ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΩΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΩΝ ΤΗΣ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑΣ.

Του Χρήστου Καϋμενάκη, μέλους του Δ.Σ. ΟΔΥΕ, εκπροσώπου του ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥ συνδυασμού ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ.


>>> "Η ζωή είναι αλλού", τίτλος βιβλίου του Μίλαν Κούντερα.
Και η συνδικαλιστική ζωή είναι αλλού.
Δεν είναι στη Φαγωμάρα, ούτε στην αβάσταχτη ελαφρότητα του Λαϊκισμού, ούτε στην Αδιαφορία.
Είναι Αλλού: στη Διαφάνεια, την Έγκυρη Ενημέρωση, το "Έχοντας Υπόψη" πριν και μετά από κάθε πρόταση, απόφαση ή ερώτηση...
Είναι στην Έγνοια για την Αντιμετώπιση και ει δυνατόν τη Λύση των προβλημάτων της Καθημερινότητας, με Αγωνιστική Ενότητα και Δράση.
Αυτός είναι ο Υγιής, Δημοκρατικός, Δημιουργικός και Αποτελεσματικός συνδικαλιστικός δρόμος.
Τις προτάσεις τις δημοσίευσα πριν τη συνεδρίαση του ΔΣ της ΟΔΥΕ την 14/06/2016, και τις κατέθεσα και ανέπτυξα στην ίδια συνεδρίαση, αλλά διεκόπη/έληξε χωρίς να ληφθεί καμία απόφαση επί της ουσίας...

 

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΤΑΣΗ:
Να καταγγείλουμε την Κυβέρνηση και το Υπουργείο της Δικαιοσύνης γιατί ΜΕ ΔΙΚΗ ΤΟΥΣ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ και ΟΛΙΓΩΡΙΑ, καθυστερούν για κρίσιμο χρονικό διάστημα την προκήρυξη του διαγωνισμού πρόσληψης 780 δικαστικών υπαλλήλων, με κίνδυνο να ξεκινήσει το δικαστικό έτος χωρίς αυτές τις ενισχύσεις.
Λέω καθυστερούν, αφού ο λόγος που επικαλούνται είναι τυπικός (χρειάζεται λένε και είναι απαραίτητη η τροποποίηση μιας λανθασμένης διάταξης νόμου που αφορά τους τρίτεκνους και το ποσοστό θέσεων που δικαιούνται από τον διαγωνισμό. Μία διάταξη λανθασμένη που ψήφισε η ίδια η Κυβέρνηση και μπλοκάρισε την προκήρυξη!
Κι ενώ αυτό το έχουν επισημάνει τουλάχιστον από τον Φεβρουάριο, εν τούτοις καθυστερούν επί 4 μήνες μέχρι τώρα την ψήφιση της διορθωτικής διάταξης!
Εκτός κι αν δεν πρόκειται περί τυχαίας καθυστέρησης αλλά περί κωλυσιεργίας και ΕΜΠΑΙΓΜΟΥ...

 

ΔΕΥΤΕΡΗ ΠΡΟΤΑΣΗ: ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΚΗ ΚΙΑ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΚΗ ΚΑΤΑΤΑΞΗ ΚΑΙ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΕΠΙΛΟΓΗ ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΩΝ.
Να καταγγείλουμε την Κυβέρνηση και το Υπουργείο της Δικαιοσύνης γιατί ΜΕ ΔΙΚΗ ΤΟΥΣ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ και ΟΛΙΓΩΡΙΑ:
1. Καθυστερούν για κρίσιμο χρονικό διάστημα τη βαθμολογική και μισθολογική κατάταξη ΟΛΩΝ των δικαστικών υπαλλήλων και ΟΛΩΝ των ειδικών περιπτώσεων, και την κοινοποίηση των πράξεων κατάταξής μας.
2. Εξαιτίας αυτής της καθυστέρησης, αρκετοί υπάλληλοι, ΕΞ να παίρνουν μικρότερο μισθό από αυτόν που δικαιούνται αναδρομικά από 01/01/2016.
3. Εξαιτίας και αυτής της καθυστέρησης, μεταφέρεται προς τα πίσω η υποβολή ερωτημάτων για την επιλογή προϊσταμένων διεύθυνσης και τμημάτων στις Γραμματείες των δικαστικών υπηρεσιών.

