Κείμενο - ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΜΗΝΥΜΑ του Χρήστου Καϋμενάκη με τίτλο: "ΜΙΑ ΝΕΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΕΠΑΝΕΚΛΟΓΗΣ ΜΟΥ ΣΤΗΝ ΟΔΥΕ ΑΡΧΙΣΕ ΠΑΛΙ, με μόνη βοήθεια από εσάς τους συναδέλφους, τους συνυποψηφίους στην ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ, και τον καθημερινό μου αγώνα..."

 

 

http://www.odye.gr/allhleggyh/141114.htm (βίντεο με ομιλίες στο συνέδριο του Βόλου, 23 & 24 Οκτωβρίου 2015)
(’ξιζαν τον χρόνο που αφιέρωσα για να ακούσω τις ομιλίες. Είναι και επίκαιρες. Δεν ξέρω αν θα νιώσεις και εσύ το ίδιο...) 
 

Συνάδελφισσα, Συνάδελφε,

 

Από το 2012 έως το 2014 ζούσα σε μια συνδικαλιστική ερημιά...

Σε μια γωνιά στο τμήμα σύνταξης δελτίων ποινικού μητρώου. Μόνος. Ευτυχώς είχα καλούς κι ευαίσθητους συναδέλφους δίπλα μου κι έναν υπέροχο άνθρωπο και προϊστάμενο του τμήματος αυτού που με ...αναγέννησαν.
Οι πρώην συνεργάτες και φίλοι μου στον συνδικαλισμό με είχαν εγκαταλείψει. Με θεώρησαν ως βαριά σκιά πάνω τους, πληθωρικό, μη χρήσιμο ή μη απαραίτητο, κάποιοι έλεγαν πως τελείωσαν αυτά που είχα να δώσω στον απλό συνάδελφο, τον σύλλογο και την ΟΔΥΕ, άλλοι ότι ήμουν περιττός κ.ά. 
Κάποιοι έβλεπαν ΜΟΝΟ την "καρέκλα" και όχι τη θέση και την προσφορά μου, και έσπευσαν να πιέσουν και να εκβιάσουν να την καταλάβουν (την "καρέκλα" - τη συνδικαλιστική εξουσία).
Στο τέλος υπέκυψαν και σε συνδικαλιστικούς εκβιασμούς άλλων συνδικαλιστών, συνασπίστηκαν και ενώθηκαν όλοι μαζί και τα κατάφεραν να με βγάλουν από τα πόδια τους κι από πάνω τους, ΑΠΟ ΠΑΝΤΟΥ...
Ήταν η περίοδος Ιούλιος 2012 (εκλογές στην Ερέτρια για Δ.Σ. ΟΔΥΕ) έως τον Σεπτέμβριο 2014 (εκλογές για Δ.Σ. ΣΔΥΑ).
Τότε ήταν που με έβγαλαν ΚΑΙ από το ΔΣ της ΟΔΥΕ, ΚΑΙ ΑΠΟ το ΔΣ του ΣΔΥΑ, αλλά ΚΑΙ από τον ΣΥΝΔΥΑΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΠΟΥ ΗΜΟΥΝ ΚΑΙ ΕΙΧΑ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ. ΝΑΙ, ΤΑ ΠΑΝΤΑ.
Εκμεταλλευόμενοι την ανοχή και την εμπιστοσύνη που είχα σε μερικούς. Εκμεταλλεύτηκαν κυρίως το γεγονός ότι ποτέ δεν εγκαταλείπω και δεν προδίδω τους συναδέλφους, ανεξαρτήτως "χρώματος" ή των σχέσεων μας, ούτε προδίδω τον κλάδο, την ΟΔΥΕ και τον ΣΔΥΑ, ούτε τον συνδυασμό που ήμουν...

 

Συνάδελφοι,
Με επαναφέρατε στον συνδικαλισμό το Φθινόπωρο του 2014.
Με τον συνδυασμό

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ

Ανεξάρτητο, Αυτόνομο και Ανοιχτό Ψηφοδέλτιο
Δικαστικών Υπαλλήλων Δημοσίου Δικαίου (Δ.Δ.) και Ιδιωτικού Δικαίου Αορίστου Χρόνου (ΙΔΑΧ)

 

ΌΛΩΝ ΤΩΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΩΝ (με αλφαβητική σειρά): ΔΕ, ΠΕ, ΤΕ και ΥΕ.
Από όλες τις γενιές...
 

Επειδή λοιπόν με ΕΠΑΝΑΦΕΡΑΤΕ ΚΑΙ ΜΕ ΣΤΗΡΙΖΕΤΕ ΜΟΝΟΝ ΟΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ, ΓΙ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΣΧΕΔΟΝ ΟΛΟΝ ΤΟΝ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΟ ΚΑΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΜΟΥ ΧΡΟΝΟ ΤΟΝ ΑΦΙΕΡΩΝΩ ΚΑΙ ΘΑ ΤΟΝ ΑΦΙΕΡΩΝΩ ΣΤΟΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟ ΚΑΙ ΜΕ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΟΥ.

ΣΗΜ.: Οι ομιλίες μου είναι παρμένες από το αρχείο της ΟΔΥΕ.
Έγιναν στο προηγούμενο Συνέδριο του Βόλου το 2014.
Είναι οι πρώτες ομιλίες μου μετά από 2 χρόνια και 4 μήνες αποκλεισμού και συνδικαλιστικής ερημιάς μου...
Λίγο μετά εκλέχθηκα ξανά στο σημερινό ΔΣ της ΟΔΥΕ, μετά από κλήρωση, δηλαδή με τη βοήθεια της τύχης...
Ελπίζω να μην ξαναπεράσω άλλο από τις συμπληγάδες της τύχης!

Θα φανεί στις εκλογές του Συλλόγου Δικαστικών Υπαλλήλων Αθήνας που γίνονται στις 2 Νοεμβρίου 2016 για την εκλογή αντιπροσώπων του στο Συνέδριο της ΟΔΥΕ που θα γίνει 10-12 Νοεμβρίου 2016.

 

----> Σε αυτές τις εκλογές του Σ.Δ.Υ.Α., 2 Νοεμβρίου 2016, θα συμμετάσχει ξανά ο ανεξάρτητος συνδυασμός ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ, με προηγούμενους και νέους υποψήφιους.

 

Ελπίζουμε να τον προτιμήσετε και εκλογικά, αφού :

 

---> ΕΙΜΑΣΤΕ ΧΡΗΣΙΜΟΙ ΣΤΟΝ ΚΛΑΔΟ, ΤΟ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ, ΤΟΝ Σ.Δ.Υ.Α. ΚΑΙ ΤΗΝ Ο.Δ.Υ.Ε.

 

----> Μιλάει το "έργο" μας και δεν χρειάζεται να μιλήσουμε εμείς γι' αυτό.

Εξάλλου το ομολογούν όλοι οι "αντίπαλοί" μας.

 

Αθήνα, 24 Οκτωβρίου 2016

 

Το κείμενο δημοσιεύτηκε χθες 23 Οκτωβρίου 2016 στον λογαριασμό μου στο Facebook https://www.facebook.com/profile.php?id=100009572868003