ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΔΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ (Ο.Δ.Υ.Ε.)

Πρωτοδικείο Αθηνών

π. Σχολή Ευελπίδων, κτίριο 13, γρ. 201

 ΤΗΛ: 210-8826464 & FAX: 210-8826172

 

Αθήνα, 16 Δεκεμβρίου 2021

Αρ.Πρωτ. 300

 

Όλοι και όλες στα συλλαλητήρια ενάντια στον αντιλαϊκό προϋπολογισμό που θα πραγματοποιηθούν 16 Δεκεμβρίου στην Αθήνα (ώρα 18:30, Πλατεία Συντάγματος) και σε όλες τις πόλεις της Ελλάδας
 

Για άλλη μια χρονιά είμαστε στο ίδιο έργο θεατές: Ο κρατικός προϋπολογισμός, όπως και όλα τα προηγούμενα χρόνια, είναι αντιλαϊκός και βαθιά ταξικός, ρίχνει τα βάρη στους πολλούς και ελαφρύνσεις στους λίγους.

Καλούμε τους συναδέλφους να συμμετέχουν στα συλλαλητήρια ενάντια στον άδικο, αντιλαϊκό και αντεργατικό προϋπολογισμό.

Έναν προϋπολογισμό που:

- Μειώνει τις κοινωνικές δαπάνες, αφού επιβαρύνει τους πολλούς, αυξάνοντας τους άμεσους και έμμεσους φόρους, την ίδια ώρα που μειώνει τους φορολογικούς συντελεστές των επιχειρηματικών κερδών προσφέροντας επιπλέον ελαφρύνσεις και περισσότερα κέρδη στους λίγους. Το 94,5% των φόρων θα πληρωθεί από την τσέπη των εργαζομένων, καθώς η συμμετοχή των Νομικών Προσώπων στα φορολογικά έσοδα θα είναι μόλις 5,46%.
- Προβλέπει μειώσεις ακόμα και στις δαπάνες του Εθνικού Συστήματος Υγείας και περικοπές στην χρηματοδότηση του ΕΟΠΥΥ. Και όλα αυτά σε μια περίοδο που η πανδημία έχει δημιουργήσει αυξημένες ανάγκες στην υγειονομική περίθαλψη.
- Προβλέπει αύξηση των δαπανών για τα εξοπλιστικά προγράμματα που θα ανέλθουν στα 3,5 δις ευρώ (αυξημένες κατά 530 εκατ. ευρώ), ενώ σε αυτές πρέπει να προστεθούν και άλλα 4 δισ. για χρηματοδότηση των δαπανών για το ΝΑΤΟ.
- Κάνει λόγο για ανάπτυξη 6,9% το 2021 και 4,5% το 2022 αλλά αυτό δεν μεταφράζεται σε τίποτα θετικό για τους εργαζόμενους αφού η φτώχεια συνεχώς μεγαλώνει.
 

Φέρνουμε στο προσκήνιο τις δικές μας ανάγκες και αιτήματα, για τα οποία δεν προβλέπει τίποτα ο κρατικός προϋπολογισμός. Η μόνη λύση και διέξοδος είναι να δυναμώσουμε τον αγώνα μας και να παλέψουμε για τα δικαιώματά μας, διεκδικώντας δυναμικά την ικανοποίηση των αιτημάτων μας.
 

Διεκδικούμε:


- Την κάλυψη όλων των κενών οργανικών θέσεων στις Γραμματείες των Δικαστικών Υπηρεσιών.
- Αυξήσεις στις αποδοχές μας που παραμένουν καθηλωμένες πάνω από μια 10ετία
- Επαναθεσμοθέτηση του Επιδόματος Ειδικών Συνθηκών.
- Πληρωμή της υπερωριακής μας εργασίας.
- Αύξηση των οδοιπορικών των Επιμελητών Δικαστηρίων.
- Σύγχρονες και ασφαλείς συνθήκες εργασίας (αναβάθμιση της υλικοτεχνικής υποδομής).
- Προσλήψεις ιατρών σε κάθε δικαστικό κτίριο και μόνιμου προσωπικού καθαριότητας, συντήρησης και φύλαξης για την εύρυθμη και ασφαλή λειτουργία των δικαστικών υπηρεσιών.
 

Για το Δ.Σ. της ΟΔΥΕ

 

 Ο Πρόεδρος                     Η Γεν. Γραμματέας

Γιώργος Διαμάντης             Μαριάνθη Μισαηλίδου