ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ Ν.ΚΑΒΑΛΑΣ

ΚΑΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟ ΔΙΚΑΣΤΙΚΟ ΜΕΓΑΡΟ ΚΑΒΑΛΑΣ

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ

 

Προς:

1. κ. Πρόεδρο Πρωτοδικών Καβάλας

2. κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Καβάλας

3. κ. Πρόεδρο Διοικ. Πρωτοδικείου Καβάλας

4. κ. Ειρηνοδίκη Καβάλας

5. κ. Πταισματοδίκη Καβάλας

6. κ. Πρόεδρο Δικηγορικού Συλλόγου Καβάλας

7.κ. Επίτροπο Ελεγκτικού Συνεδρίου Καβάλας

                                                           

Κοινοποίηση: 

- κ. Πρόεδρο Εφετείου Θράκης

- κ. Πρόεδρο Διοικητικού Εφετείου Κομοτηνής

- κ. Γραμματέα Υπ. Δικ/νης Διαφ. & Ανθρ. Δικ/των

- κ. Προϊστάμενο Δ/νσης Οικον. Υπ. Δικ/νης Διαφ. & Ανθρ. Δικ/των

-  Ο.Δ.Υ.Ε.

 

Αξιότιμοι Κύριοι,

γνωρίζετε ότι τους τελευταίους μήνες οι ώρες λειτουργίας της κεντρικής θέρμανσης του κτιρίου έχουν μειωθεί δραματικά. Μέχρι τώρα, με δεδομένη την οικονομική κατάσταση της χώρας και τις υποσχέσεις για εξομάλυνση κάναμε υπομονή. Όσο όμως ο χρόνος περνά, η κατάσταση δεν ομαλοποιείται και σε συνδυασμό με τις επικρατούσες ακραίες καιρικές συνθήκες, έχουμε φτάσει σε σημείο να εργαζόμαστε εντός κτιρίου με παλτά, μπουφάν και γάντια!! Από την αρχή της χειμερινής περιόδου η θέρμανση του κτιρίου λειτουργεί από τις 09:00 έως τις 11:00 για εξοικονόμηση πετρελαίου λόγω μειωμένης πίστωσης. Αντιλαμβάνεστε ότι δεν είναι δυνατόν ένα δικαστικό μέγαρο του μεγέθους των 8.000 τ.μ. να θερμανθεί ικανοποιητικά με 2 (!) μόνο ώρες λειτουργίας της κεντρικής θέρμανσης. Το αποτέλεσμα είναι να εργαζόμαστε σε απαράδεκτες συνθήκες και με θερμοκρασίες εντός των γραφείων κάτω των 10°C.

Ως εκ τούτου, αφού η αυτονόητη υποχρέωση της Πολιτείας για παροχή υγειών και αξιοπρεπών συνθηκών εργασίας δεν ικανοποιείται, είναι επιβεβλημένη η κινητοποίηση και η διαμαρτυρία μας προς κάθε προϊσταμένη αρχή, μέχρι να δοθεί λύση.

Τέλος, σας ενημερώνουμε ότι την Πέμπτη 10 Ιανουαρίου 2019 και ώρα 08:00, στο ακροατήριο του Διοικητικού Πρωτοδικείου Καβάλας, θα πραγματοποιηθεί Γενική Συνέλευσης του Συλλόγου  Δικαστικών Υπαλλήλων Ν. Καβάλας και των λοιπών εργαζομένων στο Δικαστικό Μέγαρο Καβάλας με θέμα κινητοποιήσεις για τον ανωτέρω λόγο  όπως πχ. καθημερινές δίωρες διακοπές εργασιών 07:00-09:00.

Το Δ.Σ. του Συλλόγου Δικαστικών Υπαλλήλων Ν.Καβάλας

και οι εργαζόμενοι στο Δικαστικό Μέγαρο Καβάλας