 

ΤΡΙΤΗ ΠΡΟΤΑΣΗ: ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΛΕΓΟΜΕΝΟΥ ΑΡΘΡΟΥ 48 ΚΑΙ ΕΠΙΛΟΓΗ ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΩΝ.
Να καταργηθεί το άρθρο που έμεινε στη μνήμη μας με το λήμμα "άρθρο 48", το οποίο έτσι κι αλλιώς έχει βγει εκτός και χρειάζεται ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ τροποποίηση!
Προτείνω, δηλαδή, να επανέλθουν σε ισχύ οι νομοθετικές διατάξεις και ρυθμίσεις τις οποίες κατήργησε και αντικατέστησε το ως άνω άρθρο της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ και προσωπικά του Υπουργού και γενικά του Υπουργείου της Δικαιοσύνης, συμπεριλαμβανομένων και των διοικητικών παραγόντων που είναι αρμόδιες για τους δικαστικούς υπαλλήλους.
Έτσι ώστε η επιλογή προϊσταμένων να γίνει με τις διατάξεις που ίσχυαν έως 31 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2011.

 

ΤΕΤΑΡΤΗ ΠΡΟΤΑΣΗ, ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ, ΩΣ ΓΡΑΜΜΗ ΑΜΥΝΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΑΡΘΡΟ 48 ΚΑΙ ΑΡΙΘΜΟΣ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΘΕΣΗ ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ.
Σε περίπτωση που η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου της Δικαιοσύνης επιμένει στην ...επιμονή της, προτείνω να έχουμε ως έσχατη υποχώρηση - ως εναλλακτική δεύτερη πρόταση συμβιβαστική, την οποία να υποβάλουμε όχι μαζί αλλά μετά την τυχόν απόρριψη της προηγούμενης:
Να τροποποιηθεί η σχετική διάταξη του κώδικά μας, έτσι ώστε
1. Ναι μεν για κάθε θέση προϊσταμένου διεύθυνσης να είναι τουλάχιστον 2πλάσιος ο αριθμός των υποψηφίων, αλλά να υπολογίζεται ο κάθε υποψήφιος μία φορά και μόνο για κάθε θέση, ανεξάρτητα από το σε πόσες θέσεις θα υποβάλει αίτηση...
2. Αιτήσεις υποψηφίων που θα υποβληθούν μέχρι και σε αριθμό πενταπλάσιο της κάθε θέσης προϊσταμένου διεύθυνσης, να μην απορρίπτονται και να συμπεριλαμβάνονται στο ερώτημα για την επιλογή προϊσταμένων διεύθυνσης, έτσι ώστε οι συνάδελφοι να έχουν το δικαίωμα να κριθούν.

3. Να επανέλθει η διάταξη η οποία προέβλεπε την παραμονή στην ίδια θέση προϊσταμένου διεύθυνσης για μία μόνο συνεχόμενη θητεία (3 και στην ουσία 4 ετών μέχρι την επιλογή νέου προϊσταμένου), σε υπηρεσίες που έχουν τουλάχιστον 2 τμήματα και σε τομείς που έχουν άνω της μιας διεύθυνσης.
Όπως ισχύει και για τους προϊσταμένους τμημάτων και για την υποχρεωτική μετακίνηση - επιλογή τους σε άλλο τμήμα κάθε φορά - κάθε θητεία.
4. Να εξετάσουμε τη δυνατότητα να επιλέγονται προϊστάμενοι διεύθυνσης συνάδελφοι που την τελευταία π.χ. 5ετία υπηρετούν στην οικεία υπηρεσία ή έστω στην ίδια πρωτοδικειακή περιφέρεια.
5. Να μην λαμβάνεται υπόψη (?) η τυχόν ανάθεση και άσκηση καθηκόντων προϊσταμένου με πράξη (άσχετα αν ασκήθηκαν σε άριστο, σε ικανοποιητικό ή σε μέτριο βαθμό) ως κριτήριο για την επιλογή τους(?).
Με την επιφύλαξη της εφαρμογής της αμέσως προηγούμενης πρότασης με στοιχείο "3"

