ΔΑΚΕ ΔΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ

Email:dake.odye@gmail.com- facebook: ΔΑΚΕ ΟΔΥΕ

 

Συνάδελφοι,

 

Τη στιγμή που προχωρά με γοργούς ρυθμούς ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟ πρόγραμμα ΠΕΡΙΚΟΠΗΣ   ΤΩΝ ΕΠΙΔΟΜΑΤΩΝ ΜΑΣ (πόρος , ειδικών συνθηκών και ποιος ξέρει τι άλλο ακόμα) και  από την πλειοψηφία της ΟΔΥΕ δεν έχει ακουστεί η παραμικρή ένσταση, ενώ η ΑΔΕΔΥ πραγματοποίησε ήδη μία 24ωρη απεργία και έχει εξαγγείλει και νέα ΑΠΕΡΓΙΑ στις  24/2/2010 , στην οποία πρέπει μαζικά να συμμετάσχουμε.

 

  Προκήρυξη και εξέλιξη διαγωνισμού προσλήψεων 148 δικαστικών υπαλλήλων.  Για τον παραπάνω διαγωνισμό κάποιοι, μέχρι και ψήφισμα διαμαρτυρίας είχαν κοινοποιήσει στη Βουλή των Ελλήνων για να μη γίνει ο διαγωνισμός και οι προσλήψεις, ενώ σήμερα επικροτούν τη διαδικασία. Είναι  ήδη έτοιμες,  αλλά άγνωστο γιατί δεν προχωρούν.

  Διαδικασίες μετάταξης περίπου 150 υπαλλήλων από άλλα υπουργεία , που θα δώσουν ανάσες στις ήδη ασφυκτιούσες δικαστικές υπηρεσίες, αλλά το Υπουργείο Δικαιοσύνης κωλυσιεργεί επιδεικτικά .  

  Κι ενώ η κατάσταση στις Δικαστικές Υπηρεσίες  τα υποθηκοφυλακεία και τα κτηματολογικά γραφεία  έχει φτάσει στο απροχώρητο η Κυβέρνηση ανακοίνωσε πάγωμα προσλήψεων και αναλογία 5 αναχωρήσεις - 1 πρόσληψη, κάτι που θα αυξήσει  πολύ παραπάνω τα ήδη υπάρχοντα κενά και θα κάνει αδύνατη τη λειτουργία των  υπηρεσιών μας. 

  Επειδή τα κενά στο χώρο μας είναι πολλά καλούμε τον Υπουργό Δικαιοσύνης να προχωρήσει σε πρόσληψη και άλλων δικαστικών υπαλλήλων, διατηρώντας  ανοικτό τον πίνακα  επιτυχόντων του διαγωνισμού για πρόσληψη δικαστικών Υπαλλήλων  , πέραν των 148  που έχουν αρχικά  εγκριθεί,  έτσι ώστε να μη χρονοτριβούμε σε  γραφειοκρατικά  γρανάζια .

   Τροποποίηση  του Κώδικα Δικαστικών Υπαλλήλων  κινείται  με αργά βήματα, η αύξηση και ανακατανομή των οργανικών  θέσεων δικαστικών υπαλλήλων  γίνεται στόχος  επαναδιαπραγμάτευσης  ή κατά τα λεγόμενα από το Υπουργείο Δικαιοσύνης «επικαιροποίησης» , τα τεράστια κενά όμως δεν περιμένουν, οι εργασιακές  και ασφαλιστικές κατακτήσεις  ετών γίνονται πεδίο πειραματισμών  και  ανατροπών.

   Ταμείο Νομικών, ενώ είχε δρομολογηθεί η επιστροφή των χρημάτων τους, σήμερα κωλυσιεργούν   και εφευρίσκουν γραφειοκρατικά τερτίπια για να καθυστερήσουν την πληρωμή των συναδέλφων.

