ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ

ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΩΝ ΑΘΗΝΩΝ                                                                                  

(Σ.Δ.Υ.Δ.Δ.Α.)                                                                                                                   

Λ. Ριανκούρ 85, ισόγειο

Τηλ. Συλλόγου 210 69 62 382

 

Αθήνα, 23-3-11

Αρ. πρωτ. 5/11

 

Προς:  Το Δ.Σ. της Ο.Δ.Υ.Ε.

με ηλεκτρονική κοινοποίηση στο site

 

    Το τελευταίο χρονικό διάστημα οι δικαστικοί υπάλληλοι είμαστε αντικείμενο εμπαιγμού. 4 μήνες μετά τις εκλογές και η καταβολή του εκλογικού επιδόματος συζητείται ακόμη σε θεωρητικό επίπεδο. Μετά από σωρεία διαβεβαιώσεων ότι θα το λάβουμε άμεσα και με τον παλαιό τρόπο πληρωμής, τα πρόσφατα νέα είναι ότι τελικά θα ακολουθηθεί η πορεία της ενιαίας αρχής πληρωμών και για καθαρά γραφειοκρατικούς λόγους θα καθυστερήσει!! Κι άλλο!!!

    Είναι απορίας άξιο γιατί οι πιο άμεσα εμπλεκόμενοι στην προετοιμασία, διεξαγωγή  των εκλογών και εκδίκαση των αντίστοιχων ενστάσεων παραμένουν απλήρωτοι, τη στιγμή που άλλοι φορείς με μικρότερη συμμετοχή έχουν πληρωθεί εδώ και πολύ καιρό. Με άλλα λόγια, το αυτονόητο έγινε ζήτημα διεκδίκησης. Μπαίνουμε σε μια διαδικασία που μόνο φθορά και εκνευρισμό προκαλεί.

    Επιπλέον, η έως τώρα μείωση των αποδοχών μας -πολύ μεγαλύτερο ποσό από το εκλογικό μόνιμο  από ότι φαίνεται-, η ελλιπής ιατροφαρμακευτική περίθαλψη λόγω μη εκτέλεσης συνταγών του Δημοσίου, και ο αυξανόμενος όγκος εργασίας σε συνδυασμό με την αποχώρηση συναδέλφων επιβαρύνουν το εργασιακό μας περιβάλλον.

    Προτείνουμε άμεση κινητοποίηση και δράση όλων των δικαστικών υπαλλήλων με στάση εργασίας και συγκέντρωση στο Υπουργείο.

 

Για το Δ.Σ. του Σ.Δ.Υ.Δ.Δ.Α.

 

Η Πρόεδρος Η Γεν.Γραμματέας
Ιωάννα Κατσούλα Αμάντα Ταξιάρχου