ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ

ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΩΝ

                                                                       

ΕΔΡΑ: ΑΘΗΝΑ                                                       

Δ/ΝΣΗ: Λ.ΡΙΑΝΚΟΥΡ 87                                      

Τ.Κ. 115 24

ΤΗΛ.: 210-6915658

ΦΑΞ: 210-6962209

 

Αθήνα, 21 Ιουνίου 2013

Αρ.Πρωτ.: 92

 

ΠΡΟΣ: Την κα. Πρόεδρο του Τριμελούς Συμβουλίου Διεύθυνσης του Διοικητικού Εφετείου Αθηνών

 

Σχετικά με το αναφερόμενο θέμα της Ολομέλειας του Δικαστηρίου σας, σας δηλώνουμε ότι διαφωνούμε με τη λογική σύστασης νέων τμημάτων σε υπηρεσίες οι οποίες είναι υποστελεχωμένες. Οι υπηρεσίες αδειάζουν και ερημώνουν λόγω της μαζικής αποχώρησης των υπαλλήλων. Είναι πάγια η θέση μας, ότι πρέπει οι Διοικήσεις των δικαστικών Υπηρεσιών να ενδιαφέρονται για την κάλυψη των κενών οργανικών θέσεων που δημιουργούνται από τις συνταξιοδοτήσεις, με μεταφορά μόνιμων υπαλλήλων από άλλες υπηρεσίες ή πρόσληψη των επιτυχόντων του διαγωνισμού του Υπουργείου Δικαιοσύνης. Οι μετακινήσεις των υπαλλήλων με σχέση αορίστου χρόνου, βοηθούν τις υπηρεσίες αλλά δεν καλύπτουν τις πάγιες ανάγκες και ο λόγος είναι ότι δεν έχει ξεκαθαριστεί από το Υπουργείο Δικαιοσύνης ο ρόλος των συγκεκριμένων υπαλλήλων.

 

Σημειωτέον η Ομοσπονδία Δικαστικών Υπαλλήλων Ελλάδος έχει προσφύγει με αίτηση ακύρωσης στο Συμβούλιο της Επικρατείας σχετικά με την κατάργηση των κενών οργανικών θέσεων από τον Υπουργό Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, μετά την εφαρμογή του ν. 4024/2011. Η απόφαση αναμένεται να εκδοθεί.

 

Για το Δ.Σ.

 

     Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                     Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

   ΠΟΠΗ ΜΟΥΡΙΚΗ                                                    ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΒΟΥΔΟΥΡΗΣ

 

ΣΗΜΕΙΩΣΗ

 

Στο Διοικητικό Εφετείο Αθήνας λειτουργούν με τα δυο (2) νεοϊδρυθέντα τμήματα 34 τμήματα συνεδριάσεων. Υπηρετούν αυτή τη στιγμή 83 υπάλληλοι, εκ των οποίων 39 Γραμματείς Έδρας, 10 Γραμματείς ΙΔΑΧ, 7 Γραμματείς οι οποίοι εκτελούν χρέη Επιμελητή, 3 Γραμματείς, οι οποίοι χρησιμοποιούνται στην καθαρογραφή, 1 Γραμματέας σε απόσπαση, 3 Επιμελητές Δικαστηρίων. Οι υπόλοιποι Γραμματείς υπηρετούν στα Τμήματα Ενδίκων Μέσων, Πρωτοκόλλων και Γραφείο Προσωπικού.

 

ΠΡΟΤΑΣΗ: Με πράξη Προέδρου να ανεβαίνουν έδρα οι δέκα (10) Γραμματείς ΙΔΑΧ, εφόσον έχουν ορκιστεί.