2η EKTAKTH Ενημέρωση - ΕΚΚΛΗΣΗ.
Για καλή και αποτελεσματική ΟΡΓΑΝΩΣΗ και ΕΠΙΤΥΧΙΑ της Κλαδικής Απεργίας. Επιτυχία, τόσο ως προς τη ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ, όσο και ως προς τους ΣΤΟΧΟΥΣ - τα ΑΙΤΗΜΑΤΑ.
Μια Κοινή Ατομική Ενέργεια! Όχι παραταξιακή! Των...(*)

Συναδέλφισσα/Συνάδελφοι,
Από αύριο έως και μεθαύριο Πέμπτη 25 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2018,
δίνουμε ραντεβού. Ενα ιστορικό, ίσως, ραντεβού.
Όχι στα ...τυφλά! Ούτε στα ...γουναράδικα. Αλλά ραντεβού, ίσως, με τη νεότερη ιστορία του συνδικαλιστικού μας κινήματος που φαίνεται ότι πάει να ξαναγεννηθεί, με ΑΦΕΤΗΡΙΑ την 24ωρη Πανελλαδική Προειδοποιητική ΚΛΑΔΙΚΗ απεργία μας, την ΠΕΜΠΤΗ 25 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2018. Την πρώτη μετά από αρκετά χρόνια ολοήμερη κλαδική απεργία της ΟΔΥΕ.
Ίδωμεν!!!

Για την επιτυχία τόσο της Απεργίας όσο και των στόχων - των αιτημάτων της απεργίας μας, προγραμματίζονται τα παρακάτω:

[[[1]]] Αύριο Δευτέρα 21 Οκτωβρίου 2018, από το πρωί, στο Γραφείο της ΟΔΥΕ, θα γίνει σύσκεψη ΕΡΓΑΣΙΑΣ, και:
(α) θα κοινοποιήσουμε, αυτοπροσώπως ή με άλλον τρόπο, τα έγγραφα της απεργίας μας (την ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ, την ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ και την ΕΚΚΛΗΣΗ κ.α.):
- Στους Υπουργούς (και τις Διοικητικές Υπηρεσίες των Υπουργείων) που είναι συναρμόδιοι για ορισμένα ή έστω και για ένα από τα προβλήματα και τα αιτήματα μας, στους οποίους απευθύνεται και η Προκήρυξη της Απεργίας.
(Η προκήρυξη της Απεργίας έχει κοινοποιηθεί ήδη, από την Παρασκευή, στον Υπουργό και τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου της Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων
- Στη φυσική ΗΓΕΣΙΑ της Δικαιοσύνης (Αρείου Πάγου, ΣτΕ και Εισαγγελίας Αρείου Πάγου) και στην ΗΓΕΣΙΑ του Ελεγκτικού Συνεδρίου, και μέσω αυτών σε όλες τις Δικαστικές Υπηρεσίες της Χώρας.
- Στον Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων.
- Στη Διαρκή Επιτροπή Δημόσιας Διοίκησης και Δικαιοσύνης της Βουλής.
- Στους Προέδρους όλων των Κομμάτων της Βουλής, πλην της Χρυσής Αυγής.
- Στους Γ.Γραμματείς όλων των Κομμάτων της Βουλής, πλην της Χρυσής Αυγής.
- Στους επικεφαλής των Τομέων της Δικαιοσύνης όλων των Κομμάτων της Βουλής, πλην της Χρυσής Αυγής.
- Στους συνδικαλιστικούς φορείς των συναδέλφων μας του Χώρου της Δικαιοσύνης (Σωφρονιστικούς Υπαλλήλους, Υπαλλήλους Εξωτερικής Φρουράς των Σωφρονιστικών Καταστημάτων, Υπαλλήλους της Κεντρικής Υπηρεσίας του Υπουργείου μας)
- Στους συνδικαλιστικούς φορείς των άλλων κλάδων και λειτουργών του Χώρου της Δικαιοσύνης (Δικηγόρων - ΔΣΑ, ΔΣΠ, ΔΣΘ και ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ, Ενώσεις Δικαστικών Λειτουργών).
- Εννοείται, στην ΑΔΕΔΥ, στις Ομοσπονδίες - Μέλη της ΑΔΕΔΥ.
- Αν μπορέσουμε, και στην Πανευρωπαϊκή - Διεθνή Οργάνωση Δικαστικών Υπαλλήλων. Την οργάνωση EUROPAISCHE UNION RECHTSPFLEGER (ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΔΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ - ΕΕΔΥ {E.U.R.}.

ΠΡΩΤΗ ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Ταυτόχρονα, θα ζητήσουμε συνάντηση από όλους τους ανωτέρω, καθώς και από την Πολιτική Ηγεσία του Υπουργείου της Δικαιοσύνης.

(β) Ταυτόχρονα θα κοινοποιηθούν τα σχετικά έγγραφα και Δελτίο Τύπου της Απεργίας μας στα Ηλεκτρονικά και Έντυπα Μέσα Ενημέρωσης. Θα επιδιώξουμε δε να δοθούν δημοσιότητα και συνεντεύξεις...

