ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ

ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΩΝ ΑΘΗΝΩΝ                                                                                  

(Σ.Δ.Υ.Δ.Δ.Α.)                                                                                                                   

Λ. Ριανκούρ 85, ισόγειο

Τηλ. Συλλόγου 210 69 62 382

 

Αθήνα, 22-2-11

Αρ. πρωτ. 2

 

Αγαπητοί συνάδελφοι,

    Η χρονιά αυτή, όπως όλοι ξέρουμε καλά, άρχισε με πολλά και ποικίλα προβλήματα: ζημιές στα κτήρια από τη βομβιστική επίθεση, εσωτερικές «μετακομίσεις» προκειμένου να λειτουργήσουμε, έλλειψη θέρμανσης, υπερβολικός φόρτος εργασίας λόγω και νέων αντικειμένων- συντομότερων προθεσμιών στις κλητεύσεις, απλήρωτο για πρώτη φορά το εκλογικό επίδομα κ.λπ.

    Ως Δ.Σ. κάναμε όποιες ενέργειες και συναντήσεις κρίναμε απαραίτητες κάθε φορά, προκειμένου να διασφαλίζουμε ασφάλεια και καλύτερες συνθήκες εργασίας στο χώρο των Διοικητικών Δικαστηρίων.

    Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι βρισκόμαστε και σε καλό δρόμο: 2 μήνες μετά την έκρηξη και 3 μήνες πριν λήξει η προθεσμία κατά την οποία έχει δεσμευτεί προφορικά ο Γεν. Γραμματέας του Υπουργείου να ολοκληρωθεί το έργο της αποκατάστασης, δουλεύουμε με τα νάιλον στην πρόσοψη του Πρωτοδικείου.

    Όσον αφορά την ενίσχυση της Γραμματείας, ούτε οι μετατάξεις προχωρούν, οι δε προσλήψεις [2 θέσεις γραμματέων στο Δ. Πρωτοδικείο] με γραπτό διαγωνισμό έχουν παγώσει μιας και οι αρμόδιοι υπουργοί δεν τις έχουν υπογράψει, και το μόνο που μας παρουσιάζουν ως λύση είναι η πρακτική άσκηση των νέων δικηγόρων στα δικαστήρια.. με όποια πρακτικά ζητήματα βέβαια ανακύπτουν, τα οποία και επισημάναμε ήδη στον Γεν. Γραμματέα.

    Για τις γενόμενες δαπάνες θα υπάρχει πια ξεχωριστό κονδύλι σε κάθε Δικαστήριο (η Γεν. Επιτροπεία έχει ζητήσει περίπου 600.000€), το οποίο θα λύνει ίσως αμεσότερα κάποια ανακύπτοντα προβλήματα, αλλά μένει να δούμε αν θα εγκριθεί το ποσό της πίστωσης καθώς και ποιοι θα αναλάβουν τη διαχείρισή του.

    Ως προς το εκλογικό δεν υπάρχει καμία δέσμευση για πληρωμή σε συγκεκριμένο διάστημα από την πλευρά του αρμόδιου Υπουργείου.

    Όσο για την περαιτέρω περικοπή των αποδοχών μας -με παράλληλη αύξηση του χρόνου εργασίας- και του επιδόματος, το τοπίο είναι ομιχλώδες. Ξεκινούν με 2,7 δις λιγότερα στο μισθολόγιο και είτε τα επιδόματα θα πάνε σε γενική επιτροπή επιδομάτων είτε θα συνδεθούν με την «παραγωγικότητα» του υπαλλήλου και απόφαση του Προϊσταμένου…τη στιγμή που δεν έχουμε ντουλάπες και γραφεία να βάλουμε τις στοίβες των δικογραφιών!

    Για την πίεση που βιώνουμε καθημερινά, για τις μειώσεις μισθών-συντάξεων, αλλά και για τη γενικότερη απαξίωση εργασιακών δικαιωμάτων και τελικά της ζωής μας, καλούμε και εμείς ως Πρωτοβάθμιος σε μαζική συμμετοχή στην πανεργατική απεργία της 23ης Φλεβάρη με συγκέντρωση στις 10.30΄ στο Μουσείο [Αλεξάνδρας & Μαυρομματαίων θα βρίσκονται συνάδελφοι και πανό της Ομοσπονδίας].

 

Για το Δ.Σ. του Σ.Δ.Υ.Δ.Δ.Α.

 

Η Πρόεδρος Η Γεν.Γραμματέας
Ιωάννα Κατσούλα Αμάντα Ταξιάρχου