ΔΑΚΕ ΔΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ Email: dake.odye@gmail.com facebook: ΔΑΚΕ ΟΔΥΕ http://dakeodye.blogspot.com

 

 

 

Αθήνα, 24.5.2011

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

 

ΠΡΟΣ: ΤΟΥΣ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΟΥΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΟΔΥΕ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ

             

ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ,

 

Nέα καταιγίδα περικοπών, φόρων, απολύσεων και περιορισμού ασφαλιστικών δικαιωμάτων, εξαγγέλθηκαν χθες από την Κυβέρνηση. Η κοινωνική βαρβαρότητα, υπό σοσιαλιστικό μανδύα, χτυπά και πάλι την πόρτα μας και οδηγεί τη χώρα και τους εργαζόμενους σε νέα αδιέξοδα. Για τους Δημοσίους Υπαλλήλους η νέα περικοπή μισθών με την αφαίρεση της μισθολογικής ωρίμανσης και της επιβολής φόρου στο μισθό μας, υπέρ των ανέργων, η περικοπή του εφάπαξ που συζητούν, η  επιδρομή του νέου «μισθολογίου - φτωχολογίου» που επεξεργάζονται, δημιουργούν νέα δεδομένα και προοπτικές σε όλους μας, ενώ την ίδια στιγμή:

 

1. Το Υπουργείο Δικαιοσύνης διαβιβάζει στα Υπηρεσιακά Συμβούλια ερωτήματα για απόσπαση, από τις Δικαστικές Υπηρεσίες, σε «Ανεξάρτητη Αρχή», 6 συγκεκριμένων συναδέλφων, Δικαστικών Υπαλλήλων από την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, το Εφετείο και το Πρωτοδικείο Αθήνας, χωρίς να προηγηθεί έστω «τυπική» ερώτηση – πρόσκληση σε όλους τους συναδέλφους, εαν επιθυμούν να αποσπαστούν στην «Αρχή» αυτή για 3 χρόνια, γνωστοποιώντας τους παράλληλα την ύπαρξη πρόσθετης αμοιβής και υπερωριών (Ν.3691/2008 αρθ.7Γ παρ.3).Η όλη διαδικασία μας γεννά τουλάχιστον απορία για τον τρόπο επιλογής αυτών που θα στελεχώσουν την παραπάνω «Αρχή» και παρακαλούμε το κ. Υπουργό της Δικαιοσύνης να ζητήσει την ανάκληση του σχετικού ερωτήματος, από τα Υπηρεσιακά Συμβούλια, για να γίνει πράξη η «Δικαιοσύνη» και η «Διαφάνεια» στο χώρο μας.

 

2. Το αρμόδιο Υπουργείο Απασχόλησης & Κοιν. Προστασίας, μέχρι σήμερα δεν έχει προωθήσει για ψήφιση το Νομοσχέδιο για το Σ.Επ.Ε που περι-λαμβάνει και τη διάταξη παράτασης του χρόνου επιστροφής των εισφορών όσων έχουν διαγραφεί από το ΕΤΑΑ/ΤΑΝ (σύμφωνα με τη διάταξη του άρθρου 44 παρ.4 του Ν.3863/10) . 

ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΚΑΘΙΣΤΑ ΠΛΕΟΝ ΕΠΙΤΑΚΤΙΚΗ ΤΗΝ ΑΝΑΓΚΗ ΠΡΟΣΦΥΓΗΣ, ΟΣΩΝ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΕΙΣΠΡΑΞΕΙ ΤΑ ΣΧΕΤΙΚΑ ΠΟΣΑ, ΣΤΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΜΕ ΜΗΝΥΤΗΡΙΑ ΑΝΑΦΟΡΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΔΣ ΤΟΥ ΕΤΑΑ/ΤΑΝ για παράβαση καθήκοντος (αρθ.259 ΠΚ)

 

3. Επίσης κατά τη σημερινή συνεδρίαση του ΔΣ της ΟΔΥΕ ζητήθηκε από τη ΔΑΚΕ Δικαστικών Υπαλλήλων, να αποφασιστεί από την ΟΔΥΕ η κατάθεση μηνυτήριας αναφοράς κατά του ΔΣ  του ΟΠΑΔ, για το αδίκημα της  καταπίεσης (άρθρο 244 Π.Κ.) και για το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος (άρθρο 259 Π.Κ.). Η πλειοψηφία του ΔΣ της ΟΔΥΕ έκρινε ότι δεν συντρέχει τέτοιος λόγος.            

 

Συνάδελφοι,

 

Εμείς, με τη συνδρομή συναδέλφων από όλες τις Δικαστικές Υπηρεσίες της χώρας, θα προσφύγουμε κατά του ΔΣ του ΟΠΑΔ και όποιος θέλει μπορεί να ακολουθήσει την αυτή διαδικασία, για να στείλουμε στα κέντρα λήψης των αποφάσεων το μήνυμα, ότι με κάθε νόμιμο τρόπο διεκδικούμε το αυτονόητο.

 

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΔΡΑΣΗ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ

 

ΓΙΑ ΤΗ ΖΩΗ ΚΑΙ ΤΗΝ  ΥΠΟΛΗΨΗ ΜΑΣ

 

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΕΞΑΘΛΙΩΣΗ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ

 

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ ΤΩΝ ΣΥΝΘΗΚΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑΣ ΜΑΣ

 

ΔΑΚΕ ΔΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