ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΔΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ (Ο.Δ.Υ.Ε.)

Πρωτοδικείο Αθηνών

π. Σχολή Ευελπίδων, κτίριο 13, γρ. 201

 ΤΗΛ: 210-8253646, 210-8253649, 210-8826464

210-8625016 ή 210-8625522 εσωτερικό 350, FAX: 210 - 8826172

  ΑΘΗΝΑ, 08/10/2018

Αρ.Πρωτ. 156

 

 

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η    Ε Ν Η Μ Ε Ρ Ω Σ Η

ΓΙΑ ΤΗΝ  ΕΚΤΑΚΤΗ  ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ Δ.Σ. ΤΗΣ ΟΔΥΕ

ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 6/10/2018

(Με εκτεταμένη αναφορά στα πρακτικά συνεδριάσεως του Δ.Σ.)

 ΠΡΟΣ: Όλους τους Πρωτοβάθμιους Συλλόγους και τα φυσικά μέλη

 Συνάδελφοι,

Το Σάββατο 6/10/2018 πραγματοποιήθηκε Έκτακτη Συνεδρίαση του Δ.Σ. της Ο.Δ.Υ.Ε. μετά από πρόσκληση του Προέδρου του Δ.Σ. Αφορμή για την σύγκληση του Δ.Σ. αποτέλεσε η ενέργεια του Ταμία να μην εκτελέσει την ειλημμένη στις 27/9/2018 απόφαση του Δ.Σ. για την πραγματοποίηση του Τακτικού Συνεδρίου στο Ηράκλειο Κρήτης, με το να μην πληρώσει στον καθορισμένο χρόνο την προκαταβολή στο ξενοδοχείο που είχε δώσει την προσφορά. Αυτή η αθέτηση από μέρους της ΟΔΥΕ είχε σαν αποτέλεσμα το ξενοδοχείο να ζητήσει την αποδέσμευσή του από την σύναψη της σχετικής σύμβασης πραγματοποίησης του συνεδρίου και ως εκ τούτου , στην ουσία ακυρώθηκε το Ηράκλειο από τόπος διεξαγωγής του και τέθηκε σε αμφιβολία-εκκρεμότητα και ο χρόνος. Θεωρείτο λοιπόν, μετά από αυτές τις εξελίξεις επιβεβλημένη η έκτακτη συνεδρίαση, δεδομένου ότι πρέπει άμεσα να καθοριστεί ο τόπος και ο χρόνος του συνεδρίου ,αφού η θητεία του σημερινού Δ.Σ. της ΟΔΥΕ λήγει στο τέλος του  επόμενου μήνα.

Κατά την συνεδρίαση ήταν παρόντα (13) μέλη του Δ.Σ. της ΟΔΥΕ, ενώ απουσίαζαν για προσωπικούς λόγους (4) μέλη.

Μετά από διεξοδική και πολύωρη συζήτηση, κατά την διάρκεια της οποίας, τόσο τα μέλη του Δ.Σ. που είχαν υπερψηφίσει την πρόταση για Ηράκλειο, όσο και εκείνα που την καταψήφισαν(στηρίζοντας την πρόταση για Αθήνα) ή απείχαν από την τότε ψηφοφορία, καταδίκασαν την αυθαίρετη ενέργεια του Ταμία της ΟΔΥΕ, να καταπατήσει το Καταστατικό και αυθαίρετα να ακυρώσει το Ηράκλειο από τόπο του συνεδρίου. Μάλιστα όλα τα μέλη που τοποθετήθηκαν εξέφρασαν την λύπη τους και ζήτησαν συγγνώμη από το Δ.Σ. του Συλλόγου Ηρακλείου, που ήταν ο μόνος τοπικός Σύλλογος που είχε καταθέσει επίσημη πρόταση για την διεξαγωγή του.Τα μέλη δε που στην προηγούμενη συνεδρίαση είχαν συνταχθεί με την πρόταση για διεξαγωγή του συνεδρίου στο Ηράκλειο επέμειναν στην πρότασή τους αυτή, εάν και εφόσον υπήρχε η διαθεσιμότητα του ξενοδοχείου κατά τις ίδιες ή παραπλήσιες ημερομηνίες. Και αυτό παρά το γεγονός ότι ο Σύλλογος του Ηρακλείου με ανοικτή επιστολή του, που είχε αναρτηθεί στην ιστοσελίδα της ΟΔΥΕ από την Παρασκευή 5/10/2018, είχε ήδη αποσύρει την πρόταση για διεξαγωγή στο Ηράκλειο, για λόγους που εξηγεί στην επιστολή αυτή. Σημειώνεται ότι αντίθετος με την υποστήριξη της πρότασης για το Ηράκλειο ήταν πλέον ο Ταμίας της ΟΔΥΕ, ο οποίος και είχε πάρει την πρωτοβουλία να ακυρωθεί η αρχική απόφαση , ενώ και το μέλος του Δ.Σ. Μιχάλης Μαυρογένης που είναι ταυτόχρονα και μέλος του Δ.Σ. του Συλλόγου Ηρακλείου, δήλωσε ότι και αυτός δεν στηρίζει πλέον την πρόταση, αφού αυτή είναι και η ομόφωνη απόφαση του Δ.Σ. του Συλλόγου Ηρακλείου.

