ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ

ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΩΝ

                                                                       

ΕΔΡΑ: ΑΘΗΝΑ                                                       

Δ/ΝΣΗ: Λ.ΡΙΑΝΚΟΥΡ 87                                      

Τ.Κ. 115 24

ΤΗΛ.: 210-6915658

ΦΑΞ: 210-6962209

 

Αθήνα, 11 Οκτωβρίου 2013

 

Αγαπητοί συνάδελφοι,

 

Στα πλαίσια της ενημέρωσής σας από τη Π.Ε.Υ.Γ.Δ.Δ, σας γνωρίζουμε τις εξελίξεις που έχουν υπάρξει το τελευταίο διάστημα. Ειδικότερα:

 

ΚΛΑΔΙΚΑ:

Εκδόθηκαν 2 αποφάσεις από την Ολομέλεια του ΣτΕ οι οποίες περιχαρακώνουν την ιδιαίτερη κατηγορία που αποτελούν οι δικαστικοί υπάλληλοι. Οι αποφάσεις αυτές είναι οι Α) 1540/2013 η οποία έθεσε τέρμα, αν και υπήρξε και νομοθετική ρύθμιση, στην προσυνταξιοδοτική εφεδρεία των δικαστικών υπαλλήλων και ταυτόχρονα επαναφέρει σε ισχύ τα οριζόμενα από το αρθ.145 $ 2 του κώδικά μας. Επί αυτής της απόφασης έχει ήδη εκδοθεί απόφαση από το 5λές Υπηρεσιακό Συμβούλιο του Α.Π, που έκανε δεκτή αίτηση συναδέλφου και της παρατάθηκε η παραμονή στην υπηρεσία επί 3ετία. Β) έχει επίσης εκδοθεί και η 3355 /2013  που διατυπώνει επίσης μια ιστορική για τον κλάδο μας άποψη και βέβαια ΑΚΥΡΩΝΕΙ ΤΙΣ ΥΠΟΥΡΓΙΚΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΠΟΥ ΚΑΤΗΡΓΗΣΑΝ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΚΕΝΕΣ ΟΡΓΑΝΙΚΕΣ ΜΑΣ ΘΕΣΕΙΣ. Η απόφαση αυτή αποτελεί σταθμό για το συνδικαλιστικό μας κίνημα, αφού είναι η πρώτη ουσιαστική απόφαση που «ξηλώνει» το Ν.4024/11 «Βαθμολόγιο - Μισθολόγιο»

 

ΘΕΣΜΙΚΑ:

Ολοκληρώθηκαν οι διαδικασίες για την πρόσληψη 50 νέων συναδέλφων στα Δικαστήρια της χώρας με την έκδοση του ΦΕΚ 2520/2013 τ.Β ΄, από τους οποίους θα έρθουν 2 στο Διοικητικό Πρωτοδικείο Αθήνας. Επίσης, αναμένουμε να έρθουν στα Διοικητικά Δικαστήρια ένας μεγάλος αριθμός υπαλλήλων από την νέα κινητικότητα, έτσι ώστε να ελαφρυνθούν οι συνάδελφοι από τον τεράστιο φόρτο εργασίας, που επωμιζόμαστε όλο αυτό το διάστημα.

 

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ:

Δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ η διάταξη, η οποία συστήνει και πάλι τα έξοδα κίνησης των επιμελητών δικαστηρίων. Μια προσπάθεια της ΟΔΥΕ αλλά και της ΠΕΥΓΔΔ εκπληρώθηκε με πλήρη επιτυχία, αφού σε καιρό μνημονίων καταφέραμε να θεσμοθετηθεί αμοιβή για συναδέλφους, που είχε καταργήσει το Μισθολόγιο.

 

ΘΕΜΑΤΑ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ:

Αγωνιζόμαστε μέσα και μαζί με την ΟΔΥΕ για όλα τα θέματα του κλάδου, αλλά και ειδικότερα για τα θέματα των Διοικητικών Δικαστηρίων της χώρας, κάνουμε παρεμβάσεις στα κέντρα λήψης των αποφάσεων για το καλό όλων μας. Και βέβαια συνεχίζουμε την προσπάθεια με όλα τα συνδικάτα και όλων το συνδικαλιστικό κίνημα της χώρας μας, ενάντια στις πολιτικές των μνημονίων, της εξαθλίωσης και της φτώχειας. Μόνο με τον αγώνα εργαζομένων και συνδικάτων μπορούμε να έχουμε ελπίδα για ένα αύριο για μας και τις οικογένειες μας.

 

Τελειώνοντας αυτή την ενημέρωση να σας γνωρίσουμε ότι υπήρξε αναδιάρθρωση του Προεδρείου της Π.Ε.Υ.Γ.Δ.Δ, μετά την αποχώρηση λόγω συνταξιοδότησης της Προέδρου και συναδέλφου Πόπης Μουρίκη, στην οποία ευχόμαστε τα καλύτερα στις από εδώ και μπρός δραστηριότητές της, αλλά και τις ευχαριστίες μας για τον αγώνα της στα κοινά της Ένωσης μας. Νέος Πρόεδρος εκλέχθηκε ο Βασίλης Βουδούρης και νέος Γενικός Γραμματέας ο Δημήτρης Κοντοδήμος, για το διάστημα μέχρι τις επόμενες εκλογές της Ένωσης μας.  

ΜΕ ΣΥΝΑΔΕΛΦΙΚΟΥΣ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΥΣ,

 

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ. ΤΗΣ Π.Ε.Υ.Γ.Δ.Δ.

 

Ο Πρόεδρος Ο Γεν. Γραμματέας
Βασίλης Βουδούρης Δημήτρης Κοντοδήμος