ΚΕΙΜΕΝΟ του Χρήστου Καϋμενάκη (εκπροσώπου και υποψηφίου με την ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ) για την ηχογράφηση και αποηχογράφηση των καταθέσεων των μαρτύρων κ.α. στις πολιτικές δίκες.

 

ΑΠΟΗΧΟΓΡΑΦΗΣΗ...
Στις 22 Ιουλίου 2016 έληξε η προηγούμενη σύμβαση για την Ηχογράφηση και Αποηχογράφηση...
Λόγω της πολύμηνης απεργίας των Δικηγόρων, περίσσεψαν ώρες και η Αποηχογράφηση παρατάθηκε.
Όλοι οι παράγοντες υπολόγιζαν ότι θα έφταναν μέχρι τις αρχές Νοεμβρίου π.χ στο Πρωτοδικείο Αθηνών, οπότε και το νέο σύστημα εκτιμούσαν οτι θα ήταν έτοιμο από κάθε άποψη.
Ώσπου ξαφνικά, η Αποηχογράφηση σήμερα σταμάτησε!
Η ιδιωτική εταιρεία ενημέρωσε ότι εξαντλήθηκαν οι ώρες που ήταν διαθέσιμες, "επειδή πλάκωσε πολλή δουλειά, πέραν της αναμενομένης, αφότου σταμάτησαν την απεργία τους οι δικηγόροι!"

Μετά από έναν μακρύ κατάλογο διαλόγου στην κλειστή ΟΜΑΔΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΔΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ στο φβ, συνοψίζω - ανακεφαλαιώνω, με μια 12άδα σημείων (λόγω 12άδας το μυαλό μου πήγε ξαφνικά στον ΟΛΥΜΠΟ):
 

1. Η εταιρεία που πήρε το έργο ηχογράφησης - αποηχογράφησης για τα επόμενα 5 χρόνια έως τον Οκτώβριο 2021, είναι η ίδια γνωστή εταιρεία που το είχε μέχρι σήμερα. Τους εταίρους/μετόχους της, το πόθεν έσχες και τα κεφάλαια της δεν τα γνωρίζω και πολύ καλά...

2. Η προηγούμενη σύμβαση έκλεισε στις 22 Ιουλίου 2016.

3. Δεν υπήρχαν - είχαν στερέψει τα χρήματα για αποηχογράφηση με το παλιό κατά το μεσοδιάστημα από 22 Ιουλίου μέχρι να αρχίσει η νέα σύμβαση και το νέο σύστημα!
Μας έσωσε η αποχή των δικηγόρων, αφού περίσσεψαν ώρες αποηχογράφησης, οι οποίες έφτασαν έως προχθές την Πέμπτη 20 Οκτωβρίου 2016.
ΟΙ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΓΙΑ ΤΟ ΚΕΡΔΟΣ, ΔΕΝ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΤΖΑΜΠΑ - ΕΙΣΑΙ ΚΑΛΑ? ΜΟΝΟΝ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΜΙΣΘΩΤΟΙ ΔΟΥΛΕΥΟΥΜΕ ΔΩΡΕΑΝ ΥΠΕΡΩΡΙΑΚΑ ΚΑΙ ΥΠΕΡΑΠΑΣΧΟΛΟΥΜΕΝΟΙ.

4. Η εκπαίδευση μας αξιοποιήθηκε από την εταιρεία για να κατοχυρώσει τα συμφέροντά της, αφού οι συνάδελφοι που "εκπαιδεύτηκαν" δεν πρόσεχαν που "ΈΒΑΖΑΝ" ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΤΟΥΣ!

5. Εν τω μεταξύ, το νέο σύστημα ΑΡΧΙΣΕ και ΕΦΑΡΜΟΣΤΗΚΕ με επιτυχία (τουλάχιστον) στο Πρωτοδικείο Αλεξανδρούπολης...

6. Με το νέο σύστημα ηχογραφούνται μόνον οι υποθέσεις που έχουν μάρτυρες και αποηχογραφούνται οι καταθέσεις τους, ξεχωριστά η κάθε μια.

