Για την προκήρυξη 1Κ/2017 και την πρόσληψη 404 ΠΕ Γραμματέων, μετά τις νέες δικαστικές εξελίξεις... Κείμενο (*) του Χρήστου Καϋμενάκη (**)

 

Αθήνα, Τρίτη 1 Οκτωβρίου 2019

Συναδέλφισσα/Συνάδελφε!
 

Σχετικά με την 1Κ/2017 προκήρυξη για την κάλυψη 404 κενών οργανικών θέσεων δικαστικών υπαλλήλων (ΠΕ Γραμματέων), και έχοντας υπόψη μου:
 

(α) τις δικαστικές προσφυγές όσων συναδέλφων ήταν στον προσωρινό πίνακα διοριστέων αλλά βγήκαν από τον οριστικό πίνακα λόγω της αλλαγής άποψης/στάσης του ΑΣΕΠ "για τη συνάφεια των μεταπτυχιακών και διδακτορικών τίτλων σπουδών των υποψηφίων και την προϋπηρεσία τους", και μάλιστα στη μέση του διαγωνισμού.
(β) την απόφαση του Διοικητικού Δικαστηρίου το οποίο δικαίωσε τους αιτούντες συναδέλφους και ακύρωσε τον οριστικό πίνακα για τους άνω λόγους...,
(γ) το γεγονός ότι από τους 404 του οριστικού πίνακα που προσκλήθηκαν να διοριστούν, υπηρετούν μόνο 224 περίπου, καθόσον οι υπόλοιποι περίπου 180 είτε δεν αποδέχθηκαν, είτε δεν απάντησαν είτε παραιτήθηκαν!!!

Έχοντας υπόψη μου τα ανωτέρω:

Επαναλαμβάνω και επιμένω στη θέση και την εκτίμηση τις οποίες διατύπωσα από την αρχή ότι πρέπει και θα διοριστούν, με συνδυασμό συνδικαλιστικών και δικαστικών αγώνων αλλά και με πολιτική/νομοθετική πρωτοβουλία:

I. Και όσοι τους αφορά άμεσα ή έμμεσα η απόφαση του Διοικητικού Δικαστηρίου. Δηλαδή όσοι ήταν στον προσωρινό πίνακα διοριστέων με βάση τα κριτήρια περί συνάφειας που ίσχυαν μέχρι τότε, ανεξαρτήτως αν προσέφυγαν δικαστικά ή όχι, και βεβαίως όσοι συνάδελφοι είχαν υπηρετήσει προσωρινά με σχέση εργασίας ΙΔΟΧ αλλά απολύθηκαν.
ΕΙΤΕ ΠΡΟΣΕΦΥΓΑΝ ΔΙΚΑΣΤΙΚΑ ΕΙΤΕ ΟΧΙ.
Με επανακατάταξη των υποψηφίων, σύμφωνα με τις δικαστικές αποφάσεις.
Αναδρομικά, πάντοτε, ως προς τα βαθμολογικά, μισθολογικά και ασφαλιστικά δικαιώματα τους.

II. Και όλοι όσοι ήδη υπηρετούν από τον οριστικό πίνακα και (θα) έχουν αρκετά μεγάλο χρόνο υπηρεσίας μέχρι την εφαρμογή της δικαστικής απόφασης, αλλά τυχόν θα είναι εκτός σειράς στον νέο οριστικό πίνακα ...

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ:

(α) Το γεγονός ότι αυτή τη στιγμή έχουν διοριστεί περίπου μόνο 224 συνάδελφοι από τον οριστικό πίνακα διοριστέων της 1Κ/2017, καθόσον οι 180 δεν αποδέχθηκαν, δεν απάντησαν ή παραιτήθηκαν, ΔΙΕΥΚΟΛΥΝΕΙ ΚΑΙ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΑ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ την υλοποίηση των 2 ως άνω προτάσεων...

(β) Δυστυχώς, όμως, μέχρι τη λήξη της δικαστικής εκκρεμότητας και την εφαρμογή των οριστικών και αμετάκλητων σχετικών δικαστικών αποφάσεων, ενδεχομένως να περάσει αρκετός χρόνος που όλες αυτές οι θέσεις θα παραμείνουν κενές, με ό,τι αυτό συνεπάγεται και για τις συνθήκες εργασίας στη Γραμματεία των δικαστικών υπηρεσιών και για τους διοριστέους...

Συναδέλφισσα/Συνάδελφε,

ΑΡΑ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΕΣ...

Κατά πρώτο, Με ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ, ΑΜΕΣΑ, ΤΩΡΑ, κατά της τέως πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου μας και του Υπουργείου Δημόσιας Διοίκησης και κατά του ΑΣΕΠ. Για όσα έχουν δημιουργηθεί σε βάρος του κλάδου και του Συνδικαλιστικού μας κινήματος, και κυρίως σε βάρος των υποψηφίων των "διαγωνισμών" - προκηρύξεων 1Κ, 2Κ και 8Κ/2017, από τους οποίους είναι συνολικά αδιόριστοι σχεδόν 400 (από τους κλάδους ΠΕ, ΤΕ και ΔΕ Γραμματέων, ΠΕ και ΤΕ Πληροφορικής και ΥΕ Επιμελητών)!!! ΑΝ ΚΑΙ ΟΙ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ ΕΧΟΥΝ ΤΥΠΙΚΑ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ ΑΠΌ ΤΟ 2014, ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΌ ΤΌΤΕ ΑΡΧΙΚΉ ΈΓΚΡΙΣΗ ΠΡΟΣΛΗΨΕΩΝ!!!
Συν οι 50 για το Εφετείο Αθηνών. Σύνολο 450!!!

