ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ Π.Ε. ΠΙΕΡΙΑΣ    
 

Αξιότιμε κ. Υπουργέ,
Σας ευχόμαστε καλή δύναμη στο δύσκολο έργο που αναλάβατε σε μια περίοδο παρατεταμένης, συστημικής κρίσης αξιών με διαστάσεις τραγωδίας για τους σκληρά δοκιμαζόμενους πολίτες της πατρίδας μας.

 

Θα είμαστε αρωγοί στο κάλεσμά σας γιατί σεβόμαστε τον όρκο που δώσαμε και αγωνιζόμαστε, με τα εναπομείναντα ψυχικά μας αποθέματα, παρά την τεκμηριωμένη απαξίωση του ρόλου και του έργου μας. Έχουμε υποστεί μείωση βαθμών και μείωση αποδοχών κατά το ένα τρίτο (1/3) τουλάχιστον. Με εξουθενωμένη λοιπόν την ηθική και οικονομική μας οντότητα ανοίγουμε την πόρτα των Δικαστικών Μεγάρων στο συνεχώς αυξανόμενο κύμα της εγκληματικότητας, χωρίς την προσαρμογή των παλιών οργανογραμμάτων στα νέα δεδομένα που δημιουργεί η αύξηση της δικαστηριακής ύλης και χωρίς καν την κάλυψη των κενών οργανικών θέσεων που ταλανίζουν τις Υπηρεσίες. Η Εισαγγελία Πρωτοδικών Κατερίνης έχει πέντε (5) κενές οργανικές θέσεις [4 Γραμματέων και 1 Επιμελητή], το Πρωτοδικείο Κατερίνης έχει κι αυτό πέντε (5) κενές οργανικές θέσεις [2 Γραμματέων, 2 Δακτυλογράφων και 1 Επιμελητή], ενώ το Ειρηνοδικείο Κατερίνης στενάζει εδώ και χρόνια από τη μη κάλυψη της μίας (1) κενής οργανικής του θέσης του κλάδου Γραμματέων που δεν ανταποκρίνεται πλέον ούτε στο ελάχιστο στις σημερινές δραματικά αυξημένες ανάγκες του λόγω της επιφόρτισής του με τις ρυθμίσεις για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά (Ν. 3869/2010).

 

Το Κράτος, παραβιάζοντας το Σύνταγμα, εξομοίωσε τους Δικαστικούς Υπαλλήλους με τους λοιπούς Δημοσίους Υπαλλήλους, διατηρώντας όμως στο ακέραιο την ιδιαιτερότητα των Υπηρεσιακών Συνθηκών του Θεσμού της Δικαιοσύνης, ιδιαιτερότητα στην οποία καλούμαστε εμείς, οι απλοί και αφανείς εργάτες του συστήματος, να ανταποκριθούμε αγόγγυστα και ουσιαστικά άμισθα (π.χ. Αυτόφωρη Διαδικασία).

 

Τέλος, να αναφερθούμε και στα παρεμφερή προβλήματα που αφορούν ελλείψεις αναλώσιμων υλικών, γραφικής ύλης, θέρμανσης (τα πρατήρια υγρών καυσίμων δεν τροφοδοτούν τα Δικαστήρια λόγω της χρονικής υστέρησης της πληρωμής τους με τις ισχύουσες διαδικασίες), καθαριότητας, καθώς και στη μη καταβολή των εξόδων μετακίνησης στους Επιμελητές των Δικαστηρίων. Αναγκαζόμαστε να συμβάλλουμε με την προσωπική μας εργασία και τη χρηματική μας συνεισφορά από τα πενιχρά εισοδήματά μας για τη στοιχειώδη, αξιοπρεπή λειτουργία των Υπηρεσιών.

 

ΑΞΙΩΝΟΥΜΕ ΗΘΙΚΗ ΣΤΗΡΙΞΗ ΚΑΙ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΙΣΟΤΙΜΙΑ ΚΑΤΑ ΤΙΣ ΕΠΙΤΑΓΕΣ ΤΟΥ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΥ ΠΕΡΙ ΔΙΚΑΙΟΥ ΑΙΣΘΗΜΑΤΟΣ.

 

ΤΟ Δ.Σ.