ΔΑΚΕ ΔΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ

Email:dake.odye@gmail.com- facebook: ΔΑΚΕ ΟΔΥΕ

                                               

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

 

Συναδέλφισες  και συνάδελφοι,

 

η Δ.Α.Κ.Ε. ΔΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ απευθύνεται και πάλι στον καθένα χωριστά και σ΄ όλους μαζί με την ίδια υπευθυνότητα και συνέπεια, που χαρακτηρίζει τη διαχρονική της πορεία στο συνδικαλιστικό κίνημα του κλάδου μας.

Οι θέσεις μας παραμένουν σταθερές για:

- Την αναγνώριση στην πράξη της ουσιαστικής συνεισφοράς των Δικαστικών Υπαλλήλων στην απονομή της Δικαιοσύνης.

- Την ανάγκη βελτίωσης των συνθηκών εργασίας, κυρίως μέσα από την κάλυψη των κενών θέσεων και την αύξησή τους.

- Την αναβάθμιση – θεσμική, βαθμολογική, οικονομική – όλων των κατηγοριών των Δικαστικών Υπαλλήλων.

 

Πολλά από τα επιμέρους προβλήματα που αντιστοιχίζονται στις παραπάνω ενότητες έρχονται από παλιά αλλά ήδη οξύνονται και απαιτούν άμεσες λύσεις.

 

Αυτές τις λύσεις διεκδικούμε

και σας καλούμε

σε κοινή πορεία και κοινή δράση.

ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΜΕ

ΤΙΣ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΕΣ ΔΕΣΜΕΥΣΕΙΣ

(αν και γνώριζε . . . )

ΚΑΙ ΤΙΣ ΣΗΜΕΡΙΝΕΣ ΑΝΑΚΟΛΟΥΘΙΕΣ

ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ

 

- ΕΛΕΓΑΝ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΑ:       ‘’Λεφτά υπάρχουν . . .  ‘’

- ΣΗΜΕΡΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΥΝ:    ‘’Δεν υπάρχει σάλιο . . .’’

- ΕΤΑΖΑΝ:    Θα δοθούν αυξήσεις στο ύψος, τουλάχιστον, του πληθωρισμού.

- ΣΗΜΕΡΑ: Προχωράνε σε περικοπές και μειώσεις αποδοχών.

- ΔΕΣΜΕΥΟΝΤΑΝ: Κανένας νέος φόρος.

- ΣΗΜΕΡΑ: Αυξάνουν την άμεση και έμμεση φορολογία που πλήττει κυρίως τα  χαμηλά και μεσαία εισοδηματικά στρώματα.

- ΔΙΑΚΗΡΥΤΤΑΝ: ΟΧΙ στην αύξηση των ορίων ηλικίας

                                ΟΧΙ  στη μείωση των συντάξεων . . . 

 - ΣΗΜΕΡΑ: Και αυξήσεις των ορίων μεθοδεύουν και μειώσεις των συντάξεων απεργάζονται.

 

Ο,ΤΙ ΕΛΑΧΙΣΤΟ ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΣΗΜΕΡΑ

ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΕΠΕΙΑ ΛΟΓΩΝ ΚΑΙ ΕΡΓΩΝ

 

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,

βιώνουμε και εμείς, όπως όλοι οι εργαζόμενοι, τις συνέπειες της δύσκολης οικονομικής θέσης στην οποία έχει περιέλθει η πατρίδα μας, ως αποτέλεσμα άστοχων χειρισμών (πράξεων και παραλείψεων) και της σημερινής Κυβέρνησης. Γι΄ αυτό και προσαρμόζουμε τις διεκδικήσεις μας με αίσθημα ευθύνης, με ρεαλισμό και με κατανόηση.΄Ο,τι όμως δεν κατανοούμε είναι η ένταξη και των Δικαστικών Υπαλλήλων στους  ‘’έχοντες και κατέχοντες’’, ώστε να υποχρεωνόμαστε σε ισοϋψείς θυσίες. Γι΄ αυτό και με αίσθημα ευθύνης – αυτή τη φορά απέναντι στους συναδέλφους – αναπτύσσουμε τις άμυνες μας για την υπεράσπιση των ‘’πενιχρών’’ έτσι κι αλλιώς (σε σύγκριση μάλιστα με άλλους κλάδους του δημόσιου κι ευρύτερου δημόσιου τομέα) κατακτήσεων μας.

 

Στη βάση αυτή:

* Λέμε ΟΧΙ στην συρρίκνωση των πενιχρών εισοδημάτων μας με τη μείωση των κλαδικών μας  επιδομάτων, την υπερφορολόγηση και την περικοπή του λεγόμενου 14ου ακόμη και του 13ου μισθού, που δεν είναι ‘’χάρισμα’’ ή ‘’δώρο’’ – όπως έχει επικρατήσει να χαρακτηρίζεται – αλλά ουσιαστικά αποτελεί μέρος των τακτικών αποδοχών μας, που αντί να είναι ενσωματωμένο σ΄ αυτές καταβάλλεται με ετεροχρονισμένη περιοδικότητα.

* Λέμε ΟΧΙ στην περαιτέρω αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης (ανδρών και κυρίως των πολυεργαζόμενων γυναικών, συζύγων και μητέρων) και μείωση των συντάξεων.

- Διεκδικούμε την άμεση στήριξη του Ταμείου Πρόνοιας, που έχει περιέλθει στη σημερινή κατάσταση με ευθύνες της ίδιας της Πολιτείας (ένταξη διαφόρων κλάδων στο σύστημα, κακοδιαχείριση των αποθεματικών του κ.α.).

- Ζητάμε την άρση της κωλυσιεργίας από το Ταμείο Νομικών και την ολοκλήρωση της διαδικασίας επιστροφής των αδικαιολογήτως παρακρατηθεισών εισφορών στους δικαιούχους τους.

* Θεωρούμε αναγκαία την άμεση πρόσληψη των επιτυχόντων  στο σχετικό διαγωνισμό και την επέκταση του πίνακα για την κάλυψη όλων των κενών θέσεων.

- Αναγκαία θεωρούμε και την πραγματοποίηση μετατάξεων, που θα δώσουν μία ανάσα στις δικαστικές υπηρεσίες, που σήμερα στενάζουν καθώς ασφυκτιούν στον όγκο δικαστηριακής ύλης.

 

Καλούμε τον Υπουργό Δικαιοσύνης, να επιταχύνει τις διαδικασίες αναθεώρησης του Κώδικα Δικαστικών Υπαλλήλων στην κατεύθυνση επαναπροσδιορισμού του ρόλου τους κι ενίσχυση της αυτοτέλειας της Γραμματείας των Δικαστηρίων. Σ΄ αυτό το πλαίσιο, συναδέλφισσες και συνάδελφοι, δε συγχωρείται  η αποστασιοποίηση, ο εφησυχασμός κι η αποχή. Δε συγχωρούνται οι τεχνικοί διαχωρισμοί κι οι ιδεολογικές ή κομματικές αγκυλώσεις. Ευθύνη όλων μας είναι η συσπείρωση σε μια κοινή πορεία και δράση για το παρόν και για το εργασιακό μας μέλλον. Η Δ.Α.Κ.Ε. χαράζει αυτή την κοινή γραμμή και σας καλεί όλους να την ακολουθήσουμε μαζί.

 

Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς

                      ΔΑΚΕ ΔΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