Κείμενο του Χρήστου Καϋμενάκη, Ταμία του Δ.Σ. της ΟΔΥΕ..., με θέμα: "Τι ΔΕΝ είμαι ή τι είμαι;" (Να έχεις ή να είσαι. Έριχ Φρομ): Ο Γ.Καμίνης (το Νέο και το Διαφορετικό!) από εδώ - Απέναντι στο παλιό, στο ΥΨΩΜΕΝΟ ΜΕΣΑΙΟ ΔΑΧΤΥΛΟ ΤΗΣ (κάθε) ΒΙΚΥΣ..., από όλους τους πολιτικούς, κοινωνικούς, συνδικαλιστικούς και άλλους θεσμικούς χώρους...

 

Αθήνα, 5 Νοεμβρίου 2017

 

(Το κείμενο αυτό δημοσιεύθηκε την Ομάδα Επικοινωνίας Δικαστικών Υπαλλήλων Ελλάδος στο Facebook καθώς και στο προφίλ μου, την Κυριακή 5 Νοεμβρίου, υπό μορφή σχολίων και διαλόγου με συνάδελφο δικαστικό υπάλληλο. Για λόγους ζωντάνιας του κειμένου δημοσιεύεται αυτούσιο)

 


1. ΥΠΟΤΙΤΛΟΣ:
Ηρθε ο καιρός ΝΑ ΜΙΛΗΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΠΆΜΕ ΜΠΡΟΣΤΑ, ΜΕ και ΓΙΑ Αξιολόγηση και Αξιοκρατία. Παντού, στο ΔΗΜΟΣΙΟ, ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ, ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ, για όλα και για όλους!
Όχι στον λαϊκισμό! Όχι στην εξουσία της συσπείρωσης των μετρίων!
"Να ΜΗΝ είμαι ή να είμαι"
 

2. Συνάδελφοι,
Η πολιτική, η κομματική, η συνδικαλιστική, η υπηρεσιακή, η κοινωνική και γενικά η κάθε είδους ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ μας, δεν ορίζονται μόνο αρνητικά προς κάτι που απορρίπτουμε ή δηλώνουμε πως δεν είμαστε και δεν μας αρέσει! Δεν είναι σαφείς και καθαρές οι Ταυτότητες κι οι επιλογές μας, όταν αυτές τις ορίζουμε αρνητικά προς κάτι άλλο, όταν ΕΤΕΡΟΠΡΟΣΔΙΟΡΙΖΟΜΑΣΤΕ!!!
Αλλά ορίζονται από τις θετικές επιλογές μας, από αυτό που δηλώνουμε ότι είμαστε εμείς, όχι μόνο σε σύγκριση με το "Άλλο". Όταν ΑΥΤΟΠΡΟΣΔΙΟΡΙΖΟΜΑΣΤΕ!!!
 

3. Σήμερα, Κυριακή 5 Νοεμβρίου 2017, απάντησα σε ένα σχετικό σχόλιο/ανάρτηση που έκανε στο προφίλ του στο facebook ένας από τους συναδέλφους που εκτιμώ (και γι αυτό κάνω δημιουργικό διάλογο κι αντιπαράθεση μαζί του), και συμφωνώ με πολλές αλλά όχι με όλες τις επιλογές και απόψεις του!
Αυτό εξάλλου είναι υγεία συναδελφική, συνδικαλιστική, πολιτική, ιδεολογική...
Είναι ο φίλος μου ο Mathaios Matthew Manoussakis, ο οποίος σήμερα ενημέρωσε τη φωτογραφία του εξωφύλλου του, βάζοντας στο "σαλόνι" του τη γνωστή πρόσφατη φωτογραφία της Βίκυς Σταμάτη, μέχρι σήμερα σύζυγο του Ακη Τσοχατζόπουλου. Την φωτογραφία με το μεσαίο δάχτυλο της σηκωμένο. Συνοδεύοντας την, ο Ματθαίος, με το σχόλιο του "Ελλάς Ελλήνων Χριστιανών"!
 

