ΣΥΛΛΟΓΟΣ  ΔΙΚΑΣΤΙΚΩΝ  ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ

ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΑΚΗΣ  ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ  ΑΙΓΙΟΥ

ΚΟΡΙΝΘΟΥ 67

25100, ΑΙΓΙΟ

ΤΗΛ.: 2691059606

 

ΑΙΓΙΟ, 29.2.2012

 

ΠΡΟΣ: Τον κ. Πρόεδρο και τα μέλη του 5λους Υπηρεσιακού Συμβουλίου του Εφετείου Πατρών.

ΚΟΙΝ: Α) κ. Μιλτιάδη Παπαϊωάννου, Υπουργό Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (για να λάβει γνώση), Β) ΟΔΥΕ & Γ) κ. Πρόεδρο Δικηγορικού Συλλόγου Αιγίου

 

Αξιότιμοι Κύριοι,

Σχετικά α) με το υπ’ αρ. πρωτ. 110604/114170/30-1-2012 έγγραφο του Υπουργείου Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και β) με το υπ’ αρ πρωτ 155/15-2-2012 έγγραφο του κ. Γεωργίου Οικονόμου, Εφέτη Πατρών. Το ΔΣ του Συλλόγου Δικαστικών Υπαλλήλων Αιγίου, εκφράζει την αντίθεσή του σε οποιαδήποτε απόσπαση Δικαστικού Υπαλλήλου, από τις Δικαστικές Υπηρεσίες του Πρωτοδικείου Αιγίου, προς το Εφετείο Πατρών, για τους παρακάτω λόγους:

Α) Κατανοούμε πλήρως τα προβλήματα που υπάρχουν στην εύρυθμη λειτουργία αλλά και την έγκαιρη και ορθή απονομή της Δικαιοσύνης, σε όλες σχεδόν τις υπηρεσίες της χώρας, πλην όμως το θέμα των κενών οργανικών θέσεων σε Δικαστικούς Υπαλλήλους, είναι θέμα που η πολιτεία πρέπει να λύσει οριστικά με προσλήψεις υπαλλήλων και αύξηση και ανακατανομή των οργανικών θέσεων και όχι με αποσπάσεις οι οποίες αποτελούν μέτρο προσωρινό και καθόλου ωφέλιμο και για τις υπηρεσίες αλλά και για τους Δικαστικούς Υπαλλήλους. Εξάλλου εκκρεμεί διαγωνισμός ο οποίος προβλέπει κάλυψη οργανικών θέσεων και στο Εφετείο Πατρών.

Β) Τυχόν απόφασή σας για απόσπαση Δικαστικού Υπαλλήλου από τις υπηρεσίες μας θα δημιουργούσε πολλά προβλήματα τόσο στην υπηρεσία του υπαλλήλου όσο και στον ίδιο τον υπάλληλο. Όπως πολύ καλά γνωρίζετε η συνεχώς αυξανόμενη Δικαστηριακή ύλη τα τελευταία χρόνια έχει δημιουργήσει μεγάλο φόρτο εργασίας στους Δικαστικούς Υπαλλήλους οι οποίοι πολλές φορές κάτω από αντίξοες συνθήκες εργάζονται σκληρά για να διεκπεραιώσουν το έργο της απονομής της Δικαιοσύνης, έργο που εσείς ως Δικαστικοί Λειτουργοί κατά κύριο λόγο έχετε επωμισθεί κάτω από τις ίδιες αντίξοες συνθήκες και προβλήματα. Εξαίρεση σε αυτό δεν αποτελούν φυσικά ούτε οι Υπάλληλοι του Πρωτοδικείου Αιγιαλείας αλλά ούτε και οι Υπάλληλοι της Εισαγγελίας Αιγίου. Γνωρίζετε εξάλλου καλύτερα από τον καθένα ότι για κανένα λόγο δεν πρέπει να προκαλέσουμε πρόβλημα σε μία υπηρεσία με σκοπό να «φτιάξουμε;;;;» κάποια άλλη.

Γ) Την τελευταία διετία ο Δικαστικός Υπάλληλος βιώνει, πιο πολύ από κάθε άλλον Υπάλληλο, μεγάλη αφαίμαξη στον ήδη από πριν πενιχρό μισθό του, με αποτέλεσμα και σε συνδυασμό με τα πολλά και υπέρογκα χαράτσια, η καθημερινή του διαβίωση να είναι ΚΥΡΙΟΛΕΚΤΙΚΑ ΑΔΥΝΑΤΗ ακόμα και στον τόπο του. Θα ήταν λοιπόν, χωρίς καμία δόση υπερβολής, το λιγότερο επικίνδυνο και εγκληματικό να σκεφτούμε ότι θα πρέπει κάποιος υπάλληλος μαζί με τα ανωτέρω, να επωμισθεί και επιπλέον κόστος καθημερινής μετακίνησης από και προς την Πάτρα. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η περίπτωση με το Ειρηνοδικείο Ερινεού. Εδώ και κάποιους μήνες μετά το κυριολεκτικό «ΞΕΓΥΜΝΩΜΑ» του Ειρηνοδικείου Ερινεού από τους δύο Υπαλλήλους του, το οποίο Ειρηνοδικείο σημειωτέον δεν έχει πάψει ακόμα να υφίσταται, αναγκάζονται υπάλληλοι του Ειρηνοδικείου Αιγιαλείας, δύο και τρεις ακόμα και τέσσερις φορές το μήνα, να εκτελούν χρέη γραμματέα στο Ειρηνοδικείο Ερινεού, χωρίς να λαμβάνουν κανένα ποσό, έστω και πενιχρό, για τα έξοδα μετακίνησης τους.

 

ΚΥΡΙΟΙ:

Ο Σύλλογος Δικαστικών Υπαλλήλων Αιγίου παρακολουθεί με ιδιαίτερη προσοχή τα συνεχώς αυξανόμενα προβλήματα στον χώρο μας. Η κατανόηση υπάρχει αλλά ταυτόχρονα πιστεύει ότι θα πρέπει κάποτε να υπάρξουν και λύσεις ουσίας που πραγματικά θα επιλύουν μόνιμα τα προβλήματα και όχι αυτά να καλύπτονται συνεχώς με μπαλώματα και ημίμετρα.

 

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ, αλλά και για το συμφέρον των υπηρεσιών του Πρωτοδικείου Αιγίου, ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ να λάβετε σοβαρά υπόψη τα ανωτέρω και να μην προβείτε σε καμία απόσπαση υπαλλήλου μας προς το Εφετείο Πατρών.

 

ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ ΤΟΥ Σ.Δ.Υ.ΑΙΓΙΟΥ

 

Ο Πρόεδρος                     Η Γραμματέας

            Νίκος Μπεντενίτης         Αναστασία Παπαντωνοπούλoυ