7. Μια άλλη διαφορά είναι οτι στο νέο σύστημα παρεμβαίνει και έχει την ευθύνη για τη λειτουργία του ο Γραμματέας που είναι εκείνη τη στιγμή πάνω στην έδρα, σε συνεργασία και συγχρονισμό με τον Πρόεδρο.

8. Αρκετά, όμως, δικαστήρια, ιδίως τα μεγάλα σε όγκο και αριθμό εδρών, δεν είναι ακόμα έτοιμα να περάσουν αμέσως και χωρίς προβλήματα από το ένα σύστημα στο άλλο. Χρειάζονται χρόνο για εκπαίδευση και μεταφορά των δεδομένων των υπαρχόντων συστημάτων μηχανογράφησης στο νέο σύστημα αποηχογράφησης. 
ΑΣ ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΜΕ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΗ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΠΙΝΑΚΙΟ...

9. Ζητάνε δε (τα δικαστήρια αυτά) ολιγοήμερη αναβολή έναρξης εφαρμογής του νέου συστήματος για να ετοιμαστούν, με την ταυτόχρονη και ισόχρονη παράταση της ηχογράφησης και αποηχογράφησης που γίνονταν έως τώρα. ΔΩΡΕΑΝ. 
Η εταιρεία τα έχει στηλώσει. Κοιτώντας τα συμφέροντα της, προφανώς - το ΚΕΡΔΟΣ.
Αφού ως γνωστόν, ΟΙ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΓΙΑ ΤΟ ΚΕΡΔΟΣ, ΔΕΝ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΤΖΑΜΠΑ - ΕΙΣΑΙ ΚΑΛΑ?
ΜΟΝΟΝ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΜΙΣΘΩΤΟΙ ΔΟΥΛΕΥΟΥΜΕ ΔΩΡΕΑΝ ΥΠΕΡΩΡΙΑΚΑ ΚΑΙ ΥΠΕΡΑΠΑΣΧΟΛΟΥΜΕΝΟΙ.
Βρε μπελά που βάλαμε στα Δικαστήρια, στη λογική του νεοφιλελευθερισμού, ενώ θα μπορούσαμε να είχαμε ειδικό κλάδο δικαστικών υπαλλήλων και σύστημα που να ανήκει στο κάθε δικαστήριο ή στο Υπουργείο ή σε ειδικό διϋπηρεσιακό και διαδικαστηριακό φορέα.

10. Πιστεύω οτι θα βρεθεί λύση για προσωρινή αναστολή έναρξης εφαρμογής στα δικαστήρια που δεν είναι έτοιμα, με την αποηχογράφηση όπως γινόταν μέχρι προχθές, χωρίς, δηλαδή, να χρειαστεί να γυρίσουμε ούτε για μια μέρα πίσω στην τήρηση πρακτικών με το χέρι και βέβαιες κινητοποιήσεις.
Με το αζημίωτο της εταιρείας, κρυφά ή φανερά... 

11. Από τις 50.000 ώρες ετησίως που προβλέπει η 5ετής σύμβαση, οι 5.000 ώρες θα διατεθούν για την αποηχογράφηση της κατάθεσης των μαρτύρων και της απολογίας των κατηγορουμένων στα ΜΟΕ ΚΑΙ ΜΟΔ.

12. Ο αγώνας συνεχίζεται για την επέκταση της εφαρμογής και σε όλα τα ποινικά δικαστήρια των Πρωτοδικείων και Εφετείων και όχι μόνο.

 

(ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΣΥΝΕΧΙΣΤΗΚΕ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΟ ΒΡΑΔΥ 23/10/16 ΟΠΩΣ ΠΑΡΑΚΑΤΩ):

Αύριο λοιπόν τα σπουδαία. Εκτός συνταρακτικού απροόπτου:


1. Θα συνεχίσει για κάποιες μέρες η αποηχογράφηση με το υπάρχον σύστημα στα μεγάλα δικαστήρια, με ή χωρίς το αζημίωτο της εταιρείας, η οποία είναι σχεδόν απίθανο να κάνει ΑΠΟΧΗ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΘΗΚΟΝΤΑ ΤΗΣ!
Αν, όμως, κάνει αποχή από τα καθήκοντά της, αυτομάτως θα ακολουθήσουμε κι εμείς ως κλάδος...

