Ένα "Ερωτικό" και από τα άρθρα που μού αρέσουν και τα "συμπαθώ"...
ΛΕΣ ΚΑΙ ΗΤΑΝ ΧΘΕΣ... Με λογική, τεκμηρίωση και συναίσθημα...
Αν και ήταν 20 μήνες πριν, την 31η Ιανουαρίου 2020, η ημέρα που επεξεργάστηκα και δημοσίευσα/ανάρτησα το άρθρο!!!
Θέμα: ΑΠΟΧΩΡΗΣΕΙΣ (ΠΑΡΑΙΤΗΣΕΙΣ, ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ, ΘΑΝΑΤΟΙ) ΚΑΙ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ.
Του Χρήστου Καϋμενάκη.
 

"...Πως να ημερέψει ο νους μ' ένα σεντόνι..." (Άλκης Αλκαίος)
"Πως να δεθεί η Ομοσπονδία μας με σχοινιά", παραφράζοντας τον στίχο του Άλκη Αλκαίου...
@@@@@@@@@@@@@
Αγαπητέ/ή Συνάδελφε,
Στις Δικαστικές Υπηρεσίες αρμοδιότητας της Ομοσπονδίας μας ΔΕΝ ευημερούν ούτε οι Ανθρωποι - οι Δικαστικοί Υπάλληλοι, ούτε οι αριθμοί.
Ευημερούν ΜΌΝΟ τα προβλήματα, οι διοικητικές αυθαιρεσίες, η φαγωμάρα ..
ΙΔΟΥ ΈΝΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ:
@@ Την τελευταία διετία 1/1/2018 έως 31/12/2019 λύθηκε η σχέση εργασίας 236 δικαστικών υπαλλήλων που υπηρετούσαν στα Δικαστήρια και τις Εισαγγελίες!!!
Για λόγους ΠΑΡΑΙΤΗΣΗΣ, ΝΟΣΟΥ ή ΘΑΝΑΤΟΥ οι 216, ενώ οι υπόλοιποι 20 είχαν διοριστεί από τους προκηρύξεις του ΑΣΕΠ 1Κ και 2Κ/2017 και μετά από λίγο καιρό παραιτήθηκαν!!!
 

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ:
@ Το 2018 λύθηκε η σχέση εργασίας 96 δικαστικών υπαλλήλων, εκ των οποίων 83 παραιτήθηκαν ή απολύθηκαν λόγω συμπλήρωσης ηλικίας 67 ετών, 4 παραιτήθηκαν/απολύθηκαν και συνταξιοδοτήθηκαν μετά από αίτησή τους (στο υπηρεσιακό συμβούλιο και απόφαση του υπηρεσιακού συμβουλίου) λόγω βαριάς νόσου, και 9 δυστυχώς απεβίωσαν!
@ Το 2019 λύθηκε η σχέση εργασίας 140 δικαστικών υπαλλήλων, εκ των οποίων 20 είχαν διοριστεί από τις προκηρύξεις του ΑΣΕΠ 1Κ και 2Κ/2017 και μετά από λίγο καιρό παραιτήθηκαν!!!
@@@@@@@@@@@@@
Αν λάβουμε υπόψη μας:
ΚΑΙ όσους παραιτήθηκαν και την προηγούμενη 4ετία, από το 2014 έως 31/12/2017.
ΚΑΙ όσους δεν αποδέχθηκαν καν (!!!) να διοριστούν από τις προκηρύξεις 1Κ, 2Κ και 8Κ/2017/ΑΣΕΠ ή παραιτήθηκαν μετά από λίγο καιρό.
ΚΑΙ τις εκατοντάδες δεσμευμένες από τις προκηρύξεις ΑΣΕΠ 1Κ, 2Κ και 8Κ του 2017 οργανικές θέσεις που είναι ακόμα ακάλυπτες ΣΧΕΔΟΝ ΠΕΝΤΕ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
ΚΑΙ όσους αποχώρησαν το 2020 και θα αποχωρήσουν τελικά το 2021,
τότε είναι εύκολα αντιληπτό ότι:
ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΣΧΗΜΟΙ ΧΩΡΙΣ ΨΕΜΑΤΑ!!!!!!!!!!!!!
Σύντομα θα επανέλθω με συμπληρωματικό άρθρο που θα περιλαμβάνει και στοιχεία για το 2020 και το 2021...
 

Αθήνα Παρασκευή βράδυ 31 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2020,
με συναδελφική αγάπη και εκτίμηση,
Χρήστος Καϋμενάκης.
 

Και για την αναδημοσίευση/επικαιροποίηση 20 μήνες μετά,
Μεταμόρφωση Αττικής, Παρασκευή βράδυ 8 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2021
 

ΥΓ: Το τραγούδι και ειδικά τους στίχους, έναν προς έναν, λέξη προς λέξη, τα αφιερώνω σε όλες γυναίκες και όλους τους άντρες:
1. Συναδέλφους της Χώρας, που βιώνουν αφόρητες συνθήκες εργασίας, ακόμα και διοικητική καταπίεση και αυταρχισμό...
2. Συνέδρους (άνω των 220) που θα έρθουν στη Θεσσαλονίκη, στο Συνέδριό της Ομοσπονδίας μας, Τετάρτη έως και Σαββάτο 13 - 16 Οκτωβρίου 2021. Για να εκφράσουν την αγανάκτησή τους, τις απόψεις και τις προτάσεις τους, να επικοινωνήσουν και κοινωνικά μεταξύ τους και να γίνουν ένα, να αποφασίσουν για την πορεία του συνδικαλιστικού μας κινήματος την επόμενη διετία, και να εκλέξουν νέο διοικητικό συμβούλιο και νέο προεδρείο, βγάζοντας ΚΑΙ την ΟΔΥΕ ΚΑΙ το Συνδικαλιστικό μας Κίνημα, ΚΑΙ τον Κλάδο, ΚΑΙ την/τον κάθε συνάδελφο από τα σημερινά "σχοινιά" που είναι δεμένος - από τα δεσμά που μας κρατάνε κάτω, χαμηλά, και σε ΑΔΡΑΝΕΙΑ, ΑΤΟΜΙΚΙΣΜΟ, ΦΙΛΟΤΟΜΑΡΙΣΜΟ, ΚΑΡΕΚΛΟΘΗΡΙΑ...
3. Πρώην και τέως στενούς συνεργάτες, φίλους και συντρόφους μου - ξέρετε τι και ποιους εννοώ, ξέρουν και οι ίδιοι. Τούς εύχομαι και καλά ...αυτοσχέδια γλέντια και τραγούδια με το στόμα και την καρδιά τα βράδια, χωρίς εμένα αυτή τη φορά,..
Σημείωση: Το αγαπημένο μου τραγούδι "ΕΡΩΤΙΚΟ", σε ποίηση Αλκη Αλκαίου, βρίσκεται στον δίσκο του Θάνου Μικρούτσικου "ΕΜΠΑΡΓΚΟ" που κυκλοφόρησε το 1982...

https://www.youtube.com/watch?v=AM2pyQoRDIs

ΕΡΩΤΙΚΟ (ΜΕ ΜΙΑ ΠΙΡΟΓΑ) - ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΗΤΡΟΠΑΝΟΣ