ΠΕΡΙ ΕΧΟΝΤΩΝ και μη εχόντων ή ΤΟ ΔΙΚΑΙΟ ΤΟΥ ΙΣΧΥΡΟΥ και το δίκιο...

Του Χρήστου Καϋμενάκη, αντιπροέδρου του ΔΣ της ΟΔΥΕ, εκπροσώπου του ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥ συνδυασμού ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ.

 

Αθήνα, 11 Φεβρουαρίου 2016

 

Τα ΔΗΘΕΝ και τα κρυμμένα λόγια και αιτήματα της από 8.2.2016 ΟΜΟΦΩΝΗΣ ανακοίνωσης του Δ.Σ. της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων (δημοσιεύεται στην ιστοσελίδα της).
Μάλλον κάποια συντεχνιακά αιτήματα θα έχουν και τα υποκρύπτουν, κάποιο λάκκο έχει η φάβα, είπα, με την πρώτη ματιά που έριξα στην ανακοίνωση!
Την ξαναδιάβασα και δείτε τι είδα:
 

1. Το ένα αίτημα βρίσκεται κρυμμένο στην 22η σειρά της ΟΜΟΦΩΝΗΣ ανακοίνωσής τους, όπου αναφέρονται στην αρχή της αναλογικότητας εισφορών - παροχών.
Είναι σαν να λένε, έμμεσα, οτι την κρίση του ασφαλιστικού δεν θέλουν να την πληρώσουν οι ...έχοντες, αλλά όλοι και οριζόντια, δηλαδή και οι μη έχοντες, από τον πιο χαμηλοσυνταξιούχο!
Κι ας επικαλούνται, λίγο πιο πάνω στην ανακοίνωσή τους, τα όρια της αυτοθυσίας για την οικονομική διάσωση της Χώρας και τα όρια της αξιοπρεπούς διαβίωσης της συντριπτικής πλειοψηφίας των πολιτών!
Σαν να τους ακούω ΟΜΟΦΩΝΑ να λένε οτι δεν θέλουν να υποστούν άλλες θυσίες και προσπαθούν να ταυτιστούν με την φτωχολογιά:
είτε ως ΔΗΘΕΝ αντικαθεστωτικοί κι αντιμνημονιακοί,
είτε ως ΔΗΘΕΝ ...ομοιοπαθείς και με ΔΗΘΕΝ κοινά με τη φτωχολογιά αιτήματα,
είτε ως ΔΗΘΕΝ προστάτες της συντριπτικής πλειοψηφίας του λαού.
Διαφωνείς συνάδελφε?
 

2. Το άλλο αίτημα βρίσκεται κρυμμένο κι αυτό στη μέση της ΟΜΟΦΩΝΗΣ ανακοίνωσης, όπου διαβάζουμε οτι "...αμφισβητείται εάν το σύστημα απονομής της δικαιοσύνης στη χώρα μας υπηρετεί τις γενικές αρχές του Κράτους δικαίου διασφαλίζοντας όλα τα θεμελιώδη ατομικά δικαιώματα και αφετέρου με τη μη συμμόρφωση της Πολιτείας σε αμετάκλητες δικαστικές αποφάσεις".
Ιδού και το ΟΜΟΦΩΝΟ αίτημά τους, με το οποίο συμφωνώ επί της αρχής, να εκτελούνται οι αμετάκλητες δικαστικές αποφάσεις και να καταβληθούν στους δικαστές τα αναδρομικά που τους επιδικάστηκαν.
(Να εκτελούνται οι δικαστικές αποφάσεις, αλλά επιτρέπεται νομίζω να τις κρίνουμε όταν και αν είναι με δύο μέτρα και δύο σταθμά).
Να τους καταβληθούν τα αναδρομικά, αφού εν τω μεταξύ οι συνάδελφοί τους του ΣτΕ και του Αρείου Πάγου απέρριψαν τις προσφυγές υπαλλήλων Δημοσίου Δικαίου και ΙΔΑΧ για τα 176 ΕΥΡΩ, αντιστοίχως, καθώς και τις προσφυγές μας για δικό μας βαθμολόγιο - μισθολόγιο του δεύτερου μνημονίου τα οποία έκριναν συνταγματικά.
Ενώ το δικό τους δεύτερο μνημόνιο το έκριναν αντισυνταγματικό!
ΠΡΟΤΕΙΝΩ, ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΑΠΟΡΡΙΠΤΙΚΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΣΤΕ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΡΕΙΟΥ ΠΑΓΟΥ ΣΤΙΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΓΙΑ ΤΑ 176 ΕΥΡΩ,
ΝΑ ΕΠΙΣΤΡΕΨΟΥΝ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΓΡΗΓΟΡΑ ΟΙ ΔΙΚΑΣΤΙΚΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΟΣΑ ΕΙΣΕΠΡΑΞΑΝ ΓΙΑ ΤΑ 176 ΕΥΡΩ, ΚΑΙ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ ΝΑ ΔΟΘΟΥΝ ΣΤΟΥΣ ΔΙΚΑΣΤΕΣ ΟΣΑ ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΑ "ΤΟΥΣ ΧΡΩΣΤΑΜΕ" ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ ΜΙΣΘΟΥ, ΕΠΙΔΟΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ, τα οποία κέρδισαν δικαστικά!

 

3. Όσο για τη θέση οτι "η νομοθέτηση καθ’ υπόδειξη των θεσμών και με έξωθεν παρεμβάσεις υποβαθμίζει την ποιότητα απονομής της Δικαιοσύνης", το γνωρίζουμε στο πετσί μας. Αυτό που μας πονάει, όμως, πιο πολύ είναι να μην βγάζουν δικαστικές αποφάσεις οι ανεξάρτητοι δικαστές μας, καθ’ υπόδειξη ή σύμφωνα με την ευθεία ή εικαζόμενη βούληση των ίδιων θεσμών ή εθνικών Κυβερνητικών και άλλων θεσμών και με άλλες έξωθεν παρεμβάσεις. Διότι αυτό υποβαθμίζει όχι μόνο την ποιότητα απονομής της Δικαιοσύνης αλλά πλήττει βάναυσα και το περί δικαίου αίσθημα και χάνεται το δίκιο...

 

4. Συνάδελφε συμφωνείς και βλέπεις τα ίδια που βλέπω κι εγώ ή μήπως δεν βλέπω καλά?

 

5. Τώρα πια, ο ...θεός να με βοηθάει. Κι ορισμένοι από σας!

 

Χρήστος Καϋμενάκης, Αντιπρόεδρος του ΔΣ της ΟΔΥΕ από 17 Δεκεμβρίου 2015.

Και εκπρόσωπος του ανεξάρτητου Συνδυασμού ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