ΑΥΤΟΝΟΜΟ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ

ΔΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ

 

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η

 

Αθήνα, 14 Ιανουαρίου 2013

 

Συνάδελφοι και συναδέλφισσες,

Μετά την τελευταία ανακοίνωση της παράταξής μας (7-1-2013) κάποιοι, προσπάθησαν να αλλάξουν τις θέσεις μας. Χρησιμοποιώντας το «σπασμένο τηλέφωνο» καταβάλουν προσπάθειες ώστε να βάλουν απέναντί μας τους εργαζόμενους με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου. Ξεκαθαρίζουμε, λοιπόν τη θέση μας σχετικά με την μετακίνηση ΙΔΑΧ στα Δικαστήρια. Η παράταξη ΑΣΚ δεν είναι ενάντια στους εργαζόμενους αυτούς. Απεναντίας είναι υπέρ τους, θέλουμε σε κάθε περίπτωση να σταματήσει η ομηρία τους με την σχέση εργασίας τους και να μετατραπούν σε μόνιμοι υπάλληλοι του Δημοσίου. Ας μονιμοποιήσουν τους υπαλλήλους αυτούς και δεν θα έχει κανείς αντίρρηση.

 

Στο άρθρο 92 του Συντάγματος προβλέπεται ρητά ότι οι Δικαστικοί Υπάλληλοι είναι μόνιμοι υπάλληλοι του Δημοσίου (βλ σχετική νομολογία ΣτΕ). Η κατοχύρωση αυτή δεν πρέπει σε καμία μα σε καμία περίπτωση να τύχει οποιασδήποτε έκπτωσης. Ας μην ξεχνάμε οι παλιότεροι ότι το ατράνταχτο επιχείρημά μας, απέναντι στους εκάστοτε κυβερνητικούς συνομιλητές μας, ήταν το άρθρο 92. Μην ξεχνάμε ότι έρχεται συνταγματική αναθεώρηση όπου θα κληθούμε ως κλάδος να διεκδικήσουμε την παραμονή μας εκεί. Αν σ’ αυτή τη φάση «χαλαρώσουμε» τότε η διαπραγμάτευση θα είναι πολύ πιο δύσκολη. Το να λέει κανείς σε τέτοιες, δύσκολες για τον κλάδο στιγμές, «δεν θέλω κόσμο –ακόμα και ΙΔΑΧ-» είναι τρελό. Όμως θα πρέπει να σκεφτούμε ότι στο μέλλον, και με χαλαρωμένη την εργασιακή σχέση, μέρους των εργαζομένων στα Δικαστήρια, μπορεί να φέρουν στο χώρο μας ακόμα και εργαζόμενους 8μηνης διάρκειας … και τότε; Άρα λοιπόν ξεκαθαρίζουμε ξανά τη θέση μας ότι δεν είμαστε ενάντια στους ΙΔΑΧ, είμαστε υπέρ του να υπηρετούν στα Δικαστήρια μόνιμοι υπάλληλοι του Δημοσίου. Πριν την μετακίνησή τους να φροντίσουν να τους μονιμοποιήσουν.

 

Αυτά για τους «εραστές» της παραπληροφόρησης και του σκοταδισμού. Ας σταματήσουν έστω και τώρα την αήθη επίθεση ενάντια σε πρόσωπα και παρατάξεις, που κάθε άλλο παρά αυτό που διαδίδεται, πιστεύουν. Ας φροντίσουν να διαπραγματεύονται με βάση τις αποφάσεις του ΔΣ της ΟΔΥΕ, αντί να γίνονται «ντελάληδες» ανακριβών και αναληθών ειδήσεων. Αν τους ενόχλησε η θέση μας για την πρόσληψη των επιτυχόντων στο διαγωνισμό, ας το πουν. Εμείς επιμένουμε στην ΟΜΟΦΩΝΗ απόφαση του ΔΣ της ΟΔΥΕ γιατί απλούστατα τη θεωρούμε ΔΙΚΑΙΗ. Άλλωστε πάντα λέγαμε και θα συνεχίσουμε να λέμε ότι οι αγώνες θα πρέπει να «καλύπτονται» από τη σημαία της ΟΔΥΕ και όχι από τα «θέλω» των κομμάτων.   

 

Συνάδελφοι – Συναδέλφισσες

Για όλα τα παραπάνω ζητάμε, η προγραμματισμένη για τον Ιανουάριο συνεδρίαση του ΔΣ της ΟΔΥΕ, να γίνει μέσα στην τρέχουσα εβδομάδα προκειμένου να ξεκαθαρίσουν τις θέσεις τους όσοι αθέτησαν και για να σταματήσει η διγλωσσία.

 

Για τη Γραμματεία

 

Γενικός Γραμματέας

 

  

Χρήστος Λυμπερόπουλος

 

Αναπληρωτής Γραμματέας

 

 Κατερίνα Δημόκα

 

Οργανωτικός Γραμματέας - Θέσεων

  

Νίκος Ραυτόπουλος