 

ΠΕΜΠΤΗ ΠΡΟΤΑΣΗ: ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ.
Η διάταξη που προβλέπει τη διαδικασία υποβολής παραίτησής μας από την υπηρεσία και τη λύση της υπαλληλικής σχέσης μας με το δημόσιο, να αντικατασταθεί με την αντίστοιχη και πιο ευνοϊκή διάταξη τουδημοσιοϋπαλληλικού κώδικα, αναδρομικά από 11 Απριλίου 2016.
Σημείωση: Σύμφωνα με τη σχετική διάταξη του κώδικά μας, η υπαλληλική μας σχέση λύεται και περνάμε στη σύνταξη, όχι 9ΟΠΩΣ ΙΣΧΥΕΙ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟΣΙΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΩΔΙΚΑ) από την ημέρα που θα καταθέσουμε και θα οριστικοποιήσουμε - θα καταστήσουμε αμετάκλητη την αίτηση αποχώρησής μας, αλλά από τότε που θα παραλάβουμε την ανακοίνωση αποχώρησής μας εντός 20ημέρου από τη δημοσίευση στο ΦΕΚ!

 

ΕΚΤΗ ΠΡΟΤΑΣΗ: ΜΕΤΑΤΑΞΗ ΣΕ ΑΝΩΤΕΡΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ (ΑΡΘΡΟ 83 ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 2).
Για τη μετάταξη δικαστικών υπαλλήλων που αποκτούν τυπικό προσόν ανώτερης βαθμολογικής κατηγορίας μετά την ημερομηνία κατάθεσης αίτησης συμμετοχής στον διαγωνισμό και πριν την ορκωμοσία τους και την ανάληψη υπηρεσίας στα δικαστήρια,
η σχετική διάταξη του κώδικά μας να αντικατασταθεί με νέα διάταξη, ώστε οι συνάδελφοί μας αυτοί, αμέσως μετά τη συμπλήρωση της δοκιμαστικής υπηρεσίας τους, να μετατάσσονται στην ανώτερη κατηγορία του τυπικού προσόντος που απέκτησαν.
Όπως ακριβώς ισχύει και στον δημοσιοϋπαλληλικό κώδικα. 
Η προτεινόμενη σε αντικατάσταση της παραγράφου 2 του άρθρου 83 του κώδικά μας διάταξη έχει ως εξής:
ΜΕΤΑΤΑΞΗ ΣΕ ΚΛΑΔΟ ΑΝΩΤΕΡΗΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ:
"Μετάταξη δικαστικού υπαλλήλου σε κενή θέση κλάδου ανώτερης κατηγορίας του ιδίου ή άλλου κλάδου ή τομέα επιτρέπεται με αίτησή του, μετά τη συμπλήρωση της δοκιμαστικής υπηρεσίας, εφόσον απέκτησε μετά την υποβολή αίτησης συμμετοχής στον διαγωνισμό για τον διορισμό του τα απαιτούμενα τυπικά προσόντα για τη θέση αυτή ή μετά τη συμπλήρωση οχταετούς δημόσιας υπηρεσίας εφόσον κατείχε πριν από την υποβολή αίτησης συμμετοχής στον διαγωνισμό για τον διορισμό του τα τυπικά προσόντα της θέσης στην οποία επιθυμεί να μεταταγεί"
Με τη διευκρίνηση οτι ως ημερομηνία "...υποβολής αίτησης για τον διορισμό του..." εννοείται η ημερομηνία κατάθεσης της αίτησης για συμμετοχή του στον διαγωνισμό ή η ημερομηνία λήξης της προθεσμίας υποβολής αίτησης για συμμετοχή του στον συγκεκριμένο διαγωνισμό.
Η διάταξη αυτή αφορά συναδέλφους που πχ συ΅΅ετείχαν ή θα συμμετάσχουν στο μέλλον σε διαγωνισ΅ό για τον διορισ΅ό τους π.χ. ΅ε την ΥΕ ή ∆Ε ή ΤΕ κατηγορία και απόκτησαν ανώτερο τυπικό προσόν μετά την υποβολή της αίτησής τους για συμμετοχή στον διαγωνισμό και μέχρι την ανάληψη υπηρεσίας.

 

ΕΒΔΟΜΗ ΠΡΟΤΑΣΗ: ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΚΛΑΔΟΥ ΔΕ ΕΠΙΜΕΛΗΤΩΝ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΩΝ.
Να δημιουργηθεί και κλάδος ΔΕ Επιμελητών Δικαστηρίων, των οποίων οι θέσεις ΔΕ και ΥΕ θα είναι οργανικά ενιαίες.
Στη ΔΕ κατηγορία Επιμελητών Δικαστηρίων θα μπορούν να μεταταγούν όλοι όσοι είναι κάτοχοι τουλάχιστον απολυτηρίου Λυκείου ή Εξαταξίου Γυμνασίου, σύμφωνα με τις ισχύουσες περί μετατάξεων διατάξεις.
Επίσης, μετά από 5ετή παραμονή τους στη ΔΕ κατηγορία Επιμελητών Δικαστηρίων, θα μπορούν να μεταταγούν στη ΔΕ κατηγορία Γραμματέων ή Δακτυλογράφων/χειριστών Η/Υ ή άλλου κλάδου ΔΕ κατηγορίας εφόσον έχουν τα προβλεπόμενα τυπικά προσόντα.
Και οποτεδήποτε σε ανώτερη της ΔΕ κατηγορίας άλλου κλάδου.

 

ΟΓΔΟΗ ΠΡΟΤΑΣΗ: ΜΕΛΗ ΝΟΜΟΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΚΩΔΙΚΑ ΜΑΣ.
Ορισμός τακτικών και αναπληρωτών τους εκπροσώπων μας από το ΔΣ της ΟΔΥΕ στη νομοπαρασκευαστική επιτροπή τροποποίησης του κώδικά μας, δεδομένου οτι αυτό δεν έχει γίνει μέχρι σήμερα.
Ας σημειωθεί οτι,
στη συνεδρίαση του ΔΣ της ΟΔΥΕ την 16/3/2016, κατέθεσα την πρόταση για την τροποποίηση - αλλαγή και επικαιροποίηση των συστημάτων αξιολόγησης και επιλογής προϊσταμένων.
καθώς και διατάξεων του οργανισμού δικαστηρίων που μας αφορούν, ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΑ, ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΕΝΑ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΒΙΑΣΥΝΗ.
Το ΔΣ της ΟΔΥΕ, μετά από ψηφοφορία, δέχθηκε ΣΧΕΔΟΝ ΟΜΟΦΩΝΑ αυτούσια την πρόταση μου να ζητήσουμε από το Υπουργείο της Δικαιοσύνης τη σύσταση της άνω νομοπαρασκευαστικής επιτροπής με το ως άνω αντικείμενο...
Στην επιτροπή αυτή θα ζητήσω από το ΔΣ να είμαι ένας εκ των εκπροσώπων της ΟΔΥΕ.

 

ΕΝΑΤΗ ΠΡΟΤΑΣΗ: ΑΙΤΗΣΗ ΑΚΥΡΩΣΗΣ ΚΑΤΑ ΑΠΟΦΑΣΕΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΙΩΝ. 
Να ζητήσουμε να θεσμοθετηθεί το δικαιώμα μας να προσφεύγουμε κατά των πράξεων/αποφάσεων των υπηρεσιακών συμβουλίων, ενώπιον των αρμοδίων δικαστηρίων ΜΕ ΑΙΤΗΣΗ ΑΚΥΡΩΣΗΣ. Δεδομένου οτι αυτές είναι ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ πράξεις/αποφάσεις.
Δηλαδή, τα υπηρεσιακά συμβούλια να σταματήσουν να αντιμετωπίζονται ως (δήθεν) δικαστικές αρχές - ως (δήθεν) δικαστήρια, που ασκούν (δήθεν) δικαιοδοτικής φύσεως αρμοδιότητα, και εκδίδουν (δήθεν) δικαστικές αποφάσεις. Ενώ στην πραγματικότητα είναι και πρέπει να αντιμετωπίζονται ως ΣΥΛΛΟΓΙΚΑ ΟΡΓΑΝΑ, που ασκούν διοικητικής φύσεως αρμοδιότητες, και κατά συνέπεια οι αποφάσεις τους είναι ΕΚΤΕΛΕΣΤΕΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ και ως εκ τούτου υπόκεινται στο ένδικο βοήθημα της αίτησης ακυρώσεως ενώπιον του φυσικού μας δικαστή και των κανονικών δικαστηρίων που είναι τα διοικητικά δικαστήρια και το ΣτΕ.
Τα οποία διοικητικά δικαστήρια συνεδριάζουν δημόσια, και εκδίδουν δικαστικές αποφάσεις ειδικά και εμπεριστατωμένα αιτιολογημένες που απαγγέλλονται σε δημόσια συνεδρίαση. Και επιπλέον έχουν και τηρούν νομολογία.

 

ΔΕΚΑΤΗ ΠΡΟΤΑΣΗ: ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗΝ ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΗ ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑ.
Να έχουμε και οι δικαστικοί υπάλληλοι το δικαίωμα να λαμβάνουμε μέρος στην ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΗ ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑ με προσωρινή απόσπαση ή μετάταξη προς υπηρεσίες αρμοδιότητας του Υπουργείου της Δικαιοσύνης (π.χ. σε άλλα δικαστήρια ή στην Κεντρική Υπηρεσία του Υπουργείου), αλλά και προς άλλες υπηρεσίες του Δημοσίου.
ΠΡΟΣΟΧΗ: ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΑ ΜΟΝΟ ΚΑΙ ΠΑΝΤΑ.
Μετά τη λήξη του χρόνου απόσπασης να επιστρέφουμε στην υπηρεσία μας.

 

ΕΝΔΕΚΑΤΗ ΠΡΟΤΑΣΗ: ΜΤΠΥ.
Να γίνει ενημέρωση για την υπόθεσή μας με το Μετοχικό Ταμείο Πολιτικών Υπαλλήλων (ΜΤΠΥ), η οποία συζητείται στην ολομέλεια του ΣτΕ την 16/09/2016.
Και επικαιροποίηση όλων των ενεργειών μας.
Κατά το κοινώς λεγόμενο, να έχουμε τον νου μας συνεχώς.

 

ΔΩΔΕΚΑΤΗ ΠΡΟΤΑΣΗ: ΑΝΑΚΑΤΑΝΟΜΗ ΟΡΓΑΝΙΚΩΝ ΘΕΣΕΩΝ.
Να επανέλθουμε με πρόταση μας προς το Υπουργείο της Δικαιοσύνης για την ισότιμη και δίκαιη αριθμητική ανακατανομή των ΟΡΓΑΝΙΚΩΝ ΘΕΣΕΩΝ, αλλά και τη μετατροπή θέσεων του κλάδου ΔΕ Δακτυλογράφων/Χειριστών και του κλάδου Επιμελητών σε οργανικές θέσεις του κλάδου Γραμματέων ή/και του κλάδου Πληροφορικής.
Όπως ακριβώς είχαμε ζητήσει με το πόρισμα ανακατνομής που είχαμε επεξεργαστεί και παρουσιάσει ως νομοπαρασκευαστική και ως ΟΔΥΕ, στο Συνέδριο που έγινε στο Λουτράκι το 2007 και είναι δημοσιευμένο στην ιστοσελίδα της ΟΔΥΕ.
Το μόνο που χρειάζεται είναι επικαιροποίησή του και η ΣΥΣΤΑΣΗ ΕΙΔΙΚΗΣ ΠΡΟΣ ΤΟΥΤΟ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΤΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ, ΜΕ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΜΑΣ

