ΔΗΛΩΣΗ - ΚΑΛΕΣΜΑ ΤΟΥ ΧΡΗΣΤΟΥ ΛΥΜΠΕΡΟΠΟΥΛΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΗΝ ΟΜΟΝΟΙΑ

 

Χωρίς σταματημό, σε κάθε χώρο δουλειάς, όλοι μαζί - δημόσιοι υπάλληλοι, άνεργοι, ιδιωτικοί υπάλληλοι, υπάλληλοι εργοστασίων, αγρότες, φοιτητές, νεολαία, συνταξιούχοι - να συνεχίσουμε και να δώσουμε τη μάχη, πλημμυρίζοντας δρόμους και πλατείες. Να δώσουμε απάντηση στη στρατηγική επιδίωξη του μεγάλου κεφαλαίου, της συγκυβέρνησης και της ευρωπαϊκής ένωσης να καταργήσουν οριστικά τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας. Η συνεχιζόμενη βάρβαρη κοινωνική πολιτική που πλήττει τις λαϊκές οικογένειες εδώ και χρόνια, ρουφώντας το μεδούλι του δοκιμαζόμενου λαού, πρέπει να πάρει τέλος…Εδώ και τώρα!! Όταν φθάνει κανείς στο σημείο π.χ. να πουλήσει το σπίτι του γιατί δεν του φθάνει η σύνταξη ή ο μισθός για να ζήσει την οικογένεια του, αυτό δεν είναι Δημοκρατία και πλήττει την κοινωνική συνοχή στο έλεος της καπιταλιστικής βαρβαρότητας σε όλο της το μεγαλείο. Πληρώνουμε ακριβά την κρίση για να σωθούν τα κέρδη του κεφαλαίου. Συνεχίζουν να θέλουν να πληρώσουμε με νέες θυσίες και αίμα την ανάκαμψη της κερδοφορίας τους.
-- Ζητούν την κατάργηση των κλαδικών συμβάσεων και την αντικατάστασή τους με επιχειρησιακές και ατομικές συμβάσεις.
-- Με το πρόσχημα της ανεργίας, ζητούν τη σφαγή στο μεροκάματο χωρίς κανένα δικαίωμα.
-- Δεν υπολογίζουν τις ανάγκες μας και απαιτούν να ζήσουμε με 500€ το μήνα, δουλεύοντας όσες ώρες την ημέρα έχουν ανάγκη, χωρίς σταθερή και μόνιμη εργασία. Μας θέλουν στη δουλειά χωρίς κανένα δικαίωμα.

Αν δεν τους σταματήσουμε, η σύγχρονη δουλεία θα γίνει πραγματικότητα. Ο εργαζόμενος λαός να δώσει τώρα την απάντησή του. Κανείς να μη μείνει μόνος του. Είμαστε η συντριπτική πλειοψηφία, έχουμε το δικαίωμα να ζητήσουμε αξιοπρεπείς μισθούς, έχουμε τη δύναμη να επιβάλλουμε το δίκιο μας. Συσπείρωση τώρα με όλα τα κινήματα και τις ταξικές δυνάμεις της κοινωνίας μας. Όλοι στις συγκεντρώσεις των ταξικών δυνάμεων για Δημοκρατία, κοινωνική απελευθέρωση, σοσιαλισμό! Όλοι στις ταξικές συγκεντρώσεις την Πέμπτη 23 Μαΐου 2013 σε όλη την Ελλάδα!

ΠΕΜΠΤΗ 23 ΜΑΙΟΥ 2013 ΣΤΗΝ ΟΜΟΝΟΙΑ στις 19:00μμ
Ο ΑΓΩΝΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ!

Αθήνα, 22 Μαΐου 2013

Χρήστος Λυμπερόπουλος