ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
 

Αθήνα, 7/10/2015
 

Προς το Δ.Σ της Ο.Δ.Υ.Ε 
Κοινοποίηση στους συναδέλφους της χώρας


Θέμα: Συστράτευση με την ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ Δικαστικών Υπαλλήλων.
Το νέο εργαλείο αντίστασης και πάλης των Δικαστικών Υπαλλήλων

Συνάδελφοι,
Η νέα συγκυβέρνηση αξιοποιεί το εκλογικό αποτέλεσμα με σύμμαχο το νέο σύστημα εξουσίας για να επιβάλλει το τρίτο και πιο επαχθές μνημόνιο .

ΑΝΤΙΛΑΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΑΦΑΙΜΑΞΗΣ ΚΑΙ ΦΟΡΟΛΗΣΤΕΙΑΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥ

Ο ΣΥΡΙΖΑ αξιοποιώντας το σκηνικό μιας διχαστικής κάλπικης αντιπαράθεσης ντύνοντας με αριστερό δήθεν κινηματικό περιτύλιγμα το τρίτο μνημόνιο κατάφερε να εγκλωβίσει και να χειραγωγήσει ενα μεγάλο τμήμα του δημοκρατικού κόσμου στα πλαίσια της σοσιαλδημοκρατικής του πολιτικής και να υφαρπάξει την ψήφο του αναπαράγοντας πλαστά εκβιαστικά διλήμματα , πλάνες και αυταπάτες , με σύμμαχο το ΑΝΕΛ θεματοφύλακα της εθνικοφροσύνης .
Οι ντόπιες και ξένες κυρίαρχες δυνάμεις εκδήλωσαν ανοικτά την προτιμησή τους στην ετερόκλητη κυβερνητική συμμαχία διασφαλίζοντας στις σημερινές συνθήκες ΤΟ ΠΕΡΑΣΜΑ ΤΗΣ ΒΑΡΒΑΡΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΤΩΝ ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ .
Η Ν.Δ γνώρισε την ήττα για δεύτερη φορά σε επτά μήνες σε βουλευτικές εκλογές ,την πλατιά αποδοκιμασία και καταδίκη της αντιλαικής πολιτικής για τα βάρβαρα μνημονιακά μέτρα που φόρτωσε το λαό τα προηγούμενα χρόνια , για το ρόλο του δουλικού υπηρέτη του Ιμπεριαλισμού αλλά και την συνέχιση της ίδιας αντιδραστικής πολιτικής των οικονομικών κατακτητών .
Το ΠΑ.ΣΟ.Κ διασώθηκε από τον πολιτικό αφανισμό μένοντας στην συνείδηση του λαού μια αρνητική καρικατούρα και δεκανίκι του συστήματος .
Το ΠΟΤΑΜΙ στερεύει , η εκτόξευση του Λεβέντη μόνο θετικό απότελεσμα δεν φέρνει ,απλά αποδεικνύει την ψήφο διαμαρτυρίας του Ελληνα πολίτη.
Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ εξακολουθεί να διαθέτει μια σοβαρή και σταθερή εκλογική βάση και αποτελεί σοβαρή απειλή που στο αποκρουστικό προσωπό της οι πιο αντιδραστικοί κύκλοι της άρχουσας τάξης βρίσκουν μέσα από τους κύκλους της την δύναμη κρούσης για την τρομοκράτηση του λαικού κινήματος παράγοντες που θρέφουν τον φασισμό.

Το συνδικαλιστικό κίνημα όμηρο των κυβερνητικών παρατάξεων ανήμπορο να αντιδράσει υπερασπίζεται την επιβιωσή του αντί να ξεσηκώσει τις μάζες σε μαζικούς αγώνες .
Ο
λαός πρέπει να ορθώσει το αναστημά του παραμερίζοντας τις σειρήνες της ητττοπάθειας και της μοιρολατρείας να δυναμώσει την πάλη και να συσπειρωθεί κάτω από ευρύτερες συνεργασίες και να συνδεθεί με γενικότερα αιτήματα και ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΑΞΕΙΣ για σταθερή διεκδίκηση και επανάκτιση των εργατικών και λαικών δικαιωμάτων ,ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ .

ΟΜΟΙΑ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΣΤΟ ΚΛΑΔΟ ΜΑΣ

Ακριβώς όμοια κατάσταση επικρατεί και στον κλάδο μας ,ίδιες αντιλήψεις και κυβερνητικού συνδικαλισμού ακυρώνοντας τις όποιες δυναμικές ανήμπορες να αντιμετωπίσουν τα καυτά και οξυμένα προβλήματα μας .Δεν δημιουργήθηκε ως τώρα καμιά λύση, στασιμότητα παντού.
Το εναπομείνων Προεδρείο της μειοψηφίας ανήμπορο να σχεδιάσει οδηγεί τον κλάδο στο περιθώριο . Ούτε ακόμη το στρατηγικό μας στόχο το ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΟ δεν διεκδίκησε και το χειρότερο και επικίνδυνο , όταν η "πρώτη αριστερή" κυβέρνηση απάντησε στις χλιαρές πιέσεις του με το μεγαλοπρεπές ΟΧΙ , δεν όρθρωσε ούτε μια ελάχιστη φωνή διαμαρτυρίας .
Η
κυβέρνηση ετοιμάζει νέες βάρβαρες επιθέσεις και στον κλάδο μας .
Νέο μισθολόγιο εφαρμογή του 3ου μνημονίου με το οποίο απειλούνται νέες περικοπές ,σύνδεση μισθού με την αξιολόγηση και την παραγωγίκοτητα .
Την ένταξη στην αξιολόγηση και στον κλάδο μας που με κόπο και αγώνες κατακτήσαμε στις προηγούμενες διοικήσεις σε περιόδους μνημονίων .
Νέες μόνιμες κινητικότητες -διαθεσιμότητες .
Νέα συστήματα επιλογής προισταμένων κ.λ
.
Συνάδελφοι και ενώ συμβαίνουν όλα αυτά και εξαπολύονται νέα βάρβαρα μέτρα από την κυβέρνηση το εναπομείνων Προεδρείο της μειοψηφίας δεν μπορεί να εμπνεύσει και να καθοδηγήσει το Δ.Σ πόσο τον κλάδο !
Οι παρατάξεις πλέον με ξεπερασμένα οργανωτικά εργαλεία είναι και αυτές αδύναμες να σηκώσουν το βάρος των προβλημάτων μας ,να σχεδιάσουν και να οδηγήσουν σε μια νέα κινηματική κατάσταση τους συναδέλφους που απροσανατολισμένοι παρακολουθούν .
Η
σωρευμένη πείρα απο αγώνες του λαού και την συνδικαλιστική ιστορία του κλάδου, μας δείχνουν ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΒΗΜΑ ,φτιάχνουμε το δικό μας εργαλείο πάλης το νέο εργαλείο των δικαστικών υπαλλήλων -όλων των εργαζομένων των δικαστηρίων της χώρας , την ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ !

Με την παρούσα , σας κάνoυμε γνωστό, (αφού έχει ήδη προηγηθεί δηλωσή μας επίσημα για την ανεξαρτοποιησή μας από τη παράταξη της Α.Σ.Κ και είναι καταχωρημένη στα πρακτικά στην συνεδρίαση του Δ.Σ της Ο.Δ.Υ.Ε, στις 5/9/2015 ) ότι ενώνουμε και εμείς τις δικές μας δυνάμεις μέσα από την ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ και θα αγωνιστούμε μαζί και δίπλα με κάθε συνάδελφο για το καλό του κλάδου γιατι...ΟΙ ΜΕΓΑΛΕΣ ΑΝΤΙΛΑΙΚΕΣ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΕΝΩΜΕΝΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ!

 

ΚΑΛΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ

Χρήστος Λυμπερόπουλος Μέλος του Δ.Σ της Ο.Δ.Υ.Ε
Δημήτρης Τσάκας Μέλος του Δ.Σ της Ο.Δ.ΥΕ