Μετά από τα παραπάνω και αφού υπήρξε τηλεφωνική επικοινωνία της Γραμματέα του Δ.Σ. της ΟΔΥΕ από την οποία διαπιστώθηκε ότι δεν υπήρχε η δυνατότητα από το ξενοδοχείο στο Ηράκλειο να δοθεί απάντηση για την διαθεσιμότητα στις ημερομηνίες 27,28,29 Νοεμβρίου 2018 που ήταν η αρχική προσφορά και η συνακόλουθη απόφαση του Δ.Σ. της ΟΔΥΕ, αλλά  και δεν υπήρχαν διαθέσιμες κοντινές ημερομηνίες από το ίδιο ξενοδοχείο, το Δ.Σ. προχώρησε σε επανεξέταση του τόπου και του χρόνου του συνεδρίου.

Επί της ουσίας λοιπόν του θέματος τέθηκαν προς συζήτηση , τόσο οι προτάσεις που είχαν κατατεθεί στην προηγούμενη συνεδρίαση(πλην της πρότασης του Ηρακλείου), ενώ κατατέθηκαν και τρεις επιπλέον προσφορές εκ των οποίων η μία ήταν βελτιωμένη η αρχική προσφορά του ξενοδοχείου Ζαφόλια. Μετά από ανάλυση και υπολογισμό του οικονομικού κόστους των προσφορών, κατέληξαν σε αντιπαράθεση ψηφοφορία σύμφωνα με τα εξής οικονομικά δεδομένα κάθε μιας προσφοράς:

 

ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ

ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ

ΚΟΣΤΟΣ ΑΝΑ δίκλινο ΔΩΜΑΤΙΟ και ανά ημέρα

(περιλαμβάνει:ημιδιατροφή+ coffee break+φόρο)

ΣΥΝΟΛΙΚΟ ΚΟΣΤΟΣ 125 ΔΙΚΛΙΝΩΝ ΔΩΜΑΤΙΩΝ ΓΙΑ (3) ΗΜΕΡΕΣ

ATTICA RIVIERA

Βραβρώνα Αττικής

183

68.625

Riviera Palace Hotel Corfou Greece

ΚΕΡΚΥΡΑ

164

61.500

RAMADA PLAZA Thraki

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ

104

39.000

DIVANI METEORA HOTEL

ΚΑΛΑΜΠΑΚΑ

177

66.375

AMALIA HOTELS

ΚΑΛΑΜΠΑΚΑ

136

51.000

 

 

CASINO LOUTRAKI

(ΝΕΑ ΠΡΟΣΦΟΡΑ)

 

 

ΛΟΥΤΡΑΚΙ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ

140

52.500

 

ATHENS ZAFOLIA

(NEA 2η ΒΕΛΤΙΩΜΕΝΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑ)

 

ΑΘΗΝΑ

 

135

 

41.305

(Αφορά 85 δωμάτια δίκλινα και γεύματα συν coffee brakes για το σύνολο των συνέδρων)

MITSIS HOTEL

(ΝΕΑ ΠΡΟΣΦΟΡΑ)

ΚΑΜΕΝΑ ΒΟΥΡΛΑ

126

47.250

 

Σημειώνεται ότι, η  νέα προσφορά του HOTEL ZAFOLIA, υπολείπεται της αρχικής κατά  26 ευρώ ανά δίκλινο και ανά ημέρα και είναι απορίας άξιον , πώς το ίδιο ξενοδοχείο μέσα σε λίγες ημέρες και αφού ήταν ήδη γνωστές οι προσφορές όλων των υπολοίπων και είχε ήδη επιλεγεί και ακυρωθεί το Ηράκλειο μπόρεσε και  έκανε αυτή την βελτιωμένη προσφορά.

Επίσης σημειώνεται(για την ιστορία) ότι, η προσφορά του ΑΤLANTIS HOTEL στο Ηράκλειο Κρήτης ήταν 133 ανά δίκλινο και ανά ημέρα και συνολικά 49.875-1472 έκπτωση αξίας 7,5 μονόκλινων  δωματίων)=48.403 για 125 δίκλινα δωμάτια και 3 διανυκτερεύσεις.

Στη συνέχεια και αφού έγινε διεξοδική συζήτηση επί των προσφορών που κατατέθηκαν , κατά την οποία διατυπώθηκαν επιχειρήματα για την κάθε προσφορά, συνυπολογιζομένου του κόστους του ξενοδοχείου , αλλά και του κόστους μετάβασης των συνέδρων απ΄ όλη την Ελλάδα στον τόπο διεξαγωγής του συνεδρίου, ακολούθησε ψηφοφορία με το εξής αποτέλεσμα:

ΥΠΕΡ της ΠΡΟΤΑΣΗΣ για το ξενοδοχείο MITSIS HOTEL(στα Καμένα Βούρλα):

7 ΨΗΦΟΙ

(Διαμάντης,Μισαηλίδου,Σπίνου,Βαρελάς,Σχοινάκης,Χανδρινός,Χατζίνας)

ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΠΡΟΤΑΣΗΣ για το ξενοδοχείο ATHENS ZAFOLIA(Αθήνα):

4 ΨΗΦΟΙ

(Καϋμενάκης,Κωνσταντινίδης,Βεντούρης,Πάσχος)

ΑΠΟΧΕΣ: 2 (Μαυρογένης, Παπαναστασίου), οι οποίοι δικαιολόγησαν την αποχή τους ως εξής:

Μαυρογένης:Μετά τα τελευταία γεγονότα και τον τρόπο που ακυρώθηκε η επιλογή του Ηρακλείου, από σεβασμό προς τους συναδέλφους μου στο Ηράκλειο, αλλά και στην απόφαση που έλαβε το Δ.Σ. του Συλλόγου μας, απέχω από την ψηφοφορία για επιλογή άλλης περιοχής και ξενοδοχείου για το συνέδριο.Όμως, θέλω να σημειώσω ότι αν μου δινόταν η δυνατότητα να ψηφίσω η μόνη προσφορά που δεν θα  επέλεγα θα ήταν αυτή για το ξενοδοχείο ATHENS ZAFOLIA(Αθήνα), δεδομένου ότι το  συγκεκριμένο ξενοδοχείο είχε δώσει πριν την πρώτη επιλογή από το Δ.Σ. προσφορά(την είχα ζητήσει τηλεφωνικά  ο ίδιος μιλώντας με την κ.Έφη Ζαφόλια) και  σήμερα λίγες μέρες μετά το ίδιο ξενοδοχείο έρχεται και δίνει προσφορά κατά 23 φθηνότερη από την αρχική.Θεωρώ ότι αυτό αποτελεί αφενός μεν αθέμιτο ανταγωνισμό εκ μέρους του ξενοδοχείου(αφού γνώριζε την ακυρωμένη επιλογή του Ηρακλείου, πιθανότατα και τις ανταγωνιστικές προσφορές), αφετέρου δε μεθόδευση εκ μέρους του πρωταγωνιστή της όλης κατάστασης του Ταμία της ΟΔΥΕ, που με περισσό ζήλο ζήτησε και έλαβε την 2η προσφορά από τον Ζαφολιά , ενώ λίγες μέρες πριν δήλωνε ότι ο ίδιος είναι εναντίον των συνεδρίων στην Αθήνα.

 Παπαναστασίου: Απέχω από την σημερινή ψηφοφορία γιατί έχω ήδη ψηφίσει και επελέγη ως τόπος του συνεδρίου το Ηράκλειο. Δεν μπορώ να συμμετέχω σε νέα ψηφοφορία από σεβασμό και προς τους συναδέλφους  του Συλλόγου Ηρακλείου.

 Ως  χρόνος διεξαγωγής του συνεδρίου επελέγη το διάστημα από 22 έως 24 Νοεμβρίου 2018(22,23,24 Νοεμβρίου 2018) και η δυνατότητα διανυκτέρευσης των συνέδρων στο ξενοδοχείο είναι οι ημερομηνίες 21,22,23 Νοεμβρίου 2018.

 Στη συνέχεια  της συνεδρίασης έγινε συζήτηση και ψηφοφορία  για την πρόταση  περί καταγγελίας της πράξης-πρωτοβουλίας του συναδέλφου Ταμία του Δ.Σ. Χρήστου Καϋμενάκη να ακυρώσει το συνέδριο στο Ηράκλειο μη πληρώνοντας την προκαταβολή στο ξενοδοχείο.Για το θέμα αυτό ακολουθεί άλλη ανακοίνωση του Δ.Σ. της ΟΔΥΕ.

 

Για το Δ.Σ. της Ο.Δ.Υ.Ε.

 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

Η ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΙΑΜΑΝΤΗΣ

ΜΑΡΙΑΝΘΗ ΜΙΣΑΗΛΙΔΟΥ