ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΔΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ

Πρωτοδικείο Αθηνών - Π. Σχολή Ευελπίδων κτίριο 13 γραφείο 201 T.K. 11362, Τηλ: 210-8253646, 210-8253649, 210-8826464, 210-8625016 ή 210-8625522 εσωτερικό 350, Fax: 210-8826172

http://www.odye.gr  email:info@odye.gr

 

 

ΑΘΗΝΑ, 03/07/2015

Αρ.Πρωτ. 31/2015

 

ΑΥΤΟΝΟΗΤΕΣ ΔΙΕΥΚΡΙΝΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΝΕΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ΤΑ ΕΚΛΟΓΙΚΑ ΣΥΝΕΡΓΕΙΑ.


 

(Α) ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ:


Μετά από πολλές παραστάσεις μας στα Υπουργεία Εσωτερικών και Οικονομικών όλες αυτές τις μέρες, αλλά και χθες και σήμερα, εξακριβώσαμε πλήρως οτι στα συνεργεία θα συμμετέχουν όλοι οι δικαστικοί υπάλληλοι, όπως και τον Ιανουάριο..


Πιο συγκεκριμένα: στα συνεργεία θα συμμετάσχουν όχι μόνο οι εμπλεκόμενοι - δηλαδή, όχι μόνο οι υπηρετούντες στις εμπλεκόμενες υπηρεσίες στις οποίες συγκροτούνται εκλογικά συνεργεία.


αλλά ΟΛΟΙ οι δικαστικοί υπάλληλοι που υπηρετούν ΚΑΙ στα Ειρηνοδικεία, Πταισματοδικεία, Εφετεία, Εισαγγελίες Εφετών, Διοικητικά Δικαστήρια, ΣτΕ και Έμμισθα Υποθηκολακεία. 


Το ποσό της αποζημίωσης εξαρτάται από το συνολικό ποσό που έχει εγκριθεί για όλες τις εκλογικές δαπάνες.


Και γι αυτό, καθυστερεί η δημοσίευση όλων των ΚΥΑ για όλους τους κλάδους που συμμετέχουν σε εκλογικές διαδικασίες. 


Οταν θα ελεγθούν όλες οι ΚΥΑ, για όλους τους κλάδους, τότε θα δημοσιευθούν όλες μαζί σε ΦΕΚ.


Μόλις αυτό γίνει, θα σας ενημερώσουμε αμέσως. 


Η απόφαση έχει ήδη υπογραφεί και από τον Υπ. Οικονομικών και επεστράφη στο Εσωτερικών για τη δημοσίευσή της στο ΦΕΚ, από ώρα σε ώρα.


 

(Β) ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΕΙΣ ΕΠΙ ΤΗΣ ΧΘΕΣΙΝΗΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗΣ, επειδή δημιουργήθηκαν απορίες σε ορισμένους συναδέλφους...

Διευκρινήσεις,


(α) Για όσους δεν γνωρίζουν πλήρως τη διαδικασία και την γραφειοκρατία που ακολουθείται έως τη δημοσίευση ΚΥΑ.


(β) Για όσους δεν θυμούνται ή σκόπιμα αγνοούν οτι, στις εκλογές του  Ιανουαρίου 2015, ΕΠΙ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΚΑΙ ΑΛΛΩΝ ΥΠΟΥΡΓΩΝ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ ΚΛΠ, η απόφαση για τα συνεργεία δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ, 22 ΗΜΕΡΕΣ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΚΑΙ ΜΟΛΙΣ 3 ΗΜΕΡΕΣ ΠΡΙΝ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ. Ενώ τα συνεργεία είχαν συγκροτηθεί αμέσως μετά την προκήρυξη.

 


Συνάδελφοι,


Η κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) των Υπουργών Εσωτερικών και Οικονομικών, είχε υπογραφεί έγκαιρα από τι από τον Υπ. Εσωτερικών.


Ακολούθως διαβιβάζεται στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους για τον έλεγχό της και τη συνυπογραφή της και από τον Υπ. Οικονομικών.


Ως προς τον αριθμό των υπαλλήλων που συμμετέχουν και τις υπηρεσίες που υπηρετούν, είναι πιστή αντιγραφή της ΚΥΑ των εκλογών του Ιανουαρίου του 2015.


Δηλαδή, σύμφωνα και με το πάγιο αίτημά μας, περιλαμβάνει όλους ανεξαιρέτως τους δικαστικούς υπαλλήλους.


Και ΟΧΙ ΜΟΝΟ  "ΟΣΟΥΣ ΕΜΠΛΕΚΟΝΤΑΙ", όπως ΔΥΣΤΥΧΩΣ πρότειναν και ζητούσαν ορισμένοι με αναρτήσεις και δημοσιεύσεις, με τις οποίες πρότειναν να κάνουμε και ΑΠΟΧΗ (...!!!) και άλλα αυτονόητα, ΓΙΑ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ ΚΑΙ ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΣΜΟ.Ως προς το ποσό της εκλογικής αποζημίωσής μας, θα σας ενημερώσουμε αργότερα, όταν θα έχει ολοκληρωθεί και τυπικά η διαδικασία της συνυπογραφής της ΚΥΑ και θα έχει δημοσιευθεί στο ΦΕΚ.

Παρά τις δύσκολες συνθήκες που βιώνει η Χώρα μας και την αγωνία που νιώθει ο λαός μας, μέρος του οποίου είμαστε και εμείς, καταβάλλαμε προσπάθεια για να είναι όσο το δυνατό μεγαλύτερη η αποζημίωση των εκλογικών συνεργείων.


Σε κάθε περίπτωση και για κάθε θέμα, εμείς, όπως πάντα και για λόγους αρχής, πάντοτε κρατάμε μια μικρή επιφύλαξη, έως την τελική τυπική έγκριση και τη συνυπογραφή αποφάσεων ή ενέργειες αρμοδίων πολιτικών και υπηρεσιακών παραγόντων.

Μόνο όταν κάτι είναι απόλυτα σίγουρο, όταν μπαίνει και η τελευταία υπογραφή, μόνο τότε το νέο, το σημερινό προεδρείο της ΟΔΥΕ ανακοινώνει την είδηση.


Δηλαδή, όταν κάτι θα γίνεται πλέον και γεγονός.


Κατά το δυνατόν έγκαιρα, όταν εξαρτάται από εμάς.


Αλλά πάνω απ' όλα είναι η ουσία, μαζί με το κύρος του προεδρείου και του ΔΣ που με συστηματική προσπάθεια έχουμε αποκαταστήσει ως νέο προεδρείο και νέο ΔΣ της ΟΔΥΕ.

Αποφεύγοντας να μετατραπούμε, ακουσίως, σε γραφεία τύπου Υπουργείων και Υπουργών ή να μεταφέρουμε ακριτομύθιες ή αποσπασματικές πληροφορίες και διαλόγους ή υποσχέσεις, που πολλές φορές στο παρελθόν είχαν αποδειχθεί ψεύτικες κι απατηλές.


Τη δημοσίευση της είδησης, με λίγο ρίσκο, την κάναμε νωρίτερα από οτι έπρεπε, για λόγους πρακτικούς που είχαν σχέση με τη συγκρότηση, την κατανομή, το πρόγραμμα και τις υπηρεσίες των εκλογικών συνεργείων...


 

Το προεδρείο της ΟΔΥΕ.