ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ

ΝΟΜΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

Έβανς 1, Τ.Κ. 71201

ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ

Τηλέφωνο:2810284365

FAX:2810284394 και 2810283051

 

Ηράκλειο 24-9-2010

Αριθμ. Πρωτ.131

 

ΠΡΟΣ:Τον κ. Προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Ηρακλείου

 

Κοινοποίηση:

1)κ. Υπουργό Δικαιοσύνης  Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων

2)Ομοσπονδία Δικαστικών Υπαλλήλων Ελλάδος

  

Αξιότιμε κ. Εισαγγελέα,

 

Επανερχόμαστε στο θέμα που εδώ και καιρό έχει δημιουργηθεί και ήδη σας το έχομε θέσει προφορικά, σχετικά με την περικοπή των εξόδων κίνησης των επιμελητών δικαστηρίων.

Είναι γνωστό σε όλους σε πόσο δεινή οικονομική θέση έχουν βρεθεί οι  δημόσιοι υπάλληλοι εξαιτίας των πολλαπλών περικοπών σε μισθούς, επιδόματα, παροχές υγείας. Αυτή η κατάσταση γίνεται ακόμη πιο δυσβάστακτη για τους Επιμελητές Δικαστηρίων που οι αμοιβές τους είναι ακόμα χαμηλότερες από των υπολοίπων υπαλλήλων.

 Έτσι πιστεύομε ότι η από μέρους σας επιμονή εδώ και μήνες να μην τους υπογράφετε το ήδη πενιχρό ποσόν των 60 € ανά μήνα για την κάλυψη των εξόδων κίνησης κατά τις επιδόσεις κλήσεων, καθιστά ακόμα δυσχερέστερη την οικονομική τους κατάσταση, αφού αναγκάζονται οι ίδιοι να πληρώνουν για τις μετακινήσεις τους αυτές. Και επειδή γνωρίζουμε ότι η άρνησή σας αυτή στηρίζεται στο γράμμα του Νόμου, μετά από σχετικό έγγραφο που εστάλη προς τις υπηρεσίες από το Υπουργείο Οικονομικών, σας επισημαίνομε ότι στο σύνολο των Εισαγγελικών Υπηρεσιών της χώρας μεταξύ αυτών και στην Εισαγγελία Ηρακλείου, για λόγους εύρυθμης λειτουργίας, δεν τηρείται το γράμμα του Νόμου ως προς τα καθήκοντα των Επιμελητών  και οι Επιμελητές Δικαστηρίων με καλή διάθεση προς την υπηρεσία, απασχολούνται κατά κόρον σε καθήκοντα  Γραμματέων Δικαστηρίων.

  Θεωρούμε επομένως ότι δεν θα πρέπει να υπάρχουν δύο μέτρα και δύο σταθμά ως προς την αντιμετώπιση των υπαλλήλων από την διοίκηση και ζητούμε να εξετάσετε εκ νέου με κατανόηση και  αίσθημα δικαίου το θέμα που έχει δημιουργηθεί και να εγκρίνετε την καταβολή του παραπάνω ποσού των 60 €, αναδρομικά από του χρόνου που το περικόψατε, τουλάχιστον για τους Επιμελητές της Υπηρεσίας σας που πραγματικά  ασχολούνται με επιδόσεις κλήσεων.

 

Με Τιμή

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Μιχάλης Μαυρογένης

Τηλ. 6945682230

Γιώργος Σταματάκης

τηλ.6973001990