ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ               

  ΔΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ-ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

 

Εκφράζουμε την αμέριστη συμπαράστασή μας στην αγαπητή συνάδελφο του Πρωτοδικείου Αθηνών που δέχθηκε δολοφονική επίθεση με μαχαίρι στο γραφείο της και που εκ θαύματος απέφυγε τα χειρότερα. Ευχόμαστε και ελπίζουμε στη γρήγορη αποκατάσταση της υγείας και της σωματικής της ακεραιότητας. Αποδείχθηκε για μια ακόμα φορά με τον χειρότερο δυστυχώς τρόπο ότι είμαστε εντελώς ανυπεράσπιστοι και επικίνδυνα εκτεθειμένοι σε επιθέσεις αδίστακτων κακοποιών και  ανισόρροπων απελπισμένων καθόσον τα μέτρα ασφαλείας  και η φύλαξη των χώρων των δικαστηρίων είναι προβληματική. Χθες στο Ειρηνοδικείο Ηρακλείου, σήμερα στο Πρωτοδικείο της Αθήνας, παλαιότερα αλλού, δυστυχώς πάμπολλα τα περιστατικά.

 

Πρέπει να ενταθούν τα μέτρα φύλαξης χωρίς βέβαια να θυμίζουν αστυνομοκρατούμενες περιοχές. Ταυτόχρονα καταγγέλλουμε την δημοσιογράφο του δικαστικού ρεπορτάζ Ιωάννα Μάνδρου η οποία σε σχετικό σχόλιο με συνάδελφό της σε εκπομπή  τηλεοπτικού σταθμού, εκδήλωσε την συμπαράστασή της για το θύμα – συνάδελφο δηλώνοντας ανερυθρίαστα ανακουφισμένη.......«ευτυχώς δεν ήταν εκεί η ανακρίτρια....». Μόνο φασιστικές αντιλήψεις διακρίνουν τα θύματα δολοφονικών πράξεων και τον πόνο που προκαλούν σε διαβαθμίσεις βαρύτητας και μεγέθους. Με μια φωνή και οι δύο δημοσιογράφοι κατέκριναν την απόφαση και της ΟΔΥΕ και όλων των συνδικαλιστικών Ενώσεων των φορέων της Δικαιοσύνης, Δικαστών, Εισαγγελέων και Δικηγόρων να απέχουν σε ένδειξη διαμαρτυρίας από την εργασία τους την Δευτέρα, προβάλλοντας την ευαισθησία τους στην καθυστέρηση της απονομής της δικαιοσύνης...... Δεν έχουμε γίνει ευτυχώς ακόμα και μακάρι ποτέ ψυχροί …… Βορειοευρωπαίοι, δήθεν πολιτισμένοι άνθρωποι, να σφάζονται δίπλα μας οι συνάδελφοι και εμείς να μην σηκώνουμε κεφάλι, προσπερνώντας αδιάφορα ωσάν να μην συμβαίνει τίποτα.

 

Οι Δικαστικοί Υπάλληλοι, μαζί με όλους τους φορείς της απονομής της δικαιοσύνης, Δικαστές και Δικηγόρους εργάζονται με τεράστιες ελλείψεις προσωπικού κάτω από δύσκολες συνθήκες, που πολύ καλά γνωρίζουν όσοι διαβαίνουν αυτές τις πόρτες. Οι αντιξοότητες, οι δυσκολίες, η απελπισία, η απογοήτευση και πάνω απ’όλα η οργή που έχει κατακυριεύσει όλη την κοινωνία, ας γίνουν εφαλτήριο νέων μαζικών αγώνων για να εξαφανισθούν όσοι μας οδήγησαν σ’αυτήν την καταστροφή. Τα προβλήματα πολλά αλλά η αξία της ζωής μέγιστη, κορυφαία και μοναδική.

 

Αγαπητή Συναδέλφισα γρήγορα κοντά μας δυνατή και ακμαία.

 

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΔΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