.......................................................................................
 

4. Ο ΔΙΑΛΟΓΟΣ ΜΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΜΑΤΘΑΙΟ:
(α) ---> Christos Kaymenakis: 1ο ΣΧΟΛΙΟ ΜΟΥ.
Συνάδελφε Ματθαίε, καλημέρα, buenos dias, buongiorno, kalimera!
Μας έβγαλε(ς) το μάτι και το μυαλό μ' αυτό το κω..δάχτυλο της!!!
Αφού έχεις, εκτιμώ, την τεχνική δυνατότητα, πως και δεν έκοψες κάτι από το μακρύ χέρι της ή έστω από το μακρύ δάχτυλο της, για να μας προστατεύσεις αισθητικά και πρακτικά από αυτό, και από εκείνους τους άμεμπτους (δημοσιογράφους/κοράκια) στους οποίους απευθύνεται το δάχτυλο;;;
ΥΓ: Στο λέω εγώ που είμαι και θα συνεχίσω να είμαι στον πολιτικό και ιδεολογικό Χώρο που κάλυπτε το ΠΑΣΟΚ.
Που δεν έβαλα ποτέ το χέρι μου στο μέλι, όπως έκαναν και πολλοί άλλοι.
Στο λέω εγώ που ήμουν και είμαι ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ εναντίον της κάθε εξουσίας, και δεν είχα ποτέ μου σχέση με τον ΛΑΪΚΙΣΜΟ και τη ΜΕΤΡΙΟΤΗΤΑ, ούτε με το πολιτικό και κομματικό ρεύμα, την μόδα κάποτε, το ύφος, την αισθητική και το ήθος των Τσοχατζοπουλαίων (των ιδίων και των από κάτω κομματικών και συνδικαλιστικών τσιρακίων και στεγανών τους, που νέμονταν την εξουσία και εις όφελος τους - κάτι που συμβαίνει σε όλους τους πολιτικούς και κομματικούς χώρους! Έτσι δεν είναι;)
Στο λέω εγώ που ΤΩΡΑ αγωνίζομαι να δημιουργηθεί ένας νέος πολιτικός και κομματικός φορέας ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΤΟΝ ΣΗΜΕΡΙΝΟ ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΙ ΤΗ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ.
Έτσι ώστε να επανέλθει, ΣΤΑΔΙΑΚΑ, η πολιτική ζωή στην κανονικότητα της. Να υπάρχουν, δηλαδή, δύο ισχυροί πόλοι, δύο ισχυρά κόμματα ή 2 ισχυροί συνασπισμοί κομμάτων, όπως συμβαίνει παντού στις σύγχρονες "Δυτικές" Δημοκρατίες και κάπου κάπου αλλού: Ένα Συντηρητικό κι Ένα Προοδευτικό.
Που θα εναλλάσσονται στην Εξουσία.
Και να γίνεται ο διάλογος κι η αντιπαράθεση ανάμεσα στη Συντήρηση και την Πρόοδο! Όχι στείρα αντιπαράθεση, αλλά γόνιμη και δημιουργική.
Και με ΣΥΜΦΩΝΙΕΣ - ΣΥΝΑΙΝΕΣΗ στα ΚΡΙΣΙΜΑ ΕΘΝΙΚΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ, ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΡΟΣΚΟΠΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ. Σε ζητήματα που υπερβαίνουν κατά πολύ το κάθε κόμμα αλλά και τον χρόνο Κυβερνητικής ζωής και εξουσίας του καθενός.
 

