ΔΑΚΕ ΔΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ Email: dake.odye@gmail.com facebook: ΔΑΚΕ ΟΔΥΕ

 

Αθήνα, 2 Φεβρουαρίου 2011

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

 

 

Συναδέλφισσες και Συνάδελφοι,

Η Δ.Α.Κ.Ε. ΔΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ σας ενημερώνει, με την ίδια υπευθυνότητα και συνέπεια, που χαρακτηρίζει τη διαχρονική της πορεία στο συνδικαλιστικό κίνημα του κλάδου μας.

 

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,

Βιώνουμε και εμείς, όπως όλοι οι εργαζόμενοι, τις συνέπειες της δύσκολης οικονομικής θέσης στην οποία έχει περιέλθει η πατρίδα μας, ως αποτέλεσμα άστοχων χειρισμών, πράξεων και παραλείψεων των Κυβερνήσεων της χώρας.  

Ρωτάτε για το εκλογικό, και πρέπει να γνωρίζετε ότι: Το Υπουργείο Εσωτερικών παραδέχθηκε εγγράφως (σχετικό έγγραφο στο www.odye.gr, με ημερομηνία 26 Ιανουαρίου 2011 Αριθμ. πρωτ. οικ. 3497), ότι όταν υπέγραφαν την ΚΥΑ για την εκλογική αποζημίωση δεν υπήρχε ούτε ευρώ στο σχετικό λογαριασμό και σήμερα αγωνιζόμαστε να εισπράξουμε δεδουλευμένες αποδοχές, οι αρμόδιοι του Υπουργείου Εσωτερικών κωλυσιεργούν τις σχετικές διαδικασίες, με αποτέλεσμα να αναζητούμε εναγωνίως την πιθανή ημερομηνία καταβολής της εκλογικής αποζημίωσης.

 

Ρωτάτε για την επιστροφή των εισφορών του Τ.Ν. και πρέπει να γνωρίζετε ότι: Το Δ.Σ του Ταμείου Νομικών και οι υπηρεσίες του, αφού πρώτα ξέχασαν να επιστρέψουν, ως όφειλαν, σε όλους τους συναδέλφους, τις κρατήσεις υπέρ του Τ.Ν. μέχρι 31.12.2010, ζητούν σήμερα με περίσσιο θράσος, παράταση της ημερομηνίας επιστροφής των εισφορών έως 31.12.2011. Τέτοιες πρακτικές δεν γίνονται αποδεκτές και πρέπει ο καθένας από εμάς που έχει απαίτηση από το Τ.Ν. να διεκδικήσει δικαστικά το έντοκο του ποσού και να ζητηθεί να αποδοθούν ποινικές ή διοικητικές ευθύνες σε όσους εσκεμμένα δεν εφάρμοσαν τη σχετική διάταξη νόμου για την επιστροφή των χρημάτων μέχρι 31.12.2010.

 

Ο αγώνας συνεχίζεται για αξιοπρέπεια στην εργασία και τη ζωή.

 

Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς,

 

ΔΑΚΕ ΔΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