ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΠΕΙΡΑΙΑ

 

 

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΙΚΑΣΤΙΚΩΝ 

ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΠΕΙΡΑΙΑ

Τηλ. - FAX: 210-4582150

Πειραιάς, 13-12-2011

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

 

Προσφάτως, για δεύτερη φορά, ο Υπουργός Δικαιοσύνης άλλα είπε και άλλα έκανε. Δεν γνωρίζουμε το γιατί απλά εντοπίζουμε την αναξιοπιστία του ως συνομιλητή. Κυκλοφορεί ενημερωτικό σημείωμα σχεδίου νόμου για το οποίο θα τοποθετηθούμε μόλις δούμε αναλυτικά το ίδιο το σχέδιο Νόμου. Καλό θα ήταν να υπάρξει μία κοινή συνάντηση όλων των ενώσεων του χώρου της Δικαιοσύνης με πρωτοβουλία της Ο.Δ.Υ.Ε. Οφείλουμε πρωτίστως να προφυλάξουμε την ίδια την απονομή της Δικαιοσύνης από όποια τυχόν απόπειρα απογραμματειοποίησης, με ότι αυτό μπορεί να σημαίνει για την λειτουργία του θεσμού.

 

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,

Είμαστε, ιδιαίτερα επιφυλακτικοί κάθε φορά που ακούμε για «επιτάχυνση της Δικαιοσύνης» για δύο λόγους. Ο πρώτος είναι μήπως αυτή λειτουργήσει ως βάρος της ορθής απονομής της και ο δεύτερος είναι ότι ο όρος έχει χρησιμοποιηθεί τόσες φορές όσες σχεδόν και ο όρος «σωτηρία της χώρας» με τα ίδια  μάλιστα αποτελέσματα.

 

Όσον αφορά  τον Ν.4024/2011 ο Σύλλογος έχει όχι μόνον εκφράσει την αντίθεση του για την αντισυνταγματική υπαγωγή μας στις διατάξεις του αλλά έχει ξεκινήσει μία σειρά δράσεων για την εξαίρεση του κλάδου. Σε αυτές τις δράσεις εντάσσονται:

  1. Η λήψη γνωμοδότησης από καθηγητές Διοικητικού Δικαίου για την υπαγωγή μας στους Κρατικούς Υπαλλήλους και η σύνταξη σχετικού υπομνήματος.

  2. Ο συντονισμός και η ενίσχυση των αιτήσεων ακύρωσης της εφεδρείας δύο συναδέλφων σε δύο διαφορετικά Διοικητικά Εφετεία επί των οποίων χορηγήθηκαν ήδη προσωρινές διαταγές (Σημ.: Αυτό έγινε επειδή δεν υπήρχαν μέλη του Συλλόγου μας άμεσα σε προσυνταξιοδοτικό καθεστώς και αν περιμέναμε μέχρι να συμβεί σε εμάς θα ήταν ήδη πολύ αργά αφού θα υπήρχε προηγούμενο εφαρμογής. Αναφορικά με την ρήση του Υπουργού για «σιωπηρή αναστολή» της εφεδρείας δηλώνουμε ότι δεν πιστεύουμε στις προφορικές δεσμεύσεις).

  3. Η ετοιμότητά μας να καταθέσουμε αιτήσεις ακύρωσης κατά της όποιας διοικητικής πράξης θα εφαρμόσει το νέο βαθμολόγιο στους Δικαστικούς Υπαλλήλους.

 

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,

Τονίζουμε ότι το ανωτέρω θέμα έχει τεθεί υπ΄όψιν όλων των βουλευτών του Κοινοβουλίου από την Ο.Δ.Υ.Ε με υπόμνημα και παραστάσεις κατά τις οποίες άπαντες αναγνώρισαν το δίκαιο των αιτημάτων μας και στο τέλος κατέθεσαν τροπολογία εξαίρεσης των συναδέλφων της Ε.Ρ.Τ. Τους ευχαριστούμε και επιφυλασσόμεθα για να ανταποδώσουμε τα δέοντα.

 

Για το Δ.Σ.

 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΧΑΤΖΙΝΑΣ

Η ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΡΙΑ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΚΥΡΙΑΚΗ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