Με όλα αυτά να συμβαίνουν τώρα ή έχουν συμβεί στο πρόσφατο παρελθόν , μόνο η εγρήγορση και η άμεση αντίδραση από μέρους μας μπορούν να περισώσουν   την κατάσταση.

 

KAI  ΓΙΑ ΝΑ  ΜΗ  ΞΕΧΝΑΜΕ ΤΗΝ  ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΛΟΥΘΙΑ :

 

ΕΙΠΑΝ:   ΘΑ ΔΟΘΕΙ ΑΥΞΗΣΗ ΜΙΣΘΩΝ            

              ΕΚΑΝΑΝ: ΠΑΓΩΜΑ ΜΙΣΘΩΝ ΚΑΙ ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ – ΜΕΙΩΣΕΙΣ  ΕΠΙΔΟΜΑΤΩΝ

 

ΕΙΠΑΝ:    ΚΑΝΕΝΑΣ ΝΕΟΣ ΦΟΡΟΣ 

              ΕΚΑΝΑΝ: ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΕ ΦΟΡΟΥΣ

 

ΕΙΠΑΝ:    ΔΕΝ ΘΑ  ΑΛΛΑΞΟΥΝ ΤΑ ΟΡΙΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΗΣΗΣ  

              ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΑΝ : ΑΥΞΗΣΗ ΟΡΙΩΝ ΗΛΙΚΙΑΣ ΚΑΙ ΜΕΙΩΣΗ  ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ

 

    Με τη θέση και τη στάση της ΔΑΚΕ, η οποία διάφανα και ξεκάθαρα έχει σαν πρώτιστο  στόχο, ΕΣΕΝΑ, το δικαστικό υπάλληλο και κανέναν άλλο. ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ για τη διατήρηση των κεκτημένων και επίλυση των προβλημάτων του κλάδου.

   

   Με στάση ξεκάθαρη και ουσιαστική στηρίζουμε προτάσεις και θέσεις που στοχεύουν στο καλό του κλάδου, άσχετα από ποιόν προέρχονται αυτές. Η ΔΑΚΕ κρατά σταθερή και αταλάντευτη θέση και στάση  για τους συναδέλφους και τον κλάδο, άσχετα  με τη κυβερνητική πλειοψηφία της κάθε στιγμής, όπως το έχει αποδείξει μέχρι και σήμερα.  Με  καίριες παρεμβάσεις μας, δώσαμε μάχες σε περιπτώσεις που άλλοι «τα είχαν παρατήσει» και πετύχαμε . 

 

ΜΟΝΟ  ΜΕ  ΣΥΝΕΤΗ   ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ   ΔΡΑΣΗ

ΚΕΡΔΙΖΟΥΝ  ΟΙ    ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ

 

ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΩΝ  ΔΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ, ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ  ΟΠΟΙΕΣ  ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΕΣ ΔΙΧΑΣΜΟΥ  ΚΑΙ ΑΠΟΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΥ ΑΠΟ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ  

 

Η ΔΑΚΕ ήταν, είναι  και θα είναι ΠΑΡΟΥΣΑ  στους αγώνες για ένα καλύτερο αύριο με αίσθημα ευθύνης και σιγουριάς.  

  

Η  ΔΑΚΕ  Δικαστικών Υπαλλήλων ΚΑΛΕΙ:  ΟΛΟΥΣ  ΤΟΥΣ ΔΙΚΑΣΤΙΚΟΥΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ  ΣΕ ΕΓΡΗΓΟΡΣΗ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ ΠΟΥ ΔΕΧΟΝΤΑΙ ΟΙ ΚΑΤΑΚΤΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΑΣ

 ΜΟΝΟΙ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗΣ ΤΩΝ ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΚΩΝ    ΕΡΓΑΣΙΑΚΩΝ  ΚΑΙ  ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΚΤΗΣΕΩΝ

 

 

                                                                                                                             Αθήνα  15.2.2010

 

    ΔΑΚΕ – Δ.Τ. ΔΑΚΕ ΔΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