ΣΎΛΛΟΓΟΣ ΔΙΚΑΣΤΙΚΩΝ                    

ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΛΕΣΒΟΥ

Τηλ.: 22510-47955, 34227

 

Μυτιλήνη,  6-11-2012

 

ΠΡΟΣ: Τους κ. Προϊσταμένους των Δικαστικών  Υπηρεσιών Λέσβου

 

Κοιν.:

1) Υπουργό Δικαιοσύνης,Διαφάνειας & Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων

2) Γ.Γ. Υπουργείου Δικαιοσύνης

3) Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης

4) Υπουργείο Εσωτερικών

5) ΟΔΥΕ

6) Δικηγορικό Σύλλογο Μυτιλήνης

7) Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης

 

Σας γνωρίζουμε ότι η Γενική Συνέλευση των μελών του Συλλόγου μας αποφάσισε

 

1) Δίωρες διακοπές εργασίας των δικαστικών υπαλλήλων από τα καθήκοντά τους από τις 09.00 μέχρι τις 11.00 καθημερινά, από την 9η Νοεμβρίου 2012 μέχρι και την 16η Νοεμβρίου 2012 και συγκεντρώσεις για πραγματοποίηση συνελεύσεων και διαμαρτυρίας στους χώρους εργασίας, αποδεσμεύοντας τους Γραμματείς των εδρών κατά το ημίωρο 9.00-9.30 ώστε να συμπράξουν στη χορήγηση αναβολών για να αποφευχθεί άσκοπη αναμονή των πολιτών.

 

2) Επαναλαμβανόμενες 24 ωρες απεργίες από την 19η Νοεμβρίου 2012 μέχρι και την 23η  Νοεμβρίου 2012 και επανεξέταση.

 

Διαμαρτυρόμαστε για την  στελέχωση των νεοσύστατων υπηρεσιών Εφετείου Βορείου Αιγαίου και Εισαγγελίας Εφετών Βορείου Αιγαίου αποκλειστικά από τις υπηρεσίες περιφέρειας Πρωτοδικείου Μυτιλήνης και Εισαγγελίας Πρωτοδικών Μυτιλήνης με αποτέλεσμα την αποδυνάμωση τους. Τονίζουμε την υπερεργασία των δικαστικών υπαλλήλων που έχουν απομείνει στο Πρωτοδικείο, Εισαγγελία, Πταισματοδικείο, Ειρηνοδικεία Μυτιλήνης Λήμνου και Καλλονής. Καταγγέλλουμε τη μεταφορά της δικαστηριακής ύλης χωρίς ταυτόχρονη αύξηση οργανικών θέσεων και υποδομών (μηχανοργάνωση-απομαγνητοφώνηση-αίθουσες-γραφεία) στα Ειρηνοδικεία που θα τη δεχτούν.

 

Διαμαρτυρόμαστε για την μη αποδοχή από το Υπουργείο Δικαιοσύνης της αίτησης απόσπασης υπαλλήλου από την Γραμματεία του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου στο Πρωτοδικείο Μυτιλήνης και η δρομολόγηση της απόσπασής του στη Γραμματεία Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής. Διαμαρτυρόμαστε  για τις περικοπές στις αποδοχές, την υποβάθμιση της περίθαλψής μας, ως αποτελέσματα της καταστροφικής μνημονιακής πολιτικής καθώς και τη μεθόδευση για μη καταβολή του επιδόματος 176,00 ευρώ, στο στάδιο της έκδοσης των χρηματικών ενταλμάτων.

 

ΖΗΤΑΜΕ να γίνουν άμεσα μετατάξεις πλεονάζοντος προσωπικού από φορείς του Δημοσίου και  να στελεχωθούν οι υπηρεσίες μας.

 

Για το Δ.Σ.

 

Η Πρόεδρος Η Γενική Γραμματέας
Μαρία Βόμβα Παναγιώτα Ψάνη