ΔΑΚΕ ΔΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ Email: dake.odye@gmail.com facebook: ΔΑΚΕ ΟΔΥΕ

http://dakeodye.blogspot.com

 

 

 

 

Αθήνα, 12.09.2011

 

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η

 

ΣΗΜΕΙΑ TΩΝ ΚΑΙΡΩΝ

 

Το επικίνδυνο παιχνίδι του κοινωνικού αυτοματισμού

 

Παρά την παταγώδη αποτυχία της οικονομικής πολιτικής, που αποτυπώνεται με τραγικό τρόπο στα στοιχεία που ανακοινώθηκαν για την ύφεση, την ανεργία και τα λουκέτα, τα κυβερνητικά στελέχη συνεχίζουν να επιδίδονται με εμμονή στην τακτική του κοινωνικού αυτοματισμού. Πανικόβλητοι, προφανώς, ενώπιον της καταστροφής που συντελείται στην οικονομία και στην κοινωνία από τις δικές τους λανθασμένες επιλογές, επιδιώκουν απερίσκεπτα να στρέψουν τη μια επαγγελματική ή κοινωνική ομάδα εναντίον της άλλης. Ελπίζουν ότι με αυθαίρετες γενικεύσεις, που πλήττουν με τρόπο απαράδεκτο, την αξιοπρέπεια και την υπόσταση εκατοντάδων χιλιάδων πολιτών, θα στρέψουν αλλού τα βέλη της καθολικής δυσαρέσκειας.

 

Παραβλέπουν ότι, με τις απαξιωτικές έως υβριστικές δηλώσεις τους υπονομεύουν τελικά την κοινωνική συνοχή. Ενώ αντιθέτως, αυτή οφείλουμε να προστατέψουμε ως κόρη οφθαλμού για να μην μεταβληθεί η κοινωνία μας σε ζούγκλα, και να ισχύσει ο κανόνας «όλοι εναντίον όλων». Η δήλωση του, λαλίστατου υπουργού υγείας κ.Α.Λοβέρδου, ότι, «το ένα εκατομμύριο δημοσίων υπαλλήλων που ταλαιπωρούν 10 εκατομμύρια πολίτες, με τη βεβαιότητα ότι ο δημόσιος τομέας είναι ισόβιος, μας έφτασαν εδώ που μας έφτασαν» (Βουλή 7/9/11) αποτελεί, το πιο πρόσφατο κρούσμα μιας σειράς ανάλογων δηλώσεων από στελέχη της κυβέρνησης. Τη μια φταίνε οι φορτηγατζήδες, την άλλη οι ταξιτζήδες, οι αγρότες, οι καθηγητές, οι εστιάτορες, οι συμβολαιογράφοι, οι δικηγόροι, οι μηχανικοί, οι ένστολοι των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Οι πάντες. Όλοι ανεξαιρέτως. Όχι κάποιοι από αυτούς που μπορεί να μην κάνουν σωστά τη δουλειά τους. Όλοι, έτσι αφοριστικά.

 

Μια μικρή σταχυολόγηση είναι απολύτως ενδεικτική:

 

Αυτή την κρίσιμη ώρα, οι εργαζόμενοι, θα πρέπει να κλείσουν τα αυτιά τους στις κυβερνητικές σειρήνες. Για να ξεπεράσουμε την κρίση οφείλουμε πρώτα απ’ όλα να διαφυλάξουμε την ενότητά μας, να ενισχύσουμε την αλληλεγγύη μας και να αγωνιστούμε για το αύριο. Αποδοκιμάσαμε, κατ’ επανάληψη, ακραίες συμπεριφορές. Ζητούμε να μην παγιδευτεί κανένας στο παιχνίδι του «κοινωνικού αυτοματισμού» που παίζει η κυβέρνηση στρέφοντας τη μια κοινωνική ομάδα εναντίον της άλλης». Κύριοι της Κυβέρνησης της Τρόϊκας και της Υποταγής, χορτάσαμε από περικοπές, δεν πάει άλλο, δεν μπορούμε να ζήσουμε, δε μπορούμε να δώσουμε στην οικογένειά μας αξιοπρεπή διαβίωση, κάντε κάτι για το λαό και τη χώρα, ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙΤΕ.

 

ΔΑΚΕ ΔΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