Δελτίο τύπου της 18-5-2019

Επιστολή διαμαρτυρίας προς το ΔΣ της ΟΔΥΕ
 

Το ΔΣ του συλλόγου δικαστικών υπαλλήλων Βόλου εκφράζει την δυσαρέσκεια του στο άκουσμα της υπερωριακής εκλογικής αποζημίωσης των δικαστικών υπαλλήλων για την εργασία τους στις εκλογικές αναμετρήσεις του Μαΐου 2019.
 

Απευθύνουμε έκκληση στο ΔΣ της ΟΔΥΕ να μην αποδεχτεί την απόφαση αυτή και τους εξουσιοδοτούμε να κηρυξουν αποχή από κάθε εκλογική διαδικασία το εναπομειναν χρονικό διάστημα μέχρι το τέλος της αναστολής εργασιών λόγω εκλογών αλλά και από κάθε πέραν του ωραρίου εκλογική εργασία μετά τη λήξη αυτής .
Απευθυνόμαστε στους υποψηφίους των εκλογικών αναμετρήσεων και τους καλούμε να στηρίξουν πιθανή απεργιακή κινητοποίηση μας.
 

Αγαπητοι συνάδελφοι του ΔΣ της ΟΔΥΕ σας ζητούμε να μείνετε σταθεροί στην ενιαία εκλογική αποζημίωση των μελών της ομοσπονδίας
Το μοντέλο ανάθεσης εκλογικού έργου σε συνεργεία ορισμένων ατόμων που ακολουθούν τα συναρμοδια υπουργεία δεν είναι λύση για αποκατάσταση της αδικης μεταχείρισης μας. Έχουμε γνώση της σωματικής και πνευματικής εξάντλησης των συμμετεχόντων στα συνεργεία αυτά. Επιπλέον πρέπει να γίνει κατανοητό στους πολίτες ότι η εκλογική απασχόληση δεν λήγει για τον δικαστικό υπάλληλο με την έκδοση των αποτελεσματων και ότι τα αποτελέσματα αυτά αν δεν επικυρωθουν από το Πρωτοδικείο.
 

Παράλληλα σας καλούμε να μεριμνήσετε ώστε να δοθεί και στην επαρχία η δυνατότητα συγκρότησης συνεργείων από όλες τις δικαστικές υπηρεσιες σε μελλοντική εκλογική αναμέτρηση από την έκδοση του ΠΔ για τις εκλογές μέχρι το πέρας της διαδικασίας.
 

Εκφράζουμε την ικανοποίηση μας και για το διορισμό συναδέλφων με Γ βαθμό ως δικαστικοί αντιπρόσωποι και καλούμε την πολιτεία να μην αποκλείει στο μέλλον κανένα δικαστικό υπάλληλο από το να έχει το δικαίωμα υποβολής αίτησης προτίμησης διορισμού .Προτείνουμε δε σε συνεργασία με τις διευθύνσεις των δικαστικών υπηρεσιών να δοθεί τόσο το δικαίωμα αίτησης προτίμησης όσο και το δικαίωμα αίτησης εξαίρεσης σε όλους ανεξαιρέτως
 

Για το ΔΣ
Η Πρόεδρος                   Η Γραμματέας
Ιω Παπαδημητριου             Αγ Μπιντακα