ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΔΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ (Ο.Δ.Υ.Ε.)

Πρωτοδικείο Αθηνών

π. Σχολή Ευελπίδων, κτίριο 13, γρ. 201

 ΤΗΛ: 210-8826464 & FAX: 210-8826172

  ΑΘΗΝΑ, 08/03/2019

Αρ.Πρωτ. 30

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΟΔΥΕ με την παρουσία και μελών των Δ.Σ. Συλλόγων του Νομού Αττικής πραγματοποίησε την Τετάρτη, 6 Μαρτίου, την προγραμματισμένη παράσταση διαμαρτυρίας στο ΑΣΕΠ. Στη συνάντηση που έγινε με τους Πρόεδρο και Αντιπρόεδρο του ΑΣΕΠ κ.κ. Καραβοκύρη και Λασκαράτο και την Γενική Διευθύντρια κα. Στάγκα, ετέθησαν τα σοβαρά προβλήματα που δημιουργούνται στις δικαστικές υπηρεσίες, λόγω των μεγάλων καθυστερήσεων που είχαμε στην έκδοση των οριστικών αποτελεσμάτων για τους επιτυχόντες των προκηρύξεων 1Κ/2017 και 2Κ/2017 και της μη έκδοσης ακόμα της 8Κ/2017. Ειδικότερα, τονίσαμε την ανάγκη της άμεσης έκδοσης των οριστικών πινάκων για την τελευταία προκήρυξη 8Κ/2017 που αφορά προσλήψεις 123 Δικαστικών Υπαλλήλων ΔΕ κατηγορίας, αλλά και την άμεση αναπλήρωση των θέσεων όσων δεν έχουν αποδεχθεί τον διορισμό τους. Ο Πρόεδρος του ΑΣΕΠ δεσμεύθηκε, μετά από αίτημά μας, για την στελέχωση του τμήματος που εξετάζει τις ενστάσεις, ώστε να εκδοθούν όσο το δυνατό πιο γρήγορα οι οριστικοί πίνακες της τελευταίας προκήρυξης 8Κ, ως προς τους διοριστέους της κατηγορίας ΔΕ Γραμματέων. Τέλος, θέσαμε το ζήτημα των επιπλέον προσλήψεων από τους επιτυχόντες – επιλαχόντες όλων των διαγωνισμών που αφορούν την κάλυψη των οργανικών κενών των Δικαστηρίων.

Επίσης, χθες Πέμπτη, 7 Μαρτίου, το Προεδρείο του Δ.Σ. της ΟΔΥΕ συναντήθηκε εκτάκτως με τον Γεν. Γραμματέα του Υπουργείου Δικαιοσύνης κ. Γ. Σάρλη και εξετάστηκαν ζητήματα που αφορούν το σχέδιο του Κώδικα Δικαστικών Υπαλλήλων. Ενημερώσαμε τον Γεν. Γραμματέα για τις θέσεις μας και τις αποφάσεις του τελευταίου συνεδρίου μας. Θα ακολουθήσουν και άλλες συναντήσεις αφού ενημερωθεί η πολιτική ηγεσία και για τις αποφάσεις των Ολομελειών των Ανωτάτων Δικαστηρίων.

Τέλος, σας ενημερώνουμε ότι ξεκίνησε η διαδικασία αποστολής στα αρμόδια Υπηρεσιακά Συμβούλια, των ερωτημάτων για τις επιλογές Προϊσταμένων Τμημάτων. Η αρχή έγινε με τον Άρειο Πάγο, την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, καθώς και το Συμβούλιο της Επικρατείας.

Για το Δ.Σ. της Ο.Δ.Υ.Ε.

 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

Η ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΙΑΜΑΝΤΗΣ

ΜΑΡΙΑΝΘΗ ΜΙΣΑΗΛΙΔΟΥ