ΚΕΙΜΕΝΟ του Χρήστου Καϋμενάκη, εκπροσώπου και υποψηφίου με την ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ για το νόημα και το περιεχόμενο συνδικαλιστικών όρων, και την αντίθεση που επιβάλλεται στη διάχυση ευθυνών και την ισοπέδωση που επιχειρούν ορισμένοι, άλλοι συνειδητά και άλλοι από συνήθεια

 

Λουκιανός Κηλαηδόνης: Φταίει ο χοντρός κι ο Χατζηπετρής... https://www.youtube.com/watch?v=LUE4J-qG5ac

 

- Ε, ΌΧΙ! ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΕΝ ΙΣΟΤΙΜΟΙ, ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΕΝ ΙΣΟΙ ΕΝΑΝΤΙ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ, ΤΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ, ΤΩΝ ΚΑΘΗΚΟΝΤΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ, ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΙΔΙΟΙ. ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ "ΙΣΑ ΚΙ ΟΜΟΙΑ". ΔΕΝ ΠΡΟΣΦΕΡΑΜΕ, ΔΕΝ ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΔΟΥΛΕΥΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΤΑ ΙΔΙΟ. ΠΩΣ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΟΥΜΕ!
- Ε, ΌΧΙ ΚΑΙ ΣΤΗ ΔΙΑΧΥΣΗ ΕΥΘΥΝΩΝ, ΟΧΙ ΣΤΗ ΧΡΗΣΗ ΤΟΥ ΟΡΟΥ "Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ" ή "ΟΙ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ" δια πάσαν νόσον και μ..."
- Ε, ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΙΣΟΠΕΔΩΣΗ.
- ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΔΙΑΦΟΡΕΣ, ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ. ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΑ ΕΩΣ ΤΗΝ ΠΡΟΣΦΟΡΑ...

 

1. Για να κυριολεκτούμε και να μην τους/μας παίρνει όλους η μπάλα:
Στην καθημερινό συνδικαλιστικό διάλογο, χρησιμοποιείται πολύ συχνά η λέξη και η έννοια "ο Σύλλογος", "οι συνδικαλιστές" κ.ά. για κάθε πράξη, παράλειψη, σωστό ή λάθος του οποιουδήποτε συνδικαλιστή.
Όμως, Σύλλογος - ΣΔΥΑ είμαστε ο καθένας και όλοι μαζί οι 1500 δικαστικοί υπάλληλοι που υπηρετούμε στις δικαστικές υπηρεσίες της Πρωτοδικειακής Περιφέρειας Αθηνών.

Αλλά τις αποφάσεις τις παίρνουν είτε η Γενική Συνέλευση είτε το ΔΣ είτε το Προεδρείο. Πότε ομόφωνα και πότε κατά πλειοψηφία.
Και ορισμένες φορές εκτάκτως τις παίρνει ο Πρόεδρος ή ο Γραμματέας ή και οι δυο μαζί ...
Κανείς άλλος.
>>>Τώρα το αν και κατά πόσο είναι σωστές ή λάθος οι αποφάσεις και ποιοι κάνουν μελέτες και προτάσεις και προσφέρουν, είναι μια άλλη πιο σοβαρή ενότητα θεμάτων... Την αφήνω για άλλη φορά.

 

2. Λοιπόν:
Άλλο "η ΟΔΥΕ"
Άλλο "το Συνέδριο"
Αλλο "ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ"
Άλλο "το μέλος του Συλλόγου"
Άλλο "το ΔΣ" του Συλλόγου κι άλλο της ΟΔΥΕ
Άλλο "το Προεδρείο" του Συλλόγου κι άλλο της ΟΔΥΕ
Άλλο "ο Πρόεδρος" του Συλλόγου κι άλλο της ΟΔΥΕ
Άλλο "ο Γ. Γραμματέας" του Συλλόγου κι άλλο της ΟΔΥΕ
Άλλο "ο Ταμίας" του Συλλόγου κι άλλο της ΟΔΥΕ 
Και Άλλο "το μέλος του ΔΣ του Συλλόγου" κι άλλο του "ΔΣ της ΟΔΥΕ"

 

3. Η διάχυση των ευθυνών δεν βλάπτει μόνο την αλήθεια αλλά ΚΑΝΕΙ ΜΕΓΑΛΟ ΚΑΚΟ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΣΥΛΛΟΓΟ!
Όταν ΔΙΑΧΕΟΥΜΕ και ΜΕΤΑΘΕΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΥΘΥΝΗ, ΔΕΝ ΘΑ ΜΕΙΝΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΚΑΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΟΡΘΙΟΣ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ! ΚΑΙ ΚΑΜΙΑ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΛΥΣΗ, ΠΑΡΑ ΜΟΝΟ ΕΝΑΣ ΕΚ ΘΕΟΥ Η ΑΚΡΑΣ ΙΔΕΟΛΟΓΙΑΣ ΣΩΤΗΡΑΣ...
ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΥΤΕ ΚΑΝ ΥΠΕΡ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΤΙΣ ΜΕΤΑΘΕΤΟΥΝ ΤΙΣ ΕΥΘΥΝΕΣ (ΔΙΚΕΣ ΤΟΥΣ ή ΆΛΛΩΝ).

 

4. Τα λάθη διορθώνονται και αμέσως.
Ενώ η αναξιοπιστία και η έλλειψη εμπιστοσύνης γίνονται δεύτερο δέρμα και δύσκολα βγαίνουν από πάνω μας αν τις αφήσουμε άθικτες...
Έχω πικρή πείρα από αυτά, όταν (από άγνοια κινδύνου ή ιστορικών βιογραφιών) νόμιζα πως δεν κολλάει η συκοφαντία πάνω μου, και άφηνα ανυπεράσπιστη την αλήθεια και τον εαυτό μου. 
Ακόμα και τώρα υπάρχουν συνάδελφοι/συναδέλφισσες που, όταν με γνωρίζουν μετά από μια παρατεταμένη συζήτηση, μου λένε πως είχαν την αμφιβολία ή τη γνώμη ή την "ρουφιανιά" ότι ήμουν συνδικαλιστικό "τέρας" ή άχρηστος συνδικαλιστής. Πειθόμενοι/ες από τα λεγόμενα και τις εναντίον μου συκοφαντίες συνδικαλιστικών αντιπάλων μου, που (ένεκα αυτοπεποίθησης μου) τις άφηνα αναπάντητες.
Σας πληροφορώ πως ακόμα αγωνίζομαι ΣΚΛΗΡΑ ΚΑΙ ΟΛΗΜΕΡΑ και "ΦΤΥΝΩ ΑΙΜΑ" ολομόναχος να βγάλω από πάνω μου και από το συνδικαλιστικό κίνημα όλη τη δυσπιστία, την αμφισβήτηση και τη λάσπη που κουβαλούν και ρίχνουν μερικοί!

 

5. Σε όσους/όσες λένε "όλοι το ίδιο είστε/είμαστε", "όλοι μαζί τα φάγαμε", "βρείτε τα", "συνεννοηθείτε στον Σύλλογο και την ΟΔΥΕ", "ο Σύλλογος φταίει" και άλλα παρόμοια, που μας οδήγησαν στο χαμηλότερο σκαλί που έχουμε φτάσει, αφιερώνω το τραγούδι...
ΝΑ ΔΕΙΣ ΠΟΥ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΘΑ ΤΑ ΡΙΞΟΥΜΕ ΣΤΟΝ ...ΧΑΤΖΗΠΕΤΡΗ. Δηλαδή στον ΣΥΝΑΔΕΛΦΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΗΣ, ή σε κανένα συνδικαλιστή που προσφέρει και είναι μόνος αριθμητικά και δεν δέχεται να ομοφωνήσει στα χαμηλά και στα λίγα...@@Αλλά τις αποφάσεις τις παίρνουν είτε η Γενική Συνέλευση είτε το ΔΣ είτε το Προεδρείο. Πότε ομόφωνα και πότε κατά πλειοψηφία.

 

Αθήνα, 24 Οκτωβρίου 2016

 

(το κείμενο δημοσιεύθηκε στις 21 Οκτωβρίου 2016 στο λογαριασμό μου στο Facebook https://www.facebook.com/profile.php?id=100009572868003)