 

ΔΕΚΑΤΗ ΤΡΙΤΗ ΠΡΟΤΑΣΗ: ΕΝΝΙΑ (9) ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΗΣ ΟΔΥΕ.
Για τα θέματα του ταμείου της ΟΔΥΕ, παραπέμπω στις "ΕΝΝΙΑ (9) προτάσεις" που δημοσιεύονται λίγο πιο κάτω στον τοίχο μου, στην ανάρτηση που έκανα την 6η Ιουνίου 2016 αλλά και στην ομάδα επικοινωνίας την ίδια ημέρα. Τι μεταφέρω αυτούσιες:
....................................................................................................................
Ένεκα βύθισης του πλοίου:
Εννιά (9) ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ για διάλογο (ξεχωριστά από ...τροπάρια).
@@@ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΟΥΣΙΑ ΤΗΣ ΠΑΝΤΑΧΟΘΕΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ ΤΗΣ ΟΔΥΕ, τις οποίες καταθέτω εδώ και μήνες στο ΔΣ της ΟΔΥΕ, αλλά ΦΩΝΗ ΒΟΩΝΤΟΣ...
1. (Παρα)καλώ όσους/όσες ΝΟΙΑΖΟΝΤΑΙ για την ΟΔΥΕ, τους ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ και τον ΚΛΑΔΟ, να σταματήσουν να λειτουργούν σαν να είναι μέρος του προβλήματος και να προσπαθήσουν να σταθούν πάνω από τον ακραίο ατομικό, παραταξιακό και κομματικό καβγά και διχαστικό λόγο.
2. Και από κοινού να αναζητήσουμε λύσεις, επιδιώκοντας την ενότητα, όχι μόνο με ευχές, αλλά, κυρίως, με συγκεκριμένες προτάσεις και πράξεις.
3. ΠΑΝΤΑ ΜΕ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΛΟΓΙΚΗ ΚΑΙ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ, αλλά και ΕΠΙ ΤΗΣ ΟΥΣΙΑΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ ΤΗΣ ΟΔΥΕ ΚΑΙ ΤΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ.
4. >>> Διαφάνεια, όχι στη διαχείριση ενός μόνο ζητήματος, αλλά και στη διαχείριση όλων των κλαδικών ζητημάτων, μέσω:
5. ΚΑΙ της δημοσιοποίησης ολόκληρων των πρακτικών της πρόσφατης αλλά και όλων των συνεδριάσεων που έγιναν από το 2015,
6. ΚΑΙ της διενέργειας (από ανοιχτή επιτροπή του ΔΣ της ΟΔΥΕ) διαχειριστικού ελέγχου, στα πλαίσια του συνδικαλιστικού μας κινήματος,
7. Αρκεί όλα αυτά να συνοδεύονται με τη γενναιότητα ορισμένων να αναφωνήσουμε (σύντομα και σε ο,τι αφορά τον καθένα μας) mea culpa, και όπου υπάρχει λόγος και ατράνταχτες αποδείξεις να επανορθώσουμε εμπράκτως!
Ηθικά, συνδικαλιστικά ή ΥΛΙΚΑ.
Όχι μόνον οι ελεγχόμενοι και καταγγελλόμενοι αλλά και οι ελέγχοντες και καταγγέλλοντες, ΑΝΑΛΟΓΩΣ της ευθύνης του καθενός και της καθεμιάς από μας.
Εντάσσοντας και την αυτοκριτική μας στα μέσα αντιπαράθεσης και εξεύρεσης λύσης. 
8. ΚΑΙ, ΙΣΩΣ, μέσω μιας συνδιάσκεψης.
9. ΟΣΟΙ/ΟΣΕΣ ΣΥΜΦΩΝΟΥΜΕ, ΣΥΜΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ/ΤΡΟΠΟΠΟΙΟΥΜΕ ΚΑΙ ΚΑΤΑΛΗΓΟΥΜΕ ΣΤΙΣ ΟΡΙΣΤΙΚΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΥΠΟΓΡΑΦΟΥΜΕ (???).
>>> ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Tις περισσότερες προτάσεις τις έχω καταθέσει εδώ και μήνες στο ΔΣ της ΟΔΥΕ. Αλλά, ΦΩΝΗ ΒΟΩΝΤΟΣ ΕΝ ΤΗ ΕΡΗΜΩ.
Μια συνδικαλιστική έρημος τίγκα στη φαγωμάρα, την στοχοποίηση, το reality show και τον λαϊκισμό.
Αναρωτιέται κανείς πως αντέχουν.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Η αγνόηση των προτάσεων, καθώς και άλλα γεγονότα, με ανάγκασαν και υπέβαλα την παραίτησή μου από τη θέση του Αντιπροέδρου της ΟΔΥΕ, περνώντας ταυτόχρονα στη δημιουργική ελευθερία μου...:

