ΔΑΚΕ ΔΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ Email: dake.odye@gmail.com facebook: ΔΑΚΕ ΟΔΥΕ

http://dakeodye.blogspot.com

 

 

 

 

Αθήνα, 22.6.2011

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Με ιδιαίτερη ανησυχία ακούσαμε τη δήλωση που έκανε ο νέος Υπουργός Δικαιοσύνης κατά τη διάρκεια των προγραμματικών δηλώσεων της Κυβέρνησης, ο οποίος: Επανάφερε το ζήτημα της παράτασης του ωραρίου των δικαστηρίων. Ειδικότερα, υπογράμμισε την ανάγκη αναμόρφωσης του Ποινικού Κώδικα καθώς και επέκτασης του ωραρίου των δικαστηρίων. «….(ΠΗΓΗ ΑΘΗΝΑΪΚΟ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ - ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ http://www.naftemporiki.gr/news/cstory.asp?id=1998814)

 

Δε μας λέει όμως πως θα γίνει αυτό με 3.000 κενές οργανικές θέσεις, δικαστικές υπηρεσίες με 2 ή 3 υπαλλήλους, με Πρωτοδικεία ή Εισαγγελίες όπως η Σάμος, η Ηγουμενίτσα, ο Πολύγυρος, η Ζάκυνθος κ.α. να διατηρούνται σε λειτουργία χάρη στην αυταπάρνηση των Δικαστικών Υπαλλήλων. Δε μας λέει όμως πως θα γίνει αυτό με περικοπές μισθών και επιδομάτων, με δικαστικές υπηρεσίες χωρίς τα στοιχειώδη υλικά και αναλώσιμα για τη λειτουργία τους.

 

Κάποιος πρέπει να μιλήσει στον κύριο Υπουργό, ότι υπάρχουν Δικαστικές υπηρεσίες που δεν έχουν ούτε φύλλο χαρτί φωτοτυπικού ή γραφική ύλη, στο όνομα της λιτότητας και της τρόϊκας. Τέλος τα ψέματα κύριοι, αν θέλετε επιτάχυνση στην απονομή της Δικαιοσύνης πάρτε θέση απλή και σαφή ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΤΩΡΑ. Πειράματα και προτάσεις αμφίβολης  αποτελεσματικότητας δεν θα περάσουν, οι δικαστικοί υπάλληλοι δε δέχονται καταστρατήγηση κεκτημένων και αγωνίζονται για ανθρώπινες συνθήκες εργασίας. Το ωράριο κατακτήθηκε με αγώνες και κανένας δε μπορεί να το ανατρέψει.  

Όχι στο μνημόνιο της ντροπής

και της υποταγής.

Όχι στις πολιτικές της υποτέλειας.

Το ωράριο ήταν, είναι και θα είναι ΑΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΤΟ 

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

 

ΔΑΚΕ ΔΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