.......................................................................
Σε αυτή την προσπάθεια μου, υποστηρίζω τον Γ.Καμίνη, έναν σύγχρονο πολιτικό, ο οποίος, κατά την ταπεινή μου γνώμη, είναι το ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΟ ΚΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ Άλλο, Νέο και Διαφορετικό στην Κεντρική Πολιτική Σκηνή, και μεταξύ των ηγετικών στελεχών όλων των Κοινοβουλευτικών (δεν αναφέρομαι στη Χρυσή Αυγή) και όχι μόνο Κομμάτων!
Ένας σοβαρός, μετριοπαθής και με πολιτικό πολιτισμό ηγέτης.
Μακριά από τον λαϊκισμό.
ΧΩΡΙΣ ΓΡΑΦΕΙΟΚΡΑΤΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΣΚΟΤΕΙΝΟΥΣ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΥΣ
 

.......................................................................
Κάποιοι προβάλουν ως επιλογή ή ως άρνηση το παλιό!
- Οι Άλλοι προβάλλουμε το ΣΥΓΧΡΟΝΟ, το ΝΕΟ, το ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΟ, το ΓΝΗΣΙΟ!
Οι πολλοί λένε τι δεν είναι, που δεν ανήκουν, τι δεν τους αρέσει, ΕΤΕΡΟΠΡΟΣΔΙΟΡΙΖΟΝΤΑΙ!
- Ορισμένοι Άλλοι τολμάμε να πούμε τι και ποιοι είμαστε.
Π.χ. εμείς οι δύο Ματθαίε, μπορεί να συμφωνούμε πως διαφωνούμε με το κω..δάχτυλο ενός παλιού και νεκρού πολιτικά συμβόλου εξουσίας, αλλά ΘΑ ΔΙΑΦΩΝΟΥΜΕ ΣΕ ΑΡΚΕΤΑ, ΦΑΝΤΑΖΟΜΑΙ.
Καιρός να μας μάθει όλος ο κόσμος στον οποίο απευθυνόμαστε, καιρός να μάθει ο κόσμος και τις θετικές πολιτικές επιλογές μας, κι όχι μόνο αυτό το ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ πολιτικό σκατό που επιλέγουμε να πούμε ότι δεν μας αρέσει και ότι διαφωνούμε!
 

......................................................................
Με εκτίμηση (εξ ου και ο δυναμικός διάλογος που κάνω πάντα μαζί σου, όπως και με άλλους που εκτιμώ και γι αυτό και διαλέγομαι ή αντιπαρατίθεμαι δυναμικά μαζί τους!!!)
Με Φίλίά (τρίτονη (!) λέξη, τρεις λέξεις σε μία, δικής μου ευρεσιτεχνίας!)
Καλή Κυριακή. Από Δευτέρα πάλι...
Χρήστος Καϋμενάκης, συνάδελφος...
 

(β) ---> Mathaios Matthew Manoussakis: ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥ:
Φίλε Χρήστο, δεν απευθύνεται στους δημοσιογράφους αλλά σε όλους, το μήνυμα που θέλει να περάσει είναι το απλό "σας έχω όλους χεσμενους" δυστυχώς ο νόμος της δίνει την δυνατότητα να το κάνει και για αυτό ζητάει και το διαζύγιο για να κρατήσει το σπίτι της και τα χρήματα που σίγουρα κρύβονται σε τραπεζικούς παραδείσους, στο όνομα της ίδιας ή άλλων. Αν έκλεψε ο Τσοχατζόπουλος είναι μάγκας γιατί το σύστημα το επέτρεψε όπως το επέτρεψε και σε άλλους ΠΑΣΟΚΕΣ να δημιουργήσουν τεράστιο πλούτο τον οποίο εμείς θα πρέπει να πληρώσουμε, σου θυμίζω τον νόμο περί ευθύνης Υπουργών του Βενιζέλου και την γελοία Βουλευτική ασυλία και όλα αυτά τα συνηθίσαμε και τα αντιμετωπίζουμε ως φυσιολογικά. Σου γράφει κάποιος που στα φοιτητικά χρόνια ήταν ΠΑΣΟΚ παρόλο που δεν ψήφισε ποτέ κανένα ΠΑΠΑΝΔΡΈΟΥ, γιατί τους θεωρούσε όλους της οικογένειας γελοία υποκείμενα. Χρόνια μετά η Φώφη, το καινούργιο η κόρη του Γεννηματά, όπως και ο Κυριάκος γιος του πατέρα του, θα μας βγάλουν από το αδιέξοδο της επιλογής μια και ως λαός έχουμε μια αδυναμία στα γνωστά ονόματα (brands κατά marketing) γιατί δεν έχουμε την παιδεία ούτε καν να διαλέγουμε. Δυστυχώς η χώρα σώζεται μόνο με μια βόμβα του Κim, να άρχισει από το μηδέν, ώστε να αφήσουμε πίσω τις συγκρίσεις του τι έκανε ο ένας και τι έκανε ο άλλος που όλοι το ίδιο ανεοαρκείς ήταν. Έχεις δίκιο μπορούσα να κόψω το δάχτυλο, αλλά θα μπορούσα και να το μεγαλώσω κιόλας, αλλά η Βίκυ είναι το σύμβολο της χώρας που ο καθένας κάνει ό,τι ακριβώς γουστάρει γιατί ζει στην χώρα με την πιο παρεξηγημένη ερμηνεία της Ελευθερίας. Θα σου κλείσω με την φράση που μας μεγάλωσε ο πατέρας μου, ο οποίος είναι ΠΑΣΟΚ ακόμα "Η δική σου ελευθερία σταματά εκεί που ξεκινά η ελευθερία του άλλου. Καλή σου μέρα
 

(γ) ---> Christos Kaymenakis: ΔΕΥΤΕΡΟ ΣΧΟΛΙΟ - ΑΝΤΑΠΑΝΤΗΣΗ:
Συμφωνώ, φίλε μου Ματθαίε, αλλά όχι σε όλα!
Π.χ. διαφωνώ και δεν κατατάσσω στους μάγκες όσους και όσες κλέβουν ή χρησιμοποιούν την εξουσία, όταν την κατέχουν αλλά και όταν τη γλύφουν! Ένθεν κακείθεν!
Δηλαδή, αν αυτοί είναι μάγκες, τότε εγώ είμαι "βλάκας ή μ.....ς", όπως μου λένε οι πολλοί, από όλα τα κόμματα (!!!) ακόμα και δικοί μου άνθρωποι;;;
Έ, όχι! Ματθαίε, βλάκες και μαλάκες είναι αυτοί που λέρωσαν τα χέρια τους, και μάγκες εμείς που πήγαμε και πηγαίνουμε κόντρα στο ρεύμα, κόντρα στην εξουσία!
Που αντέξαμε και δεν λερώσαμε ούτε θα τα λερώσουμε ποτέ τα χέρια - τα χεράκια μας.
Πολιτικοί και συνδικαλιστικοί μάγκες είμαστε εμείς, εμείς που παραμείναμε έφηβοι, με ίδιες αρχές, αξίες και όνειρα, όσο μεγάλοι και τρανοί κι αν γίναμε ή τυχόν είμαστε και τυχόν θα γίνουμε!
Μάγκες είμαστε εμείς που συμετείχαμε και θα συμμετέχουμε πάντα στα κόμματα, τα οποία εξ ορισμού είναι θεσμοί κοινωνικοί, για τον λαό, υπέρ του λαού και από τον λαό! Ανεξάρτητα από το γεγονός ότι οι πολίτες την κοπάνησαν από τα κόμματα και από τα σωματεία, αφήνοντας να αλωνίζουν οι επιλήσμονες κι αυτοί που τους καταγγέλλουμε.
Πολιτικοί και συνδικαλιστικοί μάγκες είμαστε εμείς που πηγαίναμε και συνεχίζουμε να είμαστε Κόντρα σε όλες τις Εξουσίες,στην Κυβερνητική, τη Διοικητική και τη Δικαστική, πρωτίστως.
Που αρνηθήκαμε τα Κυβερνητικά και Διοικητικά οφίτσια, ενώ είχαμε πιεστικές και δελεαστικές προτάσεις και είμαστε και ικανότατοι, σε πληροφορώ, και για τέτοια καθήκοντα...
Πολιτικοί και κοινωνικοί και συναδελδικοί μάγκες είμαστε εμείς που Αμφισβητούμε, που Αντιστεκόμαστε, που δεν κοιτάμε την πάρτη μας, που είμαστε κοντά σε κείνον που εκπροσωπούμε, που τιμούμε τον θεσμικό μας ρόλο...
Μάγκες είμαστε εμείς που μείναμε στη βάση, δεν πήγαμε σε Υπουργεία αποσπασμένοι ή σύμβουλοι, δεν γίναμε βουλευτές και δήμαρχοι, δεν μεταπηδήσαμε στη Διοικητική εξουσία - δεν γίναμε Προϊστάμενοι.
Μάγκες είμαστε εμείς που αγωνιζόμαστε και έχουμε μάθει να υπηρετούμε τους συναδέλφους και όχι να υπηρετούμαστε από εκείνους!
Με δημοκρατία και διαφάνεια. Ανοιχτά!
Με μελέτη, με γνώση, με εγκυρότητα.
Που κάνουμε συνδικαλισμό και πολιτική ΑΝΙΔΙΟΤΕΛΩΣ και με ΘΥΣΙΕΣ!
Γιατί η ζωή και ο άνθρωπος δεν αξίζουν χωρίς θυσίες!
Μάγκες είμαστε εμείς που γινόμαστε καθημερινά "ποιητές" θετικού έργου και προτύπων, και άλλα πολλά.
 

- ΑΣ ΜΗ ΓΥΡΙΣΟΥΜΕ ΑΝΑΠΟΔΑ ΤΑ ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΞΙΕΣ!!!
Ή μάλλον,
"""[...] πώς έγινε με τούτο τον αιώνα
και γύρισε καπάκι η ζωή
πώς το `φεραν η μοίρα και τα χρόνια
να μην ακούσεις έναν ποιητή"""!!!
Και να μη γνωρίσεις έναν "ποιητή".

 

..........................................................................................
 

5. Christos Kaymenakis: ΕΠΙΛΟΓΟΣ - ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ:
Συνάδελφοι, θα είναι πολύτιμες οι ευχές σας σε αυτή τη νέα προσπάθεια μου, από το μηδέν εκκινώντας πάλι, για άλλη μια φορά, κόντρα στο σύστημα...
Θα είναι πολύτιμες οι ευχές σας, και γιατί όχι η συστράτευση σας,
Για καλή (μου) συνέχεια και επιτυχία στον συνδικαλιστικό, ΠΡΩΤΙΣΤΩΣ, αγώνα, αλλά και στον πολιτικό και κομματικό αγώνα, στους οποίους είμαι και μπήκα ξανά απόλυτα ενεργά, χωρίς να μπερδεύω και να επικαλύπτω τους αγώνες και τους θεσμικούς μου ρόλους (ούτε επί της ουσίας, ούτε από άποψη χρόνου ενασχόλησης - οι κομματικές και οι πολιτικές δραστηριότητες μου γίνονται απογεύματα, εκτός ωραρίου υπηρεσίας, και αργίες).
Συμπληρωματικά είναι όλα και όλοι, ο ένας αγώνας με τον άλλον.
Συμπληρωματικά! Αναγκαία και Ικανά!
Χρήστος Καϋμενάκης, συνάδελφος...
 

 

Αθήνα Κυριακή 5 Νοεμβρίου 2017, Χρήστος Καϋμενάκης, κάτοικος Μεταμόρφωσης (Κουκουβάουνες) Αττικής, Ταμίας του Δ.Σ. της Ομοσπονδίας Δικαστικών Υπαλλήλων Ελλάδος (ΟΔΥΕ) και Μέλος του Δ.Σ. του Συλλόγου Δικαστικών Υπαλλήλων Αθήνας (ΣΔΥΑ). (Εκπρόσωπος του συνδυασμού ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΔΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ στον ΣΔΥΑ, και μέλος του συνδυασμού ΝΕΑ ΠΟΡΕΙΑ στην ΟΔΥΕ)