(γ) Θα ενημερώσουμε τους Συλλόγους και τους συναδέλφους σε όλη τη Χώρα (αλλά και τους πολίτες, μέσω των ΜΜΕ) για τα περί προσωπικού ασφαλείας.

ΔΕΥΤΕΡΗ ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Παρακαλούμε τους πρωτοβάθμιους Συλλόγους να κοινοποιήσουν τα έγγραφα της Απεργίας στον Δικηγορικό Σύλλογο και στους Προϊσταμένους όλων των Δικαστικών Υπηρεσιών της Περιφέρειας τους, στους τοπικούς συνδικαλιστικούς φορείς εργαζομένων στο Δημόσιο, στο Νομαρχιακό Παράρτημα της ΑΔΕΔΥ. Καθώς και στα τοπικά ηλεκτρονικά και έντυπα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης.
Να επιδιώξουν, επίσης, ενημερωτικές συναντήσεις και συμπαράσταση από τους φορείς, και συνεντεύξεις στα τοπικά ΜΜΕ.

[[[2]]] Προτείνουμε - Προγραμματίζουμε: Μεθαύριο Τρίτη 22 Οκτωβρίου 2018, δηλαδή 2 ημέρες πριν την Απεργία, από το πρωί, από τις 06:30 έως 08:00:

Να μοιράσουμε τα έγγραφα της Απεργίας μας στις κεντρικές πύλες - εισόδους των Δικαστικών Μεγάρων - Καταστημάτων όλης της Χώρας. Ταυτόχρονα όλοι οι Σύλλογοι. Ως εξής:

Από τις 06:30, στις εισόδους των τοπικών Δικαστικών Μεγάρων, να μοιράσουν καταρχάς τα έγγραφα της Απεργίας μας, ΑΠΟ ΚΟΙΝΟΥ - ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ, ΩΣ ΕΝΑ ΣΩΜΑ:
- Τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου και της Ελεγκτικής Επιτροπής του Τοπικού Συλλόγου και της ΟΔΥΕ, και οι τυχόν υποψήφιοι για το ΔΣ.
- Οι Σύνεδροι και οι τυχόν Υποψήφιοι Σύνεδροι του Τοπικού Συλλόγου.
- Οι νεοεκλεγμένοι εκπρόσωποι μας, τακτικοί και αναπληρωματικοί, στα Υπηρεσιακά Συμβούλια.
- Οι συνάδελφοι μας (με απόφαση Υπηρεσιακού Συμβουλίου ή με Πράξη) Προϊστάμενοι Διεύθυνσης και Τμημάτων.

Ύστερα, αμέσως, την ίδια μέρα, να ακολουθήσει ενημέρωση στα γραφεία ή σε συγκέντρωση, και κάλεσμα ενότητας και καθολικής συμμετοχής στην ΚΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΣ 25ης ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2018.

Συναδέλφισσα/Συνέδελφε,
Το μήνυμα Αγωνιστικής Ενότητας, το μήνυμα Συμμετοχής σε αυτή την ΠΡΩΤΗ μετά από πολλά χρόνια ΚΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ, ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΚΛΙΜΑΚΩΣΗΣ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΔΙΚΑΙΩΘΟΥΝ ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΜΑΣ, ΌΠΩΣ ΚΑΙ Η ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ, ΤΑ ΔΙΚΑΙΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΜΑΣ, ΌΛΑ ΑΥΤΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΑΔΕΙΧΘΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΦΤΑΣΟΥΝ ΠΑΝΤΟΥ. ΠΑΝΤΟΥ...

ΝΑ ΦΤΑΣΕΙ ΠΑΝΤΟΥ το φρέσκο μήνυμα αφύπνισης και ανάκαμψης του κύρους και της λειτουργίας του συνδικαλιστικού μας κινήματος.

ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΤΙ ΘΑ ΠΕΙ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΚΑΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ, και όσοι θα τους κοινοποιήσουμε τα έγγραφα ή τυχόν θα συναντήσουμε πριν ή/και μετά την Απεργία!

ΜΑ ΠΡΩΤΑ ΠΡΩΤΑ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΜΑΣ, ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΛΑΔΙΚΗ, ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΚΑΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ, ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΤΗΣ ΟΔΥΕ, ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ, ΤΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ, ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΜΑΣ, ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 25 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2018.

Αθήνα, Κυριακή, 21 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2018. Ώρα 21:20
Με εκτίμηση και σεβασμό, με αλφαβητική σειρά ΕΠΩΝΥΜΟΥ:
(*) 1. Μίλτος Βεντούρης
2. Γιώργος Διαμάντης.
3. Χρήστος Καϋμενάκης.
4. Μαριάνθη Μισαηλίδου.
5. Στάθης Παπαναγιώτου.
6. Δημήτρης Χατζίνας.
Μέλη του Δ.Σ. της ΟΔΥΕ και εκπρόσωποι των συνδυασμών του σημερινού Δ.Σ. της ΟΔΥΕ