ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΠΕΙΡΑΙΑ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΙΚΑΣΤΙΚΩΝ 

ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΠΕΙΡΑΙΑ

 

Πειραιάς, 20-05-2013

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

 

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,

 

Το Δ.Σ. του Συλλόγου ενημερώνει ότι την Παρασκευή 17-5-2013 ΣΥΖΗΤΗΘΗΚΕ στο ΣτΕ η αίτηση ακύρωσης του Συλλόγου (ως πρότυπη δίκη) κατά της ένταξης των Δικαστικών Υπαλλήλων στον Ν.4024/2011, δηλαδή κατά των Βαθμολογίου, Μισθολογίου, Εφεδρείας, Αξιολόγησης, Στοχοθεσίας, Κατάργησης Οργανικών Θέσεων, Κινητικότητας (προς και από τα Δικαστήρια) και γενικά όλων όσων περιλαμβάνει ή παράγει ο συγκεκριμένος νόμος. (βλ. Αίτηση Ακύρωσης Συλλόγου Πειραιά)

 

Την ίδια ημέρα υπήρχε, προς εκδίκαση, και άλλο ίδιο δικόγραφο του Συλλόγου ελείψει διαπιστωτικής πράξης από το οποίο παραιτηθήκαμε για δικονομικούς λόγους αποφασίζοντας να στραφούμε κατά του συνόλου του Νόμου ως αντισυνταγματικού. (Για την κίνηση αυτή ήταν ενήμερος και σύμφωνος και ο νομικός σύμβουλος της ΟΔΥΕ)

 

Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που τελικά, παρά τα όσα είχαν ειπωθεί κατά το παρελθόν, ο Κλάδος συντάχθηκε όλος μαζί (βλ. κείμενο πρόσθετης παρέμβασης της ΟΔΥΕ) κατά του συνόλου του Ν.4024/11 χωρίς αποσπασματικότητες και επί μέρους ή κατ΄ άρθρο αιτήματα στους Υπουργούς της Κυβέρνησης. Τώρα βρισκόμαστε πλέον ΟΛΟΙ εν αναμονή της απόφασης που θα κρίνει αν ο κλάδος μας έχει ιδιαιτερότητα ή είμαστε κρατικοί υπάλληλοι για να καθορίσουμε τις περαιτέρω κινήσεις μας.

 

Τέλος ενημερώνουμε ότι όσον αφορά την Αίτηση Ακύρωσης του Συλλόγου μας κατά της Υπουργικής Απόφασης Μανιτάκη, που αφορά την μεταφορά υπαλλήλων ΙΔΑΧ στα Δικαστήρια του Πειραιά χωρίς την αλλαγή της εργασιακής τους σχέσης, ενώ ούτε ο Σύλλογος αλλά ούτε και το Δημόσιο ζήτησαν να προσδιοριστεί σε δικάσιμο, ο κος Πρόεδρος του ΣτΕ εξέδωσε πράξη και αν και η αίτηση υπάγεται στην αρμοδιότητα Τμήματος <λόγω σπουδαιότητας> την προσδιόρισε να εκδικαστεί στην Ολομέλεια την 7-6-2013.

 

Με αυτόν τον τρόπο θα λυθεί οριστικά και αυτό το θέμα και θα πάψει να είναι θέμα συνδικαλιστικής αντιπαράθεσης. Το Δ.Σ. θα ενημερώνει για κάθε νεώτερη εξέλιξη.

 

Για το Δ.Σ.

                                                                                                Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

                                                                                             ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΧΑΤΖΙΝΑΣ

       Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

   ΚΥΡΙΑΚΗ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