ΔΑΚΕ ΔΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ Email: dake.odye@gmail.com facebook: ΔΑΚΕ ΟΔΥΕ

http://dakeodye.blogspot.com

 

 

 

 

Αθήνα, 22.8.2011

 

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η

 

ΟΧΙ ΑΛΛΑ ΒΑΡΗ ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ

 

ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ

 

Νέα μέτρα της Κυβέρνησης της Τρόικας, νέα βάρη στους εργαζόμενους, καταδικάζουν τους εργαζόμενους σε φτώχεια και αγνοούν επιδεικτικά τις κοινωνικές τους ανάγκες.

 

Ήδη είναι σε πλήρη εξέλιξη το νέο πρόγραμμα περικοπών, μέσα στο καλοκαίρι περιέκοψαν κατά 50% το κίνητρο απόδοσης, δηλαδή 35 έως 50 € στον καθένα μας ανάλογα την κατηγορία του ανά μήνα. Μείωσαν το αφορολόγητο από τις 12.000€ στις 8.000€ με την επιβάρυνσή μας να κυμαίνεται από 25 έως 70€ ανά μήνα. Πρέπει επίσης να  προσθέσουμε και την επιβολή εισφοράς 3% (2% υπέρ ΟΑΕΔ και 1% υπέρ Ταμείων)  που κατά μέσο όρο μειώνει τις αποδοχές μας, περίπου 35 έως 50€ ανά μήνα. Πρέπει να αναφερθεί εδώ ότι όλες οι παραπάνω περικοπές θα είναι αναδρομικές από 1/7/2011. Κι αν υπολογίσει κανείς, την έκτακτη εισφορά (κεφαλικός φόρος) που θα πληρώσουν οι εργαζόμενοι το Σεπτέμβρη, η οποία  θα είναι από 1 έως 3% για τους συναδέλφους, ανάλογα τις αποδοχές και το ατομικό τους εισόδημα, το ΕΓΚΛΗΜΑ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΛΟ.

 

Και βέβαια με το μισθολόγιο που όλο ακούμε διάφορες πτυχές του, αλλά ακόμα δεν έχουμε δει κανένα προσχέδιο του, το έγκλημα της «σοσιαλιστικής» Κυβέρνησης του μνημονίου και της υποταγής, θα ολοκληρωθεί και θα οδηγήσει τους εργαζόμενους σε μονοπάτια εξαθλίωσης και φτώχιας. Ο στόχος τους είναι να κατακρεουργήσουν μισθούς και συντάξεις, να εξαφανίσουν πρόσθετες παροχές (πχ. Διανεμητικός Λογαριασμός - πόρος), ενώ παραμένουν σε δυσθεώρητα ύψη τα έξοδα του Κυβερνητικού «θιάσου σκιών» και της «αυλής» του .

 

Κι ενώ όλα αυτά συμβαίνουν, στο χώρο  μας, το Υπουργείο «κατ΄όνομα» Δικαιοσύνης, προχωρά στην ίδρυση των νέων Εφετείων, χωρίς να μπει στον κόπο να συστήσει νέες οργανικές θέσεις συναδέλφων, που είναι πάγια θέση του συνδικαλιστικού μας κινήματος. Διαλύουν δικαστικές υπηρεσίες, περικόπτουν και μεταφέρουν οργανικές θέσεις και δε δείχνει κανένας τους το παραμικρό ενδιαφέρον για το πώς θα λειτουργήσουν από Σεπτέμβρη οι Δικαστικές Υπηρεσίες.

       

ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ

ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΙ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΑΣ

 ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΑΛΛΗ ΕΠΙΛΟΓΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΞΕΣΗΚΩΜΟ

ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ, ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ, ΤΩΝ ΑΝΕΡΓΩΝ

ΟΛΟΙ  ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΔΕΘ

ΔΕ ΜΑΣ ΕΚΦΡΑΖΟΥΝ, ΔΕ ΜΑΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΝ

 

ΔΑΚΕ ΔΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