ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΔΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ (Ο.Δ.Υ.Ε.)

Πρωτοδικείο Αθηνών

π. Σχολή Ευελπίδων, κτίριο 13, γρ. 201

 ΤΗΛ: 210-8826464 & FAX: 210-8826172

  ΑΘΗΝΑ, 31/05/2019

Αρ.Πρωτ. 42

 

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η

 

Προς: τους Πρωτοβαθμίους Συλλόγους Μέλη της ΟΔΥΕ και όλους τους συναδέλφους Δικαστικούς Υπαλλήλους

 

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,

Ευρισκόμενοι στο τέλος της α΄ φάσης της πολλαπλής εκλογικής διαδικασίας της 26/5/2019 και 2/6/2019 και ενώ αναμένεται η κορύφωση με τις επαναληπτικές αυτοδιοικητικές εκλογές της προσεχούς Κυριακής 2/6/2019, νοιώθουμε την ανάγκη να εκφράσουμε ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ, προς το σύνολο των συναδέλφων Δικαστικών Υπαλλήλων της χώρας, για την ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΠΡΟΣΦΟΡΑ τους, που για μία ακόμα εκλογική διαδικασία, τη δυσκολότερη των τελευταίων δεκαετιών (όπως παραδέχονται με επίσημες ανακοινώσεις τους όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς), κατάφεραν να φέρουν εις πέρας όσα και όποια καθήκοντα τους αναλογούν και να βρίσκονται σε εγρήγορση και ετοιμότητα και για τις επερχόμενες υπό προκήρυξη βουλευτικές εκλογές.
 

Οι Δικαστικοί Υπάλληλοι σε όλη την επικράτεια, ανταποκρίθηκαν με άψογο τρόπο στα πολλαπλά καθήκοντα που τους ανατέθηκαν, και ειδικότερα:
Όσοι διορίστηκαν ως Δικαστικοί Αντιπρόσωποι διεξήγαγαν άριστα την εκλογική διαδικασία και παρέδωσαν στα αρμόδια Πρωτοδικεία, στο συντομότερο δυνατό χρόνο, πλήρως τακτοποιημένο το εκλογικό υλικό (Βιβλία, Πρακτικά, Ψηφοδέλτια) και όλοι αυτοί ήταν παρόντες από το πρωί της Δευτέρας 27/5/2019 για την εργασία τους στα εκλογικά συνεργεία (έλεγχος εκλογικών σάκων και καταχώρηση αποτελεσμάτων στο πρόγραμμα της Singular Logic).
Επίσης, όσοι συνάδελφοι δεν διορίστηκαν ως Δικαστικοί Αντιπρόσωποι και ήταν πολλοί, βοήθησαν αποτελεσματικά στην διαδικασία της παράδοσης των εκλογικών σάκων στα αρμόδια Πρωτοδικεία και οι ίδιοι αυτοί συνάδελφοι το πρωί της Δευτέρας 27/5/2019, ήταν σε ετοιμότητα για τον έλεγχο και την καταχώρηση των αποτελεσμάτων. Με την υπευθυνότητα δε που επιδεικνύουν πάντοτε, αντιμετώπισαν και διόρθωσαν σε συνεργασία με τους Δικαστικούς Λειτουργούς, τις πολλές ελλείψεις και παραλείψεις που εντόπισαν κατά την διαδικασία του ελέγχου.
 

Ενόψει και των επερχόμενων Βουλευτικών Εκλογών, δεν έχουμε την πρόθεση να μπούμε σε καμία διαδικασία αντιπαράθεσης για την προσφορά μας στην όλη διαδικασία των εκλογών. Μέλημά μας είναι να επιτελέσουμε και πάλι το έργο μας με την ίδια ευθύνη που μας διακρίνει πάντα, έχοντας επίγνωση του σοβαρού ρόλου που διαδραματίζομε σε κάθε εκλογική διαδικασία. Απολογισμό, εκτιμήσεις και κρίσεις, έχουμε τον χρόνο να τα κάνουμε αμέσως μετά και θα γίνουν. Όμως στέλνουμε προς όλους το μήνυμα ότι πάντοτε η συνεισφορά μας γινόταν, γίνεται και θα γίνεται με υψηλό αίσθημα ευθύνης και σεβασμού προς την κορυφαία δημοκρατική έκφραση των πολιτών. Και για τον λόγο αυτό έχουμε πάντοτε την απαίτηση, τόσο η επίσημη πολιτεία, όσο και οι υπόλοιποι εμπλεκόμενοι φορείς, να αποτιμούν με σεβασμό την προσφορά μας.
 

Για το Δ.Σ. της ΟΔΥΕ

 

Ο Πρόεδρος Η Γεν. Γραμματέας
Γιώργος Διαμάντης Μαριάνθη Μισαηλίδου