 

ΔΕΚΑΤΗ ΤΕΤΑΡΤΗ ΠΡΟΤΑΣΗ: ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΠΡΑΚΤΙΚΩΝ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΕΩΝ ΔΣ ΟΔΥΕ
Για τα ζητήματα της τήρησης και της δημοσίευσης ΟΛΟΚΛΗΡΩΝ των πρακτικών συνεδριάσεων του ΔΣ της ΟΔΥΕ, παραπέμπω, επίσης, στις προτάσεις που έκανα υπό μορφή σχολίων και απαντήσεων στην ανάρτηση που η συνάδελφος Ειρήνη Κορδώνη έκανε στην ομάδα επικοινωνίας στο facebook προχθές την Πέμπτη 9 Ιουνίου 2016, στις 8:27 μμ.

 

ΔΕΚΑΤΗ ΠΕΜΠΤΗ ΠΡΟΤΑΣΗ: ΩΡΑΡΙΟ ΑΚΡΟΑΤΗΡΙΩΝ.
Μετά από κάποια κρούσματα σκέψεων, ιδεών, προτάσεων, πιέσεων, αυταρχισμού και έναρξης πειθαρχικής δίωξης που εφανίστηκαν σε ορισμένα δικαστήρια (π.χ. στο Πρωτοδικείο Αθηνών και στο Εφετείο Αθηνών) για την παραβίαση του ΩΡΑΡΙΟΥ ΛΗΞΗΣ ΑΚΡΟΑΤΗΡΙΩΝ, προτείνω να εκδοθεί ξανά από την ΟΔΥΕ η αναλυτική ανακοίνωση παρελθόντων ετών, ενημερωτικής και με τις οδηγίες εφαρμογής του ωραρίου και της 5ημέρου εβδομαδιαίας εργασίας

 

