ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΔΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ (Ο.Δ.Υ.Ε.)

Πρωτοδικείο Αθηνών

π. Σχολή Ευελπίδων, κτίριο 13, γρ. 201

 ΤΗΛ: 210-8826464 & FAX: 210-8826172

  ΑΘΗΝΑ, 06/09/2019

Αρ.Πρωτ. 62

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

 

Συμμετοχή της Ο.Δ.Υ.Ε. στις κινητοποιήσεις των συνδικαλιστικών οργανώσεων και φορέων, με αφορμή τα εγκαίνια της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκη, το Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου 2019

 

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Στη συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΟΔΥΕ της Δευτέρας 2/9/2019 αποφασίστηκε η ΟΔΥΕ να συμμετέχει στις κινητοποιήσεις - συλλαλητήρια που θα πραγματοποιηθούν από συνδικαλιστικούς και άλλους φορείς κατά την ημέρα των εγκαινίων της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης (Σάββατο 7 Σεπτέμβρη 2019). Στις κινητοποιήσεις αυτές θα συμμετέχουν τα μέλη του Δ.Σ. της ΟΔΥΕ που προέρχονται από την Θεσσαλονίκη, ενώ θα μπορούν να συμμετέχουν, εφόσον το επιθυμούν, και άλλα μέλη του Δ.Σ. Καλούμε τους συναδέλφους να συμμετάσχουν στις κάθε μορφής κινητοποιήσεις.

 

Ακολουθεί το Δελτίο Τύπου της ΑΔΕΔΥ:

 

Δελτίο Τύπου

Συλλαλητήριο Α.Δ.Ε.Δ.Υ. στις 7 Σεπτέμβρη, ώρα 18:00,

Άγαλμα Βενιζέλου, Θεσσαλονίκη

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,

Με αφορμή τα εγκαίνια της 84ης Διεθνούς Έκθεσης που πραγματοποιούνται από τον πρωθυπουργό, στη Θεσσαλονίκη, η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. σας καλεί στο συλλαλητήριο που διοργανώνεται το Σάββατο 7 του Σεπτέμβρη, ώρα 18:00, στο Άγαλμα Βενιζέλου.

Διεκδικούμε:

-
Αυξήσεις στους μισθούς και τις συντάξεις. Υπολογισμό της διετίας 2016 και 2017 στη μισθολογική εξέλιξη. Νέο μισθολόγιο για το 2020 που θα αποκαθιστά σταδιακά τα εισοδήματα, θα αίρει τις αδικίες και θα επαναφέρει το 13ο και 14ο μισθό.
-
Κατάργηση του Νόμου Κατρούγκαλου (Ν. 4387/16) για το ασφαλιστικό και όλων των αντιασφαλιστικών αντισυνταξιοδοτικών νόμων. Σταδιακή αποκατάσταση όλων των συντάξεων. Καμία ιδιωτικοποίηση της κοινωνικής ασφάλισης. Καθιέρωση συστήματος κοινωνικής ασφάλισης που θα εγγυάται αξιοπρεπή διαβίωση για τους συνταξιούχους, όπως ορίζει το Σύνταγμα.
-
Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, για να καλυφθούν όλα τα οργανικά κενά (Παιδεία, Υγεία, Αυτοδιοίκηση, Ασφαλιστικά Ταμεία, Κοινωνικές Υπηρεσίες κτλ). Κατάργηση της ελαστικής, ενοικιαζόμενης και εκ περιτροπής εργασίας. Μόνιμη και σταθερή εργασία για όλους. Όχι στις απολύσεις συμβασιούχων συναδέλφων.
-
Επέκταση, αύξηση και μη περικοπή από κανέναν εργαζόμενο του επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας, που το λαμβάνει σήμερα. Επέκταση του θεσμού των Βαρέων ανθυγιεινών στο Δημόσιο με ευνοϊκές ρυθμίσεις στα όρια συνταξιοδότησης και το χρόνο εργασίας. Λήψη μέτρων Υγιεινής και Ασφάλειας στους εργασιακούς χώρους.
-
Να σταματήσει η φορολογική επιδρομή και η καταλήστευση του εισοδήματός μας. Αφορολόγητο στα 12.000 ευρώ. Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ. Μείωση των συντελεστών του ΦΠΑ στο 15%.
-
Όχι στις ιδιωτικοποιήσεις δημοσίων οργανισμών, κοινωνικών υπηρεσιών και στην εμπορευματοποίηση των κοινωνικών αγαθών. Όχι στην εκχώρηση της δημόσιας περιουσίας στο Υπερταμείο. Αύξηση των κοινωνικών δαπανών για Υγεία, Παιδεία, ασφάλιση, κοινωνική προστασία και περιβάλλον.
-
Κανένας πλειστηριασμός λαϊκής κατοικίας και περιουσίας, για τους εργαζόμενους που αποδεδειγμένα αδυνατούν να πληρώσουν.
-
Κατάργηση της διάταξης για το 50%+1 για τη λήψη απόφασης για απεργία. Θα καταργήσουμε στην πράξη την τροπολογία του Υπουργείου Εργασίας.
-
Κατάργηση όλων των μνημονιακών νόμων.

 

ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ

το Σάββατο 7 του Σεπτέμβρη, ώρα 18:00, στο Άγαλμα Βενιζέλου, στη Θεσσαλονίκη.


Από την Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.

 

Για το Δ.Σ. της ΟΔΥΕ

 

  Ο Πρόεδρος                     Η Γεν. Γραμματέας

Γιώργος Διαμάντης             Μαριάνθη Μισαηλίδου