ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ                

ΤΗΣ  ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ  ΤΟΥ ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟΥ ΒΟΛΟΥ

 

ΒΟΛΟΣ 19-12-2014

 

ΠΡΟΣ: Το Δ.Σ. της Ομοσπονδίας Δικαστικών Υπαλλήλων Ελλάδος

 

Συγχαίρουμε το νέο Προεδρείο της ΟΔΥΕ  για την εκλογή του και ευχόμαστε σε όλους καλή δύναμη και πολλές επιτυχίες για τον κλάδο μας.

 

Με αφορμή την επιστολή - καταγγελία προς τον Πρωθυπουργό της Χώρας, η οποία κοινοποιείται και στους αρμόδιους υπουργούς, και την οποία συνυπογράφουν οι Πρωτοβάθμιοι Σύλλογοι και Ενώσεις Δικαστικών Υπαλλήλων του Ν. Αττικής ,σας εκφράζουμε την αντίθεση μας ως προς τα σωρευμένα σε αυτή κλαδικά αιτήματα.

 

ΠΡΩΤΑΡΧΙΚΟ αίτημα του κλάδου σήμερα πρέπει να αποτελεί η θεσμοθέτηση του Ειδικού Βαθμολογίου των Δικαστικών Υπαλλήλων, για την εύρυθμη λειτουργία των Δικαστηρίων και όχι μόνο, όπως αποφασίστηκε στο πρόσφατο συνέδριο της ΟΔΥΕ στο Βόλο. Ασφαλώς και τα λοιπά αιτήματα της επιστολής αποτελούν επίσης αποφάσεις του συνεδρίου. Θεωρούμε όμως ότι εν όψει των πολιτικών εξελίξεων ο χρόνος επιτρέπει και επιβάλλει αυτή την ώρα μόνο την διεκδίκηση του ειδικού βαθμολογίου. Τα λοιπά αιτήματα έστω και ιεραρχημένα, ως έχουν, στην ανακοίνωση της ΟΔΥΕ εγκυμονούν τον κίνδυνο για ικανοποίηση μέρους αυτών ακόμη και με μια πράξη νομοθετικού περιεχομένου, η οποία θα άρει τα όποια νομικά κωλύματα.

 

Για το ΔΣ

 

Η Πρόεδρος                                 Η  Γραμματέας    

 

Ιωάννα Παπαδημητρίου                  Χαρίκλεια Παγωνοπούλου