ΔΕΚΑΤΗ ΕΚΤΗ ΠΡΟΤΑΣΗ: Λογαριασμός ΑΛΛΗΛΟΒΟΗΘΕΙΑΣ που τηρείται στο ΤΕΑΔΥ. 
Να διαμαρτυρηθούμε εντόνως και εγγράφως προς τους αρμόδιους Υπουργούς Δικαιοσύνης και Κοινωνικών Ασφαλίσεων για την καθυστέρηση υπογραφής και δημοσίευσης της υπουργικής απόφασης που επεξεργαστήκαμε και την υποβάλαμε στους ίδιους από το φθινόπωρο του 2015 (!) και αφορά στον λογαριασμό ΑΛΛΗΛΟΒΟΗΘΕΙΑΣ που τηρείται στο ΤΕΑΔΥ, και έχει έσοδα από την αμοιβή των Γραμματέων Διαιτησιών.
Λογαριασμός που προορίζεται για την οικονομική ενίσχυση συναδέλφων που έχουν προβλήματα υγείας ή σε περίπτωση ατυχημάτων και νοσηλεύτηκαν, καθώς και στις περιπτώσεις θανάτου.

 

ΔΕΚΑΤΗ ΕΒΔΟΜΗ ΠΡΟΤΑΣΗ: "176" ΕΥΡΩ.
Για το ζήτημα των "176" Ευρώ, συμφωνώ απόλυτα με το υπόμνημα του Συλλόγου Δικαστικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης (ΣΔΥΘ) που μας έχουν κοινοποιήσει κατ' επανάληψη οι εκπρόσωποι του ’ννα Αρναούτη, Ανέστης Κουρτζίδης, ΧρήστοςΣιώνας και ’ρης Παρούτογλου, και έχω στη διάθεσή μου...
Με την εκ μέρους μου προσθήκη οτι, αν δεν επιτύχουμε νομοθετική ρύθμιση να μην επιστραφούν τα χρήματα από όσους τα έχουν πάρει σε εκτέλεση δικαστικών αποφάσεων, ο χρόνος όσο καθυστερεί είναι με το μέρος μας...

 

ΔΕΚΑΤΗ ΟΓΔΟΗ ΠΡΟΤΑΣΗ: ΛΟΙΠΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ ή/και ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ:
1. ΥΠΕΡΩΡΙΕΣ,
2. ΤΑ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ/ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΙΚΑ.
3. ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΕΣ ΣΥΝΔΙΑΣΚΕΨΕΙΣ/ΣΥΣΚΕΨΕΙΣ ΣΕ ΑΤΤΙΚΗ ΚΑΙ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ...
4. ΜΗΧΑΝΟΡΓΑΝΩΣΗ/ΜΗΧΑΝΟΓΡΑΦΗΣΗ...
5. ΑΠΟΜΑΓΝΗΤΟΦΏΝΗΣΗ ΤΩΝ ΠΡΑΚΤΙΚΩΝ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΕΩΝ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΔΙΚΩΝ.
6. ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗ.
7. ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΩΝ.
8. ΣΥΣΤΑΣΗ ΟΡΓΑΝΙΚΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΩΝ ΚΑΙ ΤΜΗΜΑΤΩΝ ΣΕ ΟΡΙΣΜΕΝΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ.
9. ΑΤΥΠΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΝΤΑΛΛΑΓΗΣ ΑΠΟΨΕΩΝ ΚΑΙ ΤΥΧΟΝ ΣΥΣΤΡΑΤΕΥΣΗΣ ΜΕ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ ΤΟΥ ΧΩΡΟΥ ΤΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ...

 

ΔΕΚΑΤΗ ΕΝΑΤΗ ΠΡΟΤΑΣΗ: ΠΡΟΕΔΡΕΙΟ ΟΔΥΕ.
Επειδή για συγκεκριμένους λόγους παραιτήθηκα από τη θέση του Αντιπροέδρου, θα θέσω το ζήτημα του προεδρείου ξανά και της τυχόν άρσης των λόγων που με ανάγκασαν να παραιτηθώ.
Υπάρχουν δυο επιλογές: η μία είναι η δημιουργική ελευθερία μου στην οποία βρίσκομαι τώρα και η άλλη είναι η ελευθερία της δημιουργίας που δεν υπήρχε εδώ και μήνες στο προεδρείο της ΟΔΥΕ... Κι όμως, υπάρχει μια διαφορά μεταξύ τους...