2. Ήδη ετοιμάζεται ο χώρος στο Πρωτοδικείο Αθηνών (στο κτίριο 4) για την ταχύρρυθμη εκπαίδευση των Γραμματέων Έδρας.
3. Ταυτόχρονα γίνονται προεργασίες για τη μεταφορά των δεδομένων από το μηχανογραφικό σύστημα των μεγάλων δικαστηρίων στο σύστημα ηχογράφησης.

4. Τα δικαστήρια που είναι έτοιμα, και ιδίως τα μικρότερα, θα ξεκινήσουν άμεσα.

5. Το "μυστικό" βρίσκεται στο χρήμα που παζαρεύει η εταιρεία για την παράταση, σε συνδυασμό με το ενδεχόμενο να μην έχει πάρει ακόμα και να επείγεται να πάρει χρήματα.

6. Έτσι είναι η ζωή στον νεοφιλελευθερισμό: "Δει δη χρημάτων και άνευ τούτων ουδέν εστί γενέσθαι των δεόντων" από μια ιδιωτική εταιρεία στον σύγχρονο κόσμο.
Τι την πέρασες την εταιρεία, δημόσιο ή δικαστικό υπάλληλο που μας πηδάνε και δεν κάνουμε ούτε 1 ώρα αποχή? Φοβούμενοι κάποιοι μην τους κάνει περικοπή μισθού?
Όχι βέβαια. Το κέρδος και το χρήμα είναι πάνω από όλα: πάνω από την εργασία, πάνω από τη λειτουργία της Δικαιοσύνης, πάνω από την εξυπηρέτηση των διαδίκων...

Επειδή με πήραν αρκετοί Γραμματείς τηλέφωνο, όπως θα πήραν και τον Σωτήρη (θα τον λέω φιλικά "Σωτήρη" κι ας μην συγκρατείται κι ας μου επιτίθεται φραστικά, τον Θανάση και άλλους συνδικαλιστές ανά τη Χώρα, λέω και ΠΡΟΤΕΙΝΩ να είμαστε ΑΠΟ ΑΥΡΙΟ σε ετοιμότητα για ΑΠΟΧΗ ΜΑΣ ΣΤΟ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΟ ΑΠΟΧΗΣ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ.

ΚΡΑΤΗΣΑ ΓΙΑ ΤΟ ΤΕΛΟΣ, ΤΟ ΠΙΟ ΜΕΓΑΛΟ "ΜΙΣΟΣ", που λέει και το τραγούδι, εννοώ το πιο μεγάλο μυστικό: ΗΛΕΚΡΟΝΙΚΟ ΠΙΝΑΚΙΟ ΛΕΓΕΤΑΙ. ΤΟ ΑΝΕΦΕΡΑ ΚΑΙ ΧΘΕΣ. ΕΓΡΑΨΑ ΜΑΛΙΣΤΑ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΗ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ.

Σκέφτεσαι το κέρδος και τα πολλαπλά οφέλη που θα έχει η εταιρεία η οποία θα πάρει αυτό το έργο. Για σκέψου πόσες χιλιάδες πολίτες θα μπαίνουν κάθε μέρα στην εφαρμογή της. Είναι πολλά τα ...λεφτά, Άρη!
ΛΕΣ ΝΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΠΙΝΑΚΙΟ Η ΦΑΣΑΡΙΑ ΤΟΥ ΤΡΙΗΜΕΡΟΥ ΠΟΥ ΜΑΣ ΠΕΡΑΣΕ ΚΑΙ ΤΟ ΠΡΟΞΕΝΙΟ? Λες?

 

Καημένο δωδεκάθεο - 1986 * Ελένη Τσαγκαράκη: https://www.youtube.com/watch?v=usiBVHdh_0A

 

Αθήνα, 24 Οκτωβρίου 2016

 

(το κείμενο δημοσιεύθηκε στις 21 ΚΑΙ 23 Οκτωβρίου 2016 στο λογαριασμό μου στο Facebook https://www.facebook.com/profile.php?id=100009572868003)

Σήμερα Δευτέρα 24 Οκτωβρίου, και έως το τέλος της εβδομάδας στις 27/10/2016, θα επιβεβαιωθούν ή θα διαψευστούν όλα τα ανωτέρω. Είδομεν...