Σαν δεν ντρέπονται! Το ΑΣΕΠ και οι Κυβερνώντες, εννοείται, όχι τα Κόμματα, τα μέλη και οι ψηφοφόροι! Σαν δεν ντρέπονται γι αυτή την εκκρεμότητα και ταλαιπωρία.
Μάλιστα, για την καθυστέρηση της πρόσληψης των πάνω από 120 διοριστέων ΔΕ Γραμματέων από την 8Κ/2017 προκήρυξη, ευθύνονται και οι νυν Κυβερνώντες κατά ένα τρίμηνο...

ΑΓΩΝΕΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ:
Με γενικό αίτημα να προσληφθούν σύντομα όλοι οι περίπου 400 που υπολείπονται από τις προκηρύξεις 1Κ. 2Κ και 8Κ/2017 και οι 50 που εγκρίθηκαν πρόσφατα για το Εφετείο Αθηνών.
Με ειδικό αίτημα να δρομολογηθούν οι απαραίτητες διαδικασίες επανακατάταξης όλων των υποψηφίων της ΙΚ/2017 προκήρυξης, και της κάλυψης των 404 οργανικών θέσεων με βάση τον ΝΕΟ ΟΡΙΣΤΙΚΟ ΠΙΝΑΚΑ ΔΙΟΡΙΣΤΕΩΝ που θα γίνει σύμφωνα με τις δικαστικές αποφάσεις.

Με την αντικατάσταση μέσα από τον νέο πίνακα όσων δεν απαντούν ή δεν αποδέχονται ή παραιτούνται...

Και με ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΗ μισθολογική, βαθμολογική και ασφαλιστική αποκατάσταση, ιδιαίτερα όσων προσέφυγαν και ΒΕΒΑΙΑ όσων είχαν διοριστεί μέσα από τον προσωρινό πίνακα διοριστέων με σχέση εργασίας ΙΔΟΧ αλλά ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΑΠΟΛΥΘΗΚΑΝ!!!.

Χωρίς να πειραχθεί - απολυθεί κανείς από τους ήδη υπηρετούντες από τον σημερινό οριστικό πίνακα οι οποίοι δεν θα συμπεριληφθούν στον νέο οριστικό πίνακα που θα βγει μετά τη νέα επανακατάταξη των υποψηφίων. Δηλαδή ακόμα κι αν οι σήμερα υπηρετούντες είναι εκτός του νέου οριστικού πίνακα, να παραμείνουν στις θέσεις τους ως ΥΠΕΡΑΡΙΘΜΟΙ (πλέον των 404). Όχι όμως σε βάρος των συναδέλφων που θα περιλαμβάνονται στον νέο οριστικό πίνακα....

Συναδέλφισσα/Συνάδελφε,
Είχα επισημάνει από πέρυσι ότι η 1Κ/2017 θα απασχολεί επί πολλά χρόνια τον κλάδο, το συνδικαλιστικό κίνημα και τους ίδιους τους διοριστέους αλλά και χιλιάδες υποψηφίους της ΙΚ/2017 προκήρυκξηςγια πολλά χρόνια.
 

Βεβαίως, στο τέλος θα διοριστούν περισσότεροι από 404, αρκεί να αποδεχθούν...
Δει δη αγώνων, καταγγελιών και συγκρούσεων με την Κυβερνητική εξουσία και το ΑΣΕΠ που είναι αρμόδιες και ευθύνονται
 

ΟΥΔΕΝ ΚΑΚΟΝ ΑΜΙΓΕΣ ΚΑΛΟΥ! Και αντιστρόφως, βεβαίως!

Αθήνα, Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου 2019.

ΥΓ: Είμαστε άσχημοι χωρίς ψέματα...

(*) Το κείμενο δημοσιεύτηκε στο face book, στο προφίλ μου (kaymenakis Christos) και στην κλειστή Ομάδα επικοινωνίας Δικαστικών Υπαλλήλων την Τρίτη 1 Οκτωβρίου 2019
(**) Ο Χρήστος Καϋμενάκης είναι μέλος του ΔΣ της ΟΔΥΕ (όχι του Προεδρείου). Στο ΔΣ εκλέχθηκε τον Νοέμβριο 2018 με τον συνδυασμό ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ, μετά από συνένωση των συνδυασμών ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ (της οποίας είναι εκπρόσωπος) και ΑΣΚ. Το ύφος και το περιεχόμενο του κειμένου δεσμεύουν τον υπογράφοντα και όχι υποχρεωτικά το όργανο και τον συνδυασμό με τον οποίο έχω εκλεγεί και (συν)εκπροσωπώ στην ΟΔΥΕ...
Εκτός από τη συνεχή δραστηριότητα και τις παραστάσεις σε διάφορους αρμόδιους φορείς για ενημέρωση, μελέτη και προώθηση λύσεων και προτάσεων, θα ακολουθούν και άλλα κείμενα για άλλα θέματα. Για να ανέβει το κύρος και η αξιοπιστία του σ.κ και να δρομολογηθούν αγώνες, επιτυχίες και λύσεις για τα εκκρεμή κλαδικά μας ζητήματα.