ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΠΕΙΡΑΙΑ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΙΚΑΣΤΙΚΩΝ 

ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΠΕΙΡΑΙΑ

 

Πειραιάς, 26-07-2013

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

 

Συναδέλφισσες-οι,

Το Δ.Σ. του Συλλόγου σας ενημερώνει ότι την 25η Ιουλίου 2013 έγινε, στο Υπουργείο Δικαιοσύνης, σύσκεψη όλων των Δικαστικών Υπηρεσιών του Πειραιά με την συμμετοχή του Δικηγορικού Συλλόγου και του Συλλόγου μας. Στην σύσκεψη ο νέος Υπουργός Δικαιοσύνης κος Αθανασίου ανακοίνωσε ότι οι Δικαστικές Υπηρεσίες του Πειραιά θα μεταφερθούν στο επί της οδού Θηβών κτίριο (πρώην Κεράνη) το οποίο και έχει δεσμευτεί πλέον από το Υπουργείο.

 

Ο Σύλλογος Δικαστικών Υπαλλήλων Πειραιά εκφράζει την ικανοποίησή του για το ότι, επιτέλους και μετά από αγώνα ετών, έγινε κατανοητό ότι τα Δικαστήρια του Πειραιά δεν μπορούν επ΄ουδενί να στεγάζονται στα υπάρχοντα (απαράδεκτα και μη καλύπτοντα τους όρους ασφάλειας και υγιεινής) κτίρια και ταυτόχρονα χαιρετίζει την άμεση ανταπόκριση του νέου Υπουργού Δικαιοσύνης.

 

Συναδέλφισσες-οι,

Ο Σύλλογός μας, στην διάρκεια της σύσκεψης, υπέβαλλε δύο κατ΄ αρχήν αιτήματα:

Α) Να μας δοθεί αντίγραφο του φακέλου του νέου κτιρίου, έτσι ώστε να μην μπορεί να αμφισβητηθεί από κανέναν το ότι αυτό καλύπτει όλους τους όρους υγιεινής, ασφάλειας και στατικής επάρκειας. (Το αίτημα θα υποβληθεί και εγγράφως)

Β) Να δρομολογηθούν άμεσα συγκοινωνιακές γραμμές λίγων στάσεων (ταχείες) για να μπορεί το κτίριο να είναι εύκολα και γρήγορα προσβάσιμο τόσο από τους εργαζομένους σε αυτό όσο και από το κοινό.

 

Για οποιαδήποτε νέα εξέλιξη θα υπάρξει ανακοίνωση.

 

Για το Δ.Σ.

                                                                                                Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

                                                                                             ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΧΑΤΖΙΝΑΣ

       Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

   ΚΥΡΙΑΚΗ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