ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΕΚΔΟΣΗ ΔΕΛΤΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΟΔΥΕ, των μελών του ΔΣ της ΟΔΥΕ (με αλφαβητική σειρά) Καϋμενάκη Χρήστου, Παρασκευά Γιώργου, Ραυτόπουλου Νίκου, Χατζίνα Δημήτρη. Για τις προσεχείς τετραπλές εκλογές και τον διορισμό δικαστικών αντιπροσώπων, με βάση τα μέχρι στιγμής δεδομένα.
(Η πρόταση κατατέθηκε στην προχθεσινή (Τρίτη 7/5/2019) συνεδρίαση του ΔΣ. ΑΠΟΡΡΙΦΘΗΚΕ μετά πολλών επαίνων (!) από την πλειοψηφία των παρόντων μελών! Με την αντιπρόταση και το σκεπτικό της πλειοψηφίας να βγει δελτίο τύπου ΜΕΤΆ την πρώτη κλήρωση και σε περίπτωση που τυχόν (sic) διαπιστωθούν προβλήματα. Δηλαδή εκ των υστέρων και εκ του ασφαλούς. Όπως δυστυχώς έγινε εκ των υστέρων και στην περίπτωση της κατάργησης του δικαιώματος και του αποκλεισμού συναδέλφων με Γ και Δ βαθμό...)


Ακολουθεί, όπως ακριβώς την καταθέσαμε στις 7/5/2019, η
ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΟΔΥΕ:

"Η πολιτική απόφαση της Κυβέρνησης να ορίσει την ημερομηνία διεξαγωγής των Ευρωεκλογών την πρώτη Κυριακή, ταυτόχρονα με τις Αυτοδιοικητικές στις οποίες έχει προστεθεί και η κάλπη Κοινοτικών Συμβουλίων, συνεπάγεται τον σχεδόν διπλασιασμό των εκλογικών τμημάτων, την ανάγκη εξεύρεσης διπλάσιων δικαστικών αντιπροσώπων, την ανάγκη εξεύρεσης διπλάσιου αριθμού μελών εφορευτικών επιτροπών και την ανάγκη εξεύρεσης κτιριακών υποδομών.
Αυτό οδηγεί, με τα μέχρι στιγμής δεδομένα, σε δυσχέρεια (μέχρι σημείου αδυναμίας) εξεύρεσης δικαστικών αντιπροσώπων.
Ο Άρειος Πάγος διαπιστώνοντας το πρόβλημα «αναγκάστηκε» να εκδώσει, σε βάρος και της έγκαιρης διεκπεραίωσης της διαδικασίας, δύο συμπληρωματικές εγκυκλίους με τις οποίες παρέτεινε την αρχική προθεσμία, ζήτησε να υποβληθούν συμπληρωματικές αιτήσεις, δηλώνοντας ότι αιτήσεις εξαίρεσης θα γίνονται δεκτές μόνο για σοβαρούς λόγους, όταν στο έντυπο της αίτησης δεν προβλεπόταν να αναφέρονται λόγοι!
Στην κλήρωση για τον διορισμό δικαστικών αντιπροσώπων συμπεριλαμβάνονται επαγγελματικές κατηγορίες που δεν συμπεριελήφθησαν ποτέ μέχρι τώρα και η Κυβέρνηση πρόσθεσε με τροπολογία μετά την προκήρυξη των εκλογών (Άμισθοι Δικαστικοί Επιμελητές), καθώς και δημόσιοι υπάλληλοι που προβλέπονται μεν από το Προεδρικό Διάταγμα αλλά δεν έχουν καμία εμπειρία εκλογών με ό,τι αυτό μπορεί να συνεπάγεται για την έγκαιρη και έγκυρη έκδοση των αποτελεσμάτων.
Παρά την αποδεδειγμένη ανάγκη και τη χρησιμοποίηση ως δικαστικών αντιπροσώπων των Δημοσίων Υπαλλήλων με Γ΄και Δ΄ βαθμό της Κεντρικής Υπηρεσίας του Υπουργείου Δικαιοσύνης, εξαιρέθηκαν από την επιλογή οι Δικαστικοί Υπάλληλοι με Γ΄και Δ΄ βαθμό!
Η αιτιολογία ότι δεν θα υπάρχουν αρκετοί υπάλληλοι για την παραλαβή των εκλογικών σάκων δεν ευσταθεί, αφού ο αριθμός των αναπληρωματικών που αναλογούν στον κλάδο μας είναι επαρκής για την παραλαβή.
Με την ευθύνη που μας διακρίνει και τη βαθιά πίστη μας ότι η κορυφαία δημοκρατική διαδικασία πρέπει να προστατεύεται, αναγκαζόμαστε να εκδώσουμε αυτό το δελτίο τύπου αφού η Κυβέρνηση δεν άκουσε την πρότασή μας να διεξαχθούν οι Ευρωεκλογές τη δεύτερη Κυριακή των Αυτοδιοικητικών Εκλογών όπως το 2014 (τονίσαμε το ότι οι κάλπες θα είναι τέσσερις) και να αποδοθούν οι ευθύνες εκεί που ανήκουν, στην απευκταία περίπτωση που δημιουργηθούν ζητήματα τόσο στη διαδικασία όσο και σε αυτή καθαυτή την ολοκλήρωση των εκλογών"

ΑΘΗΝΑ, Τρίτη 7/5/2019
Οι προτείνοντες και υπογράφοντες (με αλφαβητική σειρά) Καϋμενάκης Χρήστος, Παρασκευάς Γιώργος, Ραυτόπουλος Νίκος, Χατζίνας Δημήτρης.