ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΠΕΙΡΑΙΑ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΙΚΑΣΤΙΚΩΝ 

ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΠΕΙΡΑΙΑ

Τηλ. - FAX: 210-4582150

 

Πειραιάς, 09-02-2012

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

 

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,

 

Σας ενημερώνουμε ότι δημοσιεύθηκε σε Φ.Ε.Κ. (Α΄/14/2.2.2012 Ν.4038/2012, άρθρο 19 παρ.8.9) η εξαίρεση των Δικαστικών Υπαλλήλων από την Εφεδρεία. Το Δ.Σ. του Συλλόγου αισθάνεται υπερήφανο, γιατί είμαστε οι πρώτοι και μόνοι που πιστέψαμε και παλέψαμε για την εξαίρεση του Κλάδου μας από τις διατάξεις του Ν.4024/2011 (Βαθμολόγιο-Μισθολόγιο-Εφεδρεία).

 

Ο Σύλλογος από το 2009 άρχισε να προετοιμάζεται για τα όσα προβλέπαμε να έρχονται. Σε αυτή την κατεύθυνση:

Α) Συγκεντρώσαμε όλους τους Νόμους που μας αφορούσαν (μέχρι το 1917) καθώς και η σχετική νομολογία.

Β) Ζητήσαμε γνωμοδότηση καθηγητών Διοικητικού Δικαίου (βλέπε γνωμοδότηση κας Σιούτη) για την διακριτή θέση του Δικαστικού Υπαλλήλου στην δομή της Διοίκησης.

Γ) Συντάξαμε υπόμνημα που υιοθετήθηκε από την ΟΔΥΕ και αποτέλεσε την κύρια υποστηρικτική γραμμή αυτής προς τους κ.κ. Βουλευτές.

Δ) Συντάξαμε την τροπολογία για την πλήρη εξαίρεση των Δικαστικών Υπαλλήλων, η οποία, αν και κατατέθηκε, σε πρώτη φάση δεν έγινε δεκτή από κανέναν αρμόδιο υπουργό, παρότι μας αναγνωρίστηκε το δίκαιο του αιτήματος.

Ε) Σε συνεργασία με το Νομικό μας Σύμβουλο κ.Δέγλερη συντάχθηκαν τρία πρότυπα ακυρωτικά δικόγραφα, καθώς και δήλωση επιφύλαξης κατά των διαπιστωτικών πράξεων.

 

Εδώ αναλυτικά αναφέρουμε ότι το πρώτο δικόγραφο κατά της Εφεδρείας καθώς και το δεύτερο που περιείχε και την αντισυνταγματική κατάργηση των οργανικών μας θέσεων χρησιμοποιήθηκαν από πολλούς συναδέλφους ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΑ και κατόπιν της σωρείας προσωρινών διαταγών που χορηγήθηκαν ανάγκασαν την Κυβέρνηση να προβεί στην πρόσφατη νομοθετική ρύθμιση. Αυτή η επιτυχία που δεν διασώζει μόνο τις θέσεις των Δικαστικών Υπαλλήλων, αλλά δικαιώνει ουσιαστικά τις απόψεις μας, μας δίνει τη δύναμη να συνεχίσουμε σε όλα τα υπόλοιπα βήματα, που έχουμε σχεδιάσει και αποφασίσει.

 

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,

 

Το Δ.Σ. του Συλλόγου δηλώνει για μια ακόμη φορά ότι θα συνεχίσει ανυποχώρητο τις δράσεις του για την προστασία των Δικαστικών Υπαλλήλων του Πειραιά και όχι μόνο. Ζητά από εσάς να ενδυναμώσετε τις προσπάθειές μας με κάθε τρόπο μέχρι την τελική μας δικαίωση.

 

Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς

Για το Δ.Σ.

 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΧΑΤΖΙΝΑΣ

Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΜΑΝΤΖΑΡΑΣ