ΙΚ/2017/ΑΣΕΠ. ΠΡΟΣΟΧΗ-ΕΠΕΙΓΟΝ: Νεότερη ανανεωμένη και συμπληρωμένη έκδοση. Δευτέρα 15/10/2018, ώρα 08:58. Αναδημοσίευση από τη σελίδα <<Ο Δικαστικός Υπάλληλος σήμερα>>. Του Χρήστου Καϋμενάκη (*)

Συναδέλφισσα/Συνάδελφοι,

Νέο θερμό επεισόδιο στο σήριαλ με την προκήρυξη 1Κ/2017 από την οποία θα προσληφθούν αρχικά 404 δικαστικοί υπάλληλοι του κλάδου ΠΕ Γραμματέων, και (κατ' εκτίμηση μου, όπως είχα ξαναγράψει και προτείνει, θα προσληφθούν) τελικά ...600 και βάλε.
Νέο επεισόδιο. Που φέρνουν ΧΑΡΜΟΛΥΠΗ.
Με αίτηση Ακύρωσης. Αναμενόμενη.
Πολλές οι ανατροπές. Είχαμε αρχίσει τις ανατροπές ακόμα και από το στάδιο της επεξεργασίας της. Από το 2016. Τότε που αγωνιστήκαμε και καταφέραμε να είναι μέσα όλα τα πτυχία και όχι μόνο μιας ή δύο κατευθύνσεων!!!
Καλά γράψαμε πως θα ασχολούμαστε με την προκήρυξη αυτή για καμιά ...δεκαετία!
Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα:
Προχθές είχαμε και την πρώτη αίτηση ακυρώσεως κατά του οριστικού πίνακα. Από συναδέλφους που ήταν στον προσωρινό πίνακα διοριστέων και είχαν προσληφθεί στα δικαστήρια με σύμβαση εργασίας ΙΔΟΧ, μέγιστης διάρκειας 8 μηνών.
Τα δημοσιεύματα έσπειραν τον πανικό και έστειλαν την αναγνωσιμότητα στα ουράνια, με καταστροφικούς τίτλους.
"Στον αέρα ο πίνακας", φώναζαν!

Είχαμε γράψει ότι θα ασκηθούν πολλές αιτήσεις θεραπείας και αιτήσεις ακύρωσης. Πως τουλάχιστον ορισμένοι έως αρκετοί από όσους ήταν στον προσωρινό πίνακα θα δικαιωθούν! Δικαστικά ή με την αίτηση θεραπείας.
Και άλλοι με και από τους αγώνες τους και από τους αγώνες μας.
Δεν έχω δει και δεν γνωρίζω το δικόγραφο.
Εκτιμώ ότι η αίτηση ακύρωσης θα συνοδεύεται και με αίτηση αναστολής και αίτηση έκδοσης προσωρινής διαταγής. Τη Δευτέρα και την Τρίτη, 15 και 16/10/2018 θα έχουμε τις απαντήσεις και αν θα επηρεαστεί και πόσο το χρονοδιάγραμμα διορισμού.

Τι γίνεται όμως με τις διαδικασίες πρόσληψης των συναδέλφων από τον οριστικό πίνακα;
Τι γίνεται με τις διαδικασίες απόλυσης ή μη των συναδέλφων που ήταν στον προσωρινό πίνακα, εργάζονταν και εργάζονται ήδη στα δικαστήρια με σχέση εργασίας ΙΔΟΧ, και δεν είναι στον οριστικό πίνακα;

Τι γίνεται με τους συναδέλφους που ήταν στον προσωρινό πίνακα, δεν εργάστηκαν στα δικαστήρια με σχέση εργασίας ΙΔΟΧ, και δεν είναι στον οριστικό πίνακα;

Πολλά τα ερωτήματα και οι απορίες!
Η αγωνία στο κατακόρυφο!
Αύριο θα έχουμε ειδήσεις. Και κάθε ώρα.
Από το ΑΣΕΠ, από το Διοικητικό Εφετείο, από το Υπουργείο της Δικαιοσύνης.

ΠΡΟΣΟΧΗ - SOS:
Δεν το γνωρίζω το δικόγραφο της αίτησης ακύρωσης, ούτε βεβαίως το περιεχόμενο της αίτησης για αναστολή εκτέλεσης και έκδοση προσωρινής διαταγής.
ΜΕΘΑΥΡΙΟ ΤΡΙΤΗ 16/10/2018 ΘΑ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΚΑΘΥΛΗΝ ΑΡΜΟΔΙΟΥ ΙΑ' ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΕΦΕΤΕΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ. ΣΤΟ ΟΠΟΙΟ ΚΑΤΑΤΕΘΗΚΕ ΤΟ ΔΙΚΟΓΡΑΦΟ - Η ΑΙΤΗΣΗ ΑΚΥΡΩΣΗΣ.
ΘΑ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΕΠΙ ΤΗΣ ΑΙΤΗΣΗΣ ΓΙΑ ΕΚΔΟΣΗ ΠΡΟΣΩΡΙΝΗΣ ΔΙΑΤΑΓΗΣ ΚΑΙ ΕΠΙ ΠΟΙΩΝ ΑΙΤΗΜΑΤΩΝ.
Π.χ. ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΠΙΝΑΚΑ ΚΑΙ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΛΥΣΗ ή ΜΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΤΟΥΣ (π.χ. σε σχέση με τη διαγραφή ή όχι από την ΕΡΓΑΝΗ κοκ) ΤΩΝ 3 ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ ΠΟΥ ΕΡΓΑΖΟΝΤΑΙ ΜΕ ΣΧΕΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΙΔΟΧ ΚΑΙ ΠΡΟΣΕΦΥΓΑΝ...
Κάτι που θα έχει θετικές συνέπειες και επιπτώσεις σε όλους.
ΔΕΝ ΑΠΟΚΛΕΙΕΤΑΙ ΔΕ ΣΗΜΕΡΑ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΑΚΥΡΩΣΗΣ...

ΔΗΛΑΔΗ, ΘΑ ΗΤΑΝ ΕΥΧΗΣ ΕΡΓΟ (όπως είχα προτείνει και έγραψα σε προηγούμενη ανάρτηση) ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΤΟΥΣ ΌΣΟΙ ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΝΤΑΙ ΜΕ ΣΧΕΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΙΔΟΧ, ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΛΗΞΕΙ ΤΟ 8ΜΗΝΟ ΤΗΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ ΝΑ ΠΡΟΧΩΡΟΥΝ ΟΙ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΔΙΟΡΙΣΜΟΥ

Έως τότε, έως τη λήξη του 8μηνου, θα έχει βγει και η απόφαση επί της αίτησης αναστολής και θα έχει ίσως συζητηθεί και η αίτηση ακύρωσης!!!

Οφείλουμε να είμαστε ήρεμοι και ψύχραιμοι.
Όλοι. Και όσοι ήταν στον προσωρινό και όσοι είναι στον οριστικό και όσοι εργαζόμαστε και περιμένουμε πως και πως να έρθουν όλοι οι 404 συνάδελφοι.

Ήδη αποφασίσαμε ότι θα αρχίσουμε από αύριο "κινητοποιήσεις". Με αίτημα την άμεση κάλυψη των κενών οργανικών θέσεων στα δικαστήρια, εννοείται από την 1Κ/2017 προκήρυξη.

Οφείλουμε, όμως, να σεβαστούμε και τα δικαιώματα όσων προσφεύγουν στη δικαιοσύνη και την ετυμηγορία της δικαιοσύνης.
Είμαι σχεδόν βέβαιος ότι όλα θα πάνε πολύ γρήγορα και καλά.
Εκτιμώ δε ότι, προβάλλοντας τα γεγονότα στον χρόνο, στο άμεσο ή πιο μακρινό μέλλον, στο τέλος θα διοριστούν όχι μόνο 404 αλλά τουλάχιστον ...500 έως 600, και βάλε.
Το είχαμε ξαναγράψει αυτό το σενάριο.
Εξάλλου, ΥΣΤΕΡΑ ΑΠΟ ΠΡΟΤΑΣΗ ΜΟΥ στο Συνέδριο της ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΔΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ που έγινε στα Ιωάννινα από 10 έως 12 Νοεμβρίου 2016, δηλαδή πριν 2 χρόνια, ΑΠΟΦΑΣΙΣΑΜΕ ΟΜΟΦΩΝΑ ΟΙ ΣΥΝΕΔΡΟΙ ΑΠΟ ΌΛΗ ΤΗ ΧΩΡΑ ΚΑΙ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΝΑ ΕΠΕΚΤΑΘΕΙ Ο ΠΙΝΑΚΑΣ...

Προσωπικά, όπως έχω ξαναγράψει, θα συμπαρασταθώ σε όλους και θα προτείνω να διοριστούν όλοι. Και όσοι ήταν στον προσωρινό και όσοι είναι στον οριστικό πίνακα!!!
Με κάθε τρόπο! Γρήγορα ή αργά.

Είμαστε αισιόδοξοι ότι θα πάνε όλα καλά και γρήγορα...
ΚΑΙ ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΌΛΩΝ!
Στο τέλος θα λέμε τέλος καλό όλα καλά!

Αθήνα 14 - 15/10/2018.
Χρήστος Καϋμενάκης. Μέλος και μέχρι πρότινος Ταμίας του ΔΣ της ΟΔΥΕ. Εκπρόσωπος της Κίνησης "ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ Δικαστικών Υπάλληλων και ΑΝΕΝΤΑΧΤΟΙ". Με ΠΡΟ-ΟΠΤΙΚΗ